stad aalst

Biensoigné selecteert!

17.10.18 SCHRIJF ONS!
Biensoigné selecteert!

Dag vriend! Kan je een geheim bewaren? Ja? Maar niet doorvertellen dan. Want anders is het geen geheim meer, knoedel. Dus! Ergens op goed verborgen schuilplaatsen verspreid over Aalst, troepen ieder weekend schijnbaar doodgewone jongeren samen. Onder de week loop je ze op straat zo voorbij. In hun doorsnee kleren zou je ze vijf frank geven, begot.

Maar niet op zondag! De ochtendmist hangt nog over de Aalsterse velden. Nietige stervelingen liggen nog in hun bed te stinken. Deze helden hebben nobelere plannen.

18 10 18 UNIFORM

Geen moment te vroeg. Uitzinnig kindergejuich gaat in crescendo. De vermolmde eikenhoutendeur van hun lair opent met een kraakje (HEY, nieuw stadbestuur, MEER CENGEN AUB!), een pril streepje zon valt binnen. Een glazen stolp floept uit de grond en daar blinkt het oogverblindend op een display …

... het J E U G D B E W E G I NG – U N I F O R M!

 

// Dag van de Jeugdbeweging @ Grote Markt –19.10.18 //

Alleen op zondag? Welnee! Want één keer per jaar gaat dat superheldenpak ook op een doorsnee vrijdag uit de kast. Alhoewel, doorsnee? Je kan veel etiketjes op de Dag van de Jeugdbeweging plakken, maar doorsnee hoort daar beslist niet bij!

18 10 18 Dag van de Jeugdbeweging Grote Markt Vrijdag 19 oktober 2018

Te fiets, trein, bus, tram, step en Sk8-hi stromen ze toe. Een verward omaatje vreest even dat de Hitlerjugend weer door de straten marcheert. ­– Geen paniek, bobon, den Dries werkt braaf aan zijn thesis in de rechtenbib.

Op de Grote Markt ontwaart zich al gauw een pandemonium. Wanneer zagen we nog zulke duivelse taferelen? Just. Op de WK-thuiskomst van de Rode Duivels in Brussel. Maar Arnage draait wel stukken beter dan Thibaut Courtois!

Kaffekoeken vallen als manna uit de hemel. Van thuis meegebrachte bekers gaan massaal de lucht in. Zo zijn die jeugdbewegingen wel. VONK vult de kroezen rijkelijk met chocomelk en fruitsap. Zelfverzekerde bekereigenaars showen hun zjat aan de jury. Er vallen bandjes mee te verdienen, en zo’n bandje komt altijd wel nog van pas!

 

// Nablijven @ CINEMA – 19.10.18 //

Slimme kinderen weten het al lang. Op de derde vrijdag van de maand is het na school in de CINEMA te doen. De boekentassen gaan aan de kant, de uniformen mogen aanblijven, en aan de kassa wachten fabuleuze prijzenpromo’s die zelfs de Colruyt niet kan breken!

18 10 18 Nablijven in de Cinema Vrijdag 19 oktober 2018

En Pyck, Dibbs & Indecks? Die bevestigen hun DJ-bazenstatuut. Wie ontbreekt er nog in deze legendarische line-up? Gustj'n! Vorige maand verzilverde hij hopen stemmen op de Nablijven Poll Contest. Morgen betaalt hij zijn achterban terug met gouden beats. GOUDEN!

 

// Nacht van de Jeugdbeweging XII @ Sporthal KTA – 19.10.18 //

De superkrachten van jeugdbewegingen zijn legio. Denk maar aan tenten opzetten. En we hebben het hier niet over even een Quechua op een festivalweide gooien. Nee, we spreken over het echte werk!

En wie is daar beter in dan Chiro Maeva?

18 10 18 Bewijsstuk 1

Bewijsstuk 1: Duidelijk geen Quechua.

18 10 18 Tent Opgezet

Bewijsstuk 2: En van den eerste keer al recht.

De rest noemt men ook weleens “basiskennis”. Dit kleurrijke gevaarte staat aan Sporthal KTA César Haeltermanstraat en je mag er zelfs zonder uniform in. De Jeugdbeweging houdt werkelijk van iedereen! 

18 10 18 Nacht van de Jeugdbeweging Vrijdag 19 oktober 2018

Gustj'n, DIBBS, Arnage b2b PYCK kloppen er hun avondshiften. De Nacht van de Jeugdbeweging Xll duurt tot de vroege uurtjes. DJ Postmaan, Kwijt Trek System, Late Night Smoking, en jawel, Gunther D helpen gelukkig graag mee met de afbraakwerken.

18 10 18 NVDJB Chiro Maeva

En Biensoigné? Die brengt zelfs een hele stand vol GRATIS SPULLEN mee!

 

// Nacht van Jeugdbeweging 30+ @ Sporthal KTA – 19.10.18 //

Zeiden we al dat de Jeugdbeweging werkelijk van iedereen houdt? Zelfs van oude rukkers en vrijsters (Wat? We hanteren gendergelijke clichétermen.)? Vóóral van oude rukkers en vrijsters! Het zelf 60 lentes tellende Chiro Maeva stopt ze voor hun eigen veiligheid wel in een aparte 30+ tent

18 10 18 Nacht van de Jeugdbeweging 30 Plus Vrijdag 19 oktober 2018

Een mooie voorbode voor wat die knarren later in het rusthuis te wachten staat. Met bovendien gratis inkom voor 30-plussers. Handig! Dat rusthuis betaalt zichzelf niet.

18 10 18 NVDJ Prinsj Raf

Bewijsstuk 3: Prins Raf approves!

 

// Never Mind @ CINEMA – 20.10.18 //

Tussen al het Jeugdbeweging-geweld (“Jeugdbeweging + geweld? Is dat geen contradictio in terminis?” – Scherp opgemerkt, wijsneus.) … zouden we haast vergeten dat er zaterdag nog een Geweldig Groezelig Grunge Gebeuren door de Cinema raast!

Perfect getimede 90ies nostalgie. Dave en Krist kruisten vorige week voor het eerst sinds (Bezorg ons het exact antwoord en win een flanellen houthakkershemd!) eeuwen drumstel en basgitaar tijdens een 2/3 Nirvana-reünie op Cal Jam in San Bernardino.

18 10 18 Never Mind CINEMA Zaterdag 20 oktober 2018

En het wordt nog beter: The Smashing Pumpkins brachten net een nieuwe single uit die voor de verandering niét suckt. Wat gaan we nog allemaal beleven?

18 10 18 Never Mind

Wel: NEVER MIND in de CINEMA! Met tributes van – Wat een toeval! – een razende NIER VAN A (Met Younes Faltakh van The Hickey Underworld!) en Smashing Trump Kids!

Sanseveria Sound System & NEVER MIND-The DJ's komen afsluitend nog wat extra gaten in je jeansbroek scheuren.

 

// ONMENS @ Cosa Nostra – 20.10.18 //

Of stop met in het verleden te leven en pik zaterdag ONMENS mee in de Cosa. In tegenstelling wat de naam doet vermoeden behoort dit Gentse duo tot het sympathiekste wat de CULT-uur Caféconcerten al over de vloer kreeg. Waarom zouden ze anders voor derde keer in evenveel jaar tijd langskomen?

18 10 18 ONMENS Rakage en Ravage

En de muziek? Die herdecoreert je trommelvliezen én de Cosa met “een bewind vol rakage & ravage”!

***

Alvast een fijne Dag van de Jeugdbeweging, lieve kinderen!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat