stad aalst

En toen pakte de winter eindelijk zijn boeltje. De egeltjes staken dapper de Haring over. Voorzichtig, natuurlijk. Want mama egel wil niet dat haar kleine stekeltjes onder de banden van Boefs Audi RS6 belanden.

Het kleine koolwitje sloeg haar vleugeltjes uit. Fladder, fladder! Op naar terrasjes en waterplasjes om haar voelsprietjes in te plonzen. Goedgemutst de lente in!

En ook de dikke Cinema-rups ging bijna verpoppen tot een mooie vlinder. De dikke Cinema-rups was wel zo slim om daar nog even mee te wachten. Want het was gralek schijtweer en daar moet de dikke Cinema-rups niet van weten, a’a.

Wanneer gaat de dikke Cinema-rups dan precies fladderen? Op een strikt geheime datum, verstopt in de donkerste krochten van de Biensoigné-website. Slechts de stoutmoedigsten weten hem te vinden. De verlossende datum verschijnt bovendien pas na het uitvoeren van een gevaarlijk, eeuwenoud, mystiek ritueel.

Gevaarlijk! Eeuwenoud! Mystiek! Ritueel-dingens!

giphy downsized large

Wrijf dus vooral niet over dit schattige egeltje!

Laat dat, ongelukkige!

 

MOGO // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 22/03/18

In afwachting van de eerste, al dan niet geautoriseerde bandbiografie, lees je alles over Mogo hier.

Hier!

18 03 22 CULT uur Caféconcerten Mogo Cosa Nostra Donderdag 22 maart 2018

Laten we voorts hopen dat deze postpunkende schavuiten hun donzige mascotte Barry veilig thuis laten. Want voor je het weet vliegen de stukjes pluimstaart en pootjes door de Cosa Nostra.

Leer ze ons kennen, die drieste CULT-uur Caféconcerten!

 

BroeikasAteljee @ Netwerk – 23/03/18

In het leven heeft iedereen zijn taak. Die van de weekendoverzichtsman valt losjes samen te vatten als: onschuldige kinderzieltjes naar oorden van verderf lokken. Iemand moet het doen. Dat is niet helemaal waar eigenlijk, maar het is zo leuk.

Gelukkig bestaan er ook nobelere dames en heren. Die van Broeikas, bijvoorbeeld! Onbaatzuchtig pakken ze jonge Aalsterse ondernemertjes bij de hand in hun zoektocht naar leads & sales.

18 03 22 Broeikasateljee Netwerk Vrijdag 23 maart 2018

“Zie je dat glimmen, bezige bijtjes? Tips & tricks, allemaal voor jullie!”

Hoe, hoe? Waar, waar?

Rustig aan! Lees hier alles over het magische BroekasAteljee in Netwerk en jank op een ander als je er volgende keer weer niet bij bent!

 

Oilsjt Omploft IX @ Sint-Annazaal Aalst – 24/03/2018

Oilsjt Omploft, de jaarlijkse hoogmis voor de punk / thrash / hardcore apostel terroriseert zaterdag de Sint-Annazaal. Meedogenloze decibelvreters van einde en verre troepen wederom samen voor harig en opgeschoren schorriemorrie tot zelfs uit het verre Rusland. Het verre Rusland!

18 03 22 Oilsjt Omploft IX Timetable Sint Annazaal Zaterdag 24 maart 2018

Namen als Extreme Noise Terror, Siberian Meat Grinder, CAPITAL SCUM, Negative Approach maken meteen duidelijk waar de egeltjes piepen. Ver, ver weg, en veilig opgerold tot een bolletje. Want stuiven zal het, op dat brute Crossover Fest!

En nog tot vrijdag middernacht tickets in voorverkoop beschikbaar! Oi! Oi! Oi!

 

VONK Café @ Netwerk Aalst – 24/03/18

Het lijkt een superheldenlogo, maar nee. Het is: VONK – “Het netwerk voor Aalsterse scholieren en studenten”. VONK voert de lieve kinderen geregeld op tijdens het welbefaamde VONK Café. Tussendoor slaan ze bovendien nog een hoop interessante dingen uit hun kas.

18 03 22 Vonk Netwerk Zaterdag 24 maart 2018

En kijk eens aan. VONK houdt zaterdag opnieuw café in Netwerk. Deze keer verklappen ze o.a. de resultaten van de enquete waarmee ze meer dan 1.200 jongeren afgelopen weken ambeteerden.

Sloegen de getuigen van VONK-hova je deur over? Zeg hen dan zaterdag zelf waarop het staat!

 

Pssssst! Wil jij ook met je evenement in dit overzicht?

Luisteren naar de Aalsterse jeugd? Zorgvuldig rekening houden met hun diepste wensen en verborgen verlangens?

Dát kan Biensoigné ook!

Vind je je favoriete evenement niet terug in deze lijst?

Heb je zelf nog iets superbien liggen?

Is de weekendoverzichtsman een prutser?

Doe hij zijn best niet, of wat?

Ontdek dan HIER hoe je er volgende week misschien wél in geraakt!

En schrijf anders jullie weekendoverzicht zelf, verwende aristocraten.

 

Caepa Vestigia Presents - Oilsjt Plage @ JH Ypsilon – 24/03/18

Tussen alle grappen en grollen door verzuipt het kleine koolwitje in een regenbui van jewelste. Hiervoor is ze niet uit haar cocon gekropen! Maar een beachparty met “cocktails aan 4 euroloekes” in JH Ypsilon?

18 03 22 Caepa Vestigia Oilsjt Plage JH Ypsilon Zaterdag 24 maart 2018

Dát begint er al wat meer op te lijken! Mét in de DJ-booth de veelbelovende “Discobaar Zonneschijn” en jonge, viriele goden als PYCK, Arnage, en DIBBS.

 

Ver de vase @ De Oude Vismijn – 25/03/18

Aan de Houtkaai staat sinds mensenheugenis een gek rond gebouw. De Oude Vismijn. Het zag er toen zelfs grat nog niet rond uit. Een bijzonder stukje Aalsterse geschiedenis, kortom.

Lang geleden, voor er viswinkels bestonden, hakten dwergen hier kibbelingen, sprotjes en garnaalkroketten uit de muren. Als ze geluk hadden zelfs oesters en potjes krabsla. Ondertussen zongen ze vrolijk “van je rik tik tik tik tak tik tak”, want zo zijn die zotte dwergen wel.

18 03 22 Ver de vase Oude Vismijn Zondag 25 maart 2018

Zondag gaat de Oude Vismijn nog een keertje open. Heigh-ho, hop naar die Oude Vismijn – want de programmatie mag er wezen.

 

En vergeet het zomeruur niet, lieve kinderen! Lekker een uur langer uitsla…

Ah, fuck.

Een uur vroeger opstaan, it is.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat