stad aalst

Met Barry naar de kermis

20.03.18 SCHRIJF ONS!
Met Barry naar de kermis

Mogo, de band en niets anders. Vier gekke mannen met geniale ideeën. Zoals een clip op de kermis draaien. En met een konijn als mascotte. Ze vernoemen zelfs hun tour naar hem. Meet Barry!

Mijn vrouwelijke charmes in de strijd gooien, ik kan da! Ik ging langs bij Piet Van de Velde, frontman van Mogo. Ik was wel twee minuten te laat. Grat het cadeau voor Barry thuis vergeten. Gelukkig heb ik standaard wortels in mijn sjakos.

29389079 1601917053194654 2075819176613642240 n

Piet en zijn vriendin waren gelukkig nog aan het boefen toen ik toekwam. Ik kon mij bij Barry zetten en wat aclimatiseren. En ik zeg u nu al: een normaal interview was het niet. Ik heb zitten gieren en ging vol energie naar huis. Dieje Piet, gene justen.

Standaardvraag

Mogo is tot stand gekomen terwijl ik een strip van Alan Moore aan het lezen was. Mogo doesn’t socialize. Maar aangezien korte dingen werken, koos ik voor Mogo. Met een klein beetje dictatorgehalte geraak je ook al wat verder. Maar als ik moest kiezen tussen Poetin of King Jong-Un? Hmm ze hebben beiden een mooi kapsel. Al zou Poetin ons verder krijgen met Youtube-views dan de Noord-Koreaan.” 

Who run the world?

Mogo: een mannenbastion? Niets is minder waar. De chef achter de vier muzikanten is: een vrouw. “Het brein en de ballen komen van Silke, onze chef. Wij doen gewoon waar we goed in zijn.”

Songs

De energie spat van Piet. Dus stel ik me voor dat liedjes er gewoon zo uitfloepen. “Soms heb ik alleen een titel in mijn hoofd voor een song. Soms heb ik een refrein in mijn hoofd. Eigenlijk eh, kom ik met de basis en de rest maakt er iets goed van. Ik maak het klad en zij brengen kleur.”

29432901 1601917033194656 4238172473838796800 n

Eurosong

Straks maakt Karen Damen toch nog een goeie plaat. Met hulp van Mogo, weliswaar. “In 2024 zorgen wij voor de Belgische inzending voor Eurosong én Karen Damen mag die zingen van mij.”

Als ik nog eens terug bij Piet op de koffie zou komen (lees: veel exotische biertjes drinken uit andere landen) dan is het tijdens Eurosong. Een groot feest met veel vrienden, muziek en drank. “De ultieme song blijft wel Poupée de cire, poupée de son. Dat begin alleen al, allez!”

Clip

Jack & Judy, de eerste single van Mogo’s EP, is sinds gisteren een clip rijker. “Al was het idee van de clip niet doordacht. We beslisten een dag op voorhand om op de kermis te gaan filmen. Geen plan. Gewoon wij vier en een GoPro.” En zeg nu eerlijk? Wie gaat er niet graag naar de kermis? Schrikschijters natuurlijk.


Afbeelding1

Voor hun volgende clip mag Paolo Sorrentino zich aanmelden als regisseur. Onze contactgegevens vind je onderaan, Paolo!

22 maart – 21 uur

Vergeet Temptation Island! De mannen van Mogo hebben meer verleidingtrucs in hun klein pinkje zitten dan Joshua in zijn zwemshort.

Nu donderdag speelt Mogo in de Cosa Nostra’s CULT-uur caféconcerten. Allen daarheen vanaf 21 uur!

De ideale wereld

Maar als de mannen van Mogo zelf mogen kiezen spelen ze een exclusieve showcase in Brouwerij De Blieck. Oud, mysterieus maar prachtig. In hun voorprogramma kunnen we dan genieten van de deuntjes van Thurston Moore.

 Bekijk hieronder de clip en laat de kermisvreugde tot jou komen! 

Media

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat