stad aalst

Biensoigné selecteert

Een kleine 1.988 jaar geleden terug in de tijd. Enkele gemene Romeinen nagelen een hippie tegen een stel houten planken. ’t Kan verkeren. Even daarvoor zat hij nog lekker te chillen in een tuintje. Wat ribbekes à volonté, pellepatatten boefen, een zacht rood biowijntje erbij. ’t Was een fijne avond geweest. Eén van zijn maten gaf hem bij het vertrekken zelfs nog een dikke bees. Aw, echte bromance.

En hatseflats! Uit het niets doken enkel booswichten op. Bitchslap hier, bitchslap daar. Wat moest dit voorstellen? De Overpoort op nen donderdagavond?

En daar hing hij nu. Onze hippie bleef er al bij al nog vrij kalm bij. Goed, links en rechts hingen twee gasten te balken, maar je gezelschap heb je nooit helemaal in de hand. Over handen gesproken. Die roestige spijkers jeukten best een beetje. En Christus, wat had die rechtse gast gegeten? Azo ruften uit zijnen bek, mijnen braven.

18 03 29 Damn Jesus

Doch onze hippie liet de kop niet hangen. Figuurlijk dan. Want hij had wel een beetje koppijn. Alsof er kleine doorntjes door zijn schedel prikten. Maar dat kon evengoed dat zacht rood biowijntje zijn. Want het mag gezegd worden: onze hippie en zijn maten dronken er niet bepaald naast. En toen werd alles zwart voor zijn og…

Maar zie. Drie dagen later liep de hippie alweer vrolijk fluitend rond. Verrezen als een baas! Geen centje pijn!

Dat, lieve kinderen, dat noemen we nu Pasen. Een beetje zoals toen 1.988 jaar later enkele gemene bouwvakkers de Cinema tegen een ijzeren stelling nagelden. ’t Kan verkeren. Maar geen nood. Nog even en de Cinema staat weer vrolijk fluitend op de Hopmarkt. Verrezen als een baas! Geen centje pijn! Dat, lieve kinderen, dat noemen we de ... HEROPENING van de CINEMA!!!

 

Comet Street // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 29/03/18

Voor betere mopjes dan die van Biensoigné, had je maar kaarten moeten kopen voor de Student Comedy Night in de Werf. Want beter dan dit wordt het niet. Sorry, onze grappigste stagiaire is vandaag alweer vertrokken. So long, en bedankt voor alle grappen en grollen – Katrien!

Maar er is wel muziek! Gratis dan nog!

Meer bepaald in een obscuur cafeetje in het kloppend hart van de Rozemarijnstraat!

18 03 29 Aankondiging Comet Street CULT uur Caféconcerten Cosa Nostra Donderdag 28 maart 2018

Voor liefhebbers van het betere Wall of Sound-werk, riffs, riffs en riffs in de combo met maniakale vocals.

Voor wie dat allemaal nog steeds te soft klinkt, valt er zaterdag met Téras en Growing Horns nóg helser kabaal te rapen in de Negasonic.

 

Netwerkfilm: Daphne @ Netwerk ­– 30/03/18

Er zijn nog zekerheden in dit leven. Vrijdagavond speelt er weer iets leuks in Netwerk.

18 03 29 Netwerkfilm Daphne Poster Netwerk Vrijdag 29 maart 2018

Daphne belooft een “een zwartkomisch portret over een cynische maar kwetsbare dertiger als titelpersonage”.

Cynisch? Wat is dat weer voor een beest? Dat ontdekken jullie geheid binnen tien jaar wel zelf nog, lieve kinderen!

 

Kraantje Tappie @ Cirque Mystic – 30/03/18

Paasvakantie! Krolse, uitgelaten studenten vullen hele bussen richting mythische oorden als Val Thorens, Ischgl, Mayrhofen en andere verderfelijke Oostenrijkse deelstaten. Geen tekort aan flappen, blijkbaar!

Niet zo in de Cirque Mystic.

18 03 29 Kraantje Tappie Cirque Mystic Vrijdag 30 maart

Daar moet 6MEC1 vrijdagavond aan een stevig tempo pinten tappen, zodat er wat geld in de kas zit. Cengen, doekoe, doezoe’s, tonnen, pecunia, pesos, flappen!

En zo komt langzaam een einde aan de stoet van 100-Dagenfuiven. Nog even en de Biensoigné-award voor origineelste woordspeling kent zijn nieuwe eigenaar. Maar eerst is er dus nog ... Kraantje Tappie!

 

U moeder is een fuif @ JH Ypsilon ­– 30/03/18

De term “maternale belediging” verwijst naar een directe beledigingsvorm, waarin de uitspreker verwijst naar iemands moeder. Zo dus: “Uw moeder is zo dik dat als ze in de zee gaat zwemmen, ze door de Sea Shepherds tegen Japanners moet beschermd worden.”

Sorry, mama.

Sorry, Japanners.

En goed bezig, Sea Shepherds! Bravo!

18 03 29 Uw moeder is een fuif JH Ypsilon Vrijdag 30 maart 2018

Eveneens goed bezig, zijn de Sjaloma’s. Vrijdag kapen ze den Ypsilon. En wel voor hun “U moeder is een fuif”! Wie zich door zijn moeder laat afzetten, krijgt een verrassing. EEN VERRASSING! Een beetje wat uw moeder negen van de tien ook krijgt, als ze je acht uur later weer oppikt. Bravo!

DJ Lizzy & DJ Verzoek (“het chocolatje van uwe cornetto, het zout op uw frietjes, de wodka bij uwe cola!”), Gustj’n (“De kanjer van Baardegem!”), DJ Karbonkel (“leverancier van onvergetelijke nachten!” en Dibbs (Sorry, Dibbs. De Sjaloma’s moesten u nog in de spotlights zetten op hun Facebook-event ten tijde van dit schrijven. En snel wat, Sjaloma’s!) komen een handje toesteken bij het hele “uw moeder ten schande brengen”. Bravo!

 

Paas BBQ '18 Jeugdhuis Ypsilon @ JH Ypsilon – 31/03/18

Wie nog een plaatsje zoekt op Bus Lazarus XL, is eraan voor de moeite. Maar geen nood! De sympathieke luitjes van JH Ypsilon poken vooraf het houtskool op voor hun jaarlijkse Paas BBQ! Met “groenten, slaatjes, brood en saus” voor de democratische prijs van slechts 4 eurootjes, zeg!

18 03 29 Paas BBQ 18 JH Ypsilon Zaterdag 31 maart 2018

Aanvankelijk zou een aardige oude man uit Bastenaken voor het vlees zorgen. Op de valreep gaat dat feest niet door. Dus “bring your own meat”, makrelen of veggieburgers mee!

 

En zondag? Is er dan niets te doen?

We zoeken nog naarstig naar een leuk eventje voor overdag, en laten het wel nog weten!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat