stad aalst

Biensoigné selecteert!

25.10.18 SCHRIJF ONS!

Opgepast! Een legerhelikopter spotte een merkwaardig ding in de Dender. Wat spoelde daar aan op Oilsjt Beach? Een weekendoverzichtje! Het aangespoelde exemplaar is zo’n 621 woorden lang.

Het weekendoverzichtje lokte al snel kijklustigen. Er is dan ook een perimeter van 30 centimeter schermafstand ingesteld om te vermijden dat jongeren te dichtbij komen. “Dat is nodig”, zegt uitgaansbioloog K. Ater. “Het is best mogelijk dat het weekendoverzicht ziek was. Jongeren mogen dus niet in de buurt komen.”

Ook is er zelfs bij een klein weekendoverzicht – vooral vlak voor de herfstvakantie – een 'ontploffingsgevaar' door de gedetailleerde beschrijving van de evenementen. Tegen de zondagochtend zal een groot deel van het weekendoverzichtje verdwijnen. Er zullen nog delen liggen (hopelijk niet in de wc-pot), maar het overzichtje zal onherkenbaar zijn.

 

// Doop Caepa Vestigia 2018-2019 @ Rockbar Vulcano – 27.10.18 //

Het enige wat echt nog zal overblijven, en dat wellicht zelfs enkele dagen, is de geur. Daar hebben wij trouwens niets mee te maken. Dat zijn de restanten van Caepa Vestigia’s vreedzame studentendoop te Rockbar Vulcano.

18 10 25 Doop Caepa Vestigia Zaterdag 27 oktober 2018

Succes, schachten!

 

// Pieter-Paul Devos @ Cosa Nostra – 25.10.18 //

Als Pieter-Paul Devos naar Aalst komt, zal Aalst het geweten hebben. Met Raketkanon en Kapitan Korsakov teistert de Gentse brulboei trommelvliezen alsof hij er een duivels genoegen in schept. (Zou het, Pieter-Paul?)

Maar diep van binnen heeft Pieter-Paul ook een gevoelige kant. Een ruwe bolster met een blanke pit. Zoals Aladin, maar dan zonder pofbroek. Ja, in de Cosa zouden ze zelfs zeggen: “Pieter-Paul is een vriend!

18 10 25 Pieter Paul Devos CULT uur Caféconcerten Cosa Nostra Donderdag 25 oktober 2018

Een goede vriend, bovendien! Terwijl de nooit helemaal verloren mensheid wacht op het verlossende RKTKN #3, balsemt de ongeëvenaarde noiserock frontman van café tot café gekwelde zielen met zijn intieme akoestische solo-set.

Keelpastilles meenemen, drank bestellen als een volbloed mimespeler en zien dat je vooral geen harde protjes laat ...

18 09 27 CULT uur CaféconcertenCosa Nostra Najaar 2018

... want vanavond ontbolstert Cosa Nostra’s CULT-uur Caféconcerten haar breekbaarste najaarsselectie.

 

// Drankenstein @ The Factory – 26.10.18 //

Het schooljaar begon dit jaar op 3 september.

Kortom: die herfstvakantie komt zéker geen dag te vroeg. 6GRWI A, 6GRWI B, 6LAWI A & 6GRLA (Hoeveel Latijnse richtingen zijn dat eigenlijk? En wij maar denken dat de taal van Cicero al lang en breed op de Rendac-snijtafel naast Freddi Fish lag.) mogen dus vrijdagavond flink uitpakken in The Factory.

18 10 25 Drankenstein The Factory Vrijdag 26 oktober 2018

Met hun spitsvondige woordspeling van *drinkbare vloeistoffen* en *een vroeg 19de-eeuws gothic novel* = *een monsterlijke fuif* konden deze Schoolgaande Antieken Linde noch Johnny DC strikken. Turntable expats Maesive & Arthur Lewis, en Residence DJ fiksen dat dus wel even!

“Residence DJ” is trouwens gewoon de residence dj van The Factory. Soms zaaien we à la carte verwarring om jullie scherp te houden, lieve kinderen!

 

// Party Girls @ CINEMA – 26.10.18 //

Dode vinvissen spoelen aan op het strand, politieke partijen polariseren. De jaren 90 komen nooit meer terug, en zelfs de jaren 00 en 10 zijn bijna onherroepelijk voorbij. Alles verdwijnt, alleen de leuke meisjes blijven dansen.

18 10 25 Party Girls CINEMA Vrijdag 26 oktober 2018

En dansen doen ze, die leuke meisjes.

Het gerenommeerde Party Girls zette vorig weekend Kortrijk nog blank, maar geen nood. Party Girls Soundsystem heeft nog genoeg “90's RnB and sweaty Hip Hop from the years 2000” over om dat klimatologisch kunstje vrijdagnacht over te doen in de CINEMA!

18 10 25 Party Girls Jan Fratelli

De line-up is onbetaalbaar, de toegang gelukkig gratis.

 

// SounDcreeK @ Café Vredeplein ­– 26.10.18 //

“Zweterige Hip Hop? En ik zweet van mijn eigen al zo neig!” – Neem dan een afkoelende duik in de SounDcreeK! – “De SounDcreeK? Waarom schrijf je dat zo?” – Da’s hip. Toch in de jaren 90. Toen had de wereld ook KoRn.

En hippe woorden zoals hip.

18 10 25 SounDcreeK Café Vredeplein Vrijdag 26 oktober 2018

Maar alle gekheid op een stokje. Meerwaardezoekers vinden vrijdag genoeg nachtelijke nu-disco, deephouse en tech house in Café Vredeplein!

***

“Waarom stopt het weekendoverzicht nu al, weekendoverzichtsman?” – Omdat het zondag winteruur is. Dan draaien we de klok terug en mag je een uurtje langer slapen. Jullie nederige dienaar gaat nu alvast preventief pitten.

18 10 25 Pompoen ghosting

Nee, hoor. Misschien duikt er wel nog gauw een extra griezelig goed Halloween-overzicht op?

***

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat