stad aalst

Het zomerzonnetje huppelt met een vrolijk galopje het land in. Huppel, huppel. Aalsterse bambino’s plukken fris en monter de dag. Af en toe schijt de hemel wat bliksem en een stortbui of zeven over hun pientere kopjes. Kom maar op. Daar worden ze groot en sterk van.

Olifanten zijn er niets tegen! Over olifanten gesproken. In Plackendael vallen die rakkers bij bosjes. Herpes, nierfalen. Het kan niet op. Wat spoken die beesten toch allemaal uit in hun vrije tijd?

18 06 07 Olifanten

Draaf dartel het weekend in, en altijd veilig schrauben & bohren, lieve kinderen. Overmatig zuipen en tinderen wreekt zich vroeg of laat.

 

// StudentenmoNUment – Spring de examens in! @ Binnenkoer oud stadhuis ­– 08.06.18 //

Code geel en oranje? Allemaal praatjes! Als Biensoigné een springkasteel op de binnenkoer van het oud stadhuis ploft, dan ploft Biensoigné een springkasteel op de binnenkoer van het oud stadhuis. Da’s hoe Biensoigné springkastelen ploft, a’a. Code PLOF!

StuMo Biggest Bouncy Castle

Plof met ons mee vrijdagmiddag. Treed binnen in ons plezierige bouncy castle! Poorten open om 16u00! Vereist legitimatiebewijs: wallen + schrijnend vitamine D tekort.

 

// Bonsoir – Open Air Aperitief @ Netwerk – 08.06.18 //

Eens te meer een en al bedrijvigheid op het Werfplein. Met Bonsoir wringt zich alweer een nieuwe trendy speler in het “laten-we-doen-alsof-het-nooit-meer-maandagochtend-wordt”-marktsegment van de sowieso al behoorlijk gemakkelijk in te palmen Aalsterse animus.

18 06 07 Bonsoir Open Air Werfplein Vrijdag 8 juni

En wel met “hippe en smakelijke foodtrucks, bruisende bubbels en heerlijke cocktails, gezellige beats en uiteraard... schoon volk!

Fijn, fijn. En wij lelijkaards vallen weer mooi uit de boot.

18 06 07 Dumbo Gif

Tijd voor een enkeltje Planckendael.

 

// The Shape of Water @ Netwerk – 08.06.18 //

Fok openlucht aperitieven en hun gewichtloze luchtigheid. Heb jij ook lak aan die bubbelende niemendalletjes, lieve vriend? Ben je op zoek naar iets échts? Spring dan in onze vers gevouwen papieren bootje en vaar mee naar Netwerk. Daar speelt misschien wel het aangenaamst fonkelend juweeltje dat afgelopen jaar in de filmvitrines lag.

Misschien? Dat kan overtuigender, weekendoverzichtsman!

18 06 07 The Shape of Water

Guillermo del Toro’s Koude Oorlog sprookje The Shape of Water pakte vier Oscar-beeldjes én een Gouden Leeuw in Venetië. (De filmprijzen, stelletje deugnieten!).

Ontdek vrijdagavond met een hier en daar sporadisch knipperend traankliertje en een bos vol opverende armhaartjes waarom. Liefde, niets dan liefde!

 

// TAL-cinema - Moonrise Kingdom @ Meuleschettestraat 23 C – 08.06.18 //

Mogelijk heeft half filmminnend Aalst hetzelfde snode plan. En zo is er toch nog hoop voor deze wereld. Kloppende hartjes voor alle mensen van goede wil. Netwerk kotje vol? Over naar plan B dan!

18 06 07 Moonrise Kingdom

In de Meuleschettestraat beamt TAL met Wes Andersons Moonrise Kingdom een meer dan waardig alternatiefje op het scherm. Betoverend camerawerk en knusse malle avonturen klokslag 20u30!

 

// DerDieDas (live dj set) @ AMOK – 08.06.18 //

Van stevig prottende olifanten naar fluweelzachte ontboezemingen. Daar draait Biensoigné zijn slurf niet voor om. Divers, wispelturig en een tikkeltje onzinnig. Dat zijn wij! En fröhlich. Dat gelijkt op hondenbrokken, maar het is eigenlijk Duits voor “vrolijk”.

18 06 07 DerDieDas AMOK Vrijdag 8 juni 2018

En vrolijk worden Electro-acolieten helemaal als ze vrijdag even door AMOKs verticale bladerdekje piepen. Want wat flikkert daar tussen de uitheemse koffiebonen? DerDieDas, met “a Lush, Tough & Trippy Electro-style”.

 

// Zwart gat @ Aalst – 09.06.18 //

18 06 07 Zwart gat

Niet te missen, zaterdag.

 

// Blanket + Noir Reva @ Cosa Nostra – 12.06.18 //

Biensoigné neemt zijn taak serieus. Bloedserieus. Als we bijvoorbeeld een GIF van een schattig katje zoeken, rusten we niet alvorens we het schattigste katje van het hele wereldwijde web beet hebben.

Toe maar.

StuMo Kat Massage GIF

Hier is het nog eens. Aw. <3

En als we met bloeddoorlopen ogen ’s nachts door Facebookevenementen scrollen, maken we er een erezaak van om het aanbod tot in de puntjes uit te pluizen. En zo verscheen Blankets Starlight Filled Our Minds in het YouTube-kadertje. Maar 2K aan weergaven? En Habiba heeft er 50 miljoen? Wat voor een barbarij is dit? Is het omdat ze eruit zien als IT’ers?

18 06 07 Blanket Starlight Filled Our Minds

Na hun dinsdagse Cosa-doortocht krijgt Blanket er beslist een pak bij. En anders kopen we met onze spaarcenten wel wat clicks in India. Houd er ook nog wat opzij voor postrockkwartet Noir Reva.

***

Ziezo. En dan gaat de weekendoverzichtsman nu even wat statische armhaartjes terug platstrijken.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat