stad aalst

Biensoigné schijt in zijn broek

31.10.18 SCHRIJF ONS!
Biensoigné schijt in zijn broek

Alsof het gisteren buiten nog niet griezelig genoeg was, is het vanavond ook nog eens Halloween. De Halloween-overzichtsman kruipt rezzekes met appandisitslasjen en al uit het graf om je te vertellen waar je straks kan rondspoken. Kleed je alvast warm als een kerncentrale (Doel 3, anders wordt het maar donker en friskes), want de weergoden lachen er niet mee.

Maar eerst een belangrijke dienstmededeling. Want wat fluistert dat nat flieramoisje ons hier in? “Skrrrii, skkkrriii!” – Op een andere frequentie, gevlederde vriend. Wij zijn niet ultrasonisch.

Dat de laatste Early Bird Tickets voor BETONG Sessies er vandoor fladderen zoals herfstblaadjes aan een knoestige knotwilg? En uitstellers zo op het laatste nippertje de volle mep moeten betalen? Da’s pas griezelig!

 

// Griezelbad @ Zwembad Aalst //

Eén keer per jaar verandert het Aalsters zwembad in een voor de verandering 100% realistische Tampax-reclame. Hoewel je het hele jaar door kan griezelen in het zwembad (Kijk gewoon even naar de gevaarlijk samenklittende haarballen, dobberende pleisters, en niet nader gedefinieerde kattenbakkorrels op de bodem), heeft het griezelbad een streepje voor.

18 10 31 Griezelbad

Wat kappen ze eigenlijk ieder jaar in onze stedelijke piscine dat het water zo rood kleurt? Misschien dit jaar voor de verandering wat bloed van de adel uit het Baron Moyersoenpark? (Wat? De Halloween-overzichtsman wil een leuk buitenzwembad, oké?) En klopt de legende dat het water nu oranje wordt wanneer je er in pist? Sommige geheimen blijven beter veilig opgeborgen. Maar je krijgt in elk geval gratis soep!

***Oh, nee! De soep is al bekan op. Dat krijg je, met al dat getalm. Dit is maar soep. Stel je voor dat het de laatste Early Birds Tickets voor BETONG Sessies waren?!***

 

// Hereditary @ Netwerk //

Klinkt dat allemaal niet creepy genoeg? In Coaster staat anders nog een 350 m² grote Horrormaze. Nog steeds te kindvriendelijk? Kom, stoere reus. Ga wat in je broek schijten op de Netwerk Halloweenspecial.

18 10 31 Heredittary

Hoofdrolspeelster Toni Collette geeft alvast het goede voorbeeld.

 

Maar kom. Laten we elkaar geen dikke pompoen noemen.

Jij wil niet zwemmen, horrormazen, of in je broek schijten in Netwerk.

Jij wil … kapot!

18 10 31 Go Home Pumpkin You Are Drunk

En dat kan hier!

  

// R.I.P.-Party I Met (Irish) koffietafel @ CINEMA ­– 31.10.18 //

Morgen is het Sollemnitas Omnium Sanctorum. Dat zijn zotte woorden voor: “Allerheiligen”. Hoewel er in feite maar één heilige van tel is (Sintjemetten, want die brengt cadeaus. En mandarinnen. Wat hebben al die andere heiligen al voor jou gedaan, hé?), ben je toch maar beter dankbaar voor deze katholieke feestdag.

Wat zou je anders doen na de R.I.P.-Party? Opstaan? Veel succes daarmee. De Cinema belooft namelijk een Irish koffietafel. Nochtans is de officiële weerspreuk bij deze merkeldag: “Allerheiligen is een waterken of een winterken.” Maar nee. Sloten koffie met whiskey. Dát ga je drinken!

18 10 31 RIP Party Met Irish koffietafel Cinema Woensdag 31 oktober 2018

En R.I.P. wie? De maand oktober! Ach, oktober. Je leefde maar 31 dagen, maar gaf ons in je korte bestaan wel de mooiste Indian Summer ooit. Of toch alvast de zweterigste. Koorknapen Gunther DArnage & PYCK zingen je nu met hun fragiele falsettootjes In paradisum.

Bloemen noch kransen. Rouwkledij wordt sterk aanbeloven.

// Skalloween IX @ Sint-Annazaal – 31.10.18 //

Is dit echt al de 9de Skalloween-editie? De tijd tikt als een tierelier, als je skankt tussen de schoonst geklede mensen. Maar ja: dit moet wel al de 9de editie zijn! Met welke jarenlange ervaring en mysterieuze overtuigingskrachten haalt het immer sympathieke Rock 'n Load Concerts anders zo’n klet van een headliner naar de Sint-Annazaal als het Spaanse The Locos? En dat wordt meteen hun allereerste Belgische bezoekje! Zeker ook niet te missen: de plezierige Hollandse koperblazers van Heavy Hoempa.

18 10 31 Skalloween Sint Annazaal

Het verkleedthema luidt dit jaar “Chinese Carnival”. De mooiste Chinese carnavalist wordt bedolven onder gratis drankjetons en eeuwige Skalloween-roem. En als vanouds is er na al dat skapunkgeweld een after party met de vaste waarden Radio El Topo, Zorro fm & Baardaap en Mental Dandy & Mc Boom Boom Sammy die de laatste stijve harken op losse schroeven zetten.

 

// Dia De Los Muertos @ Bar Romarin //

Nog meer exotische Halloweengedruis in de Rozemarijnstraat. Uitgeholde pompoenen, spinnenwebben, Jozefs met stokken. Een beetje gemakkelijk, niet? Dus pakt Bar Romarin uit met een Mexicaanse Dia De Los Muertos.

18 10 31 Dia De Los Muertos Bar Romarin

Incl. worstelmuziek (Met percussie van pletsende pansjen en op schedels stukgeslagen klapstoeltjes?), cocktails die vragen voor een terugrit via de oude landweg en genoeg tequila en mescal om die oude landweg meteen ook een nieuw kleurtje te geven.

 

//Juicy ✘ Madfingaz! @ Comme Ça – 31.10.18 //

“Halloween is een overgecommercialiseerd Amerikaans feest. Steekt uw uitgeholde pompoenen in uw gat, simme Halloween-overzichtsman!” – Da’s niet zo netjes. Ga jij maar naar Juicy & Madfingaz in de Comme Ça.

18 10 31 Juicy Madfingaz Comme Ca Woensdag 31 oktober 2018

En hopelijk is de R&B daar zo glad daje der over uitsleert, brutale vlegel. Of struikel anders meteen over wat Hip Hop classics.

 

// Reveil @ Kerkhof Aalst – 01.11.18 //

The Day After. Tijd voor een beetje bezinning. En waarom niet op het Aalsters kerkhof? Het blijft altijd een beetje een akelige gedachte dat de pieren aan bobonne haar tenen zitten te koteren. En god weet, misschien gebruikt de grafdelver Petje Gustaafs urne wel als cendrier?

18 11 01 Reveil 2018

Nare dingen. Maar daar denk je gelukkig even niet aan wanneer Senne Guns, Tim Supply, Incomplete en Hans & Lisa (Grietje ligt nog haar Irish Coffees te excorceren ) rond zonsondergang “een ingetogen akoestische sessie bij kaarslicht” brengen.

***

Geniet van die Halloween, lieve kinderen.

18 10 31 Halloween Will End

Het leven wacht niet!

***

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat