stad aalst

Biensoigné selecteert

Het was een donderdagnamiddag. Ergens in een van airco verstoken bureautje weerklonk een verzameling schutwoorden die ook al eens uit het doorrookte en wekelijks met hoogwaardige gerstenat gesmeerde keelgat van een niet nader genoemde AS Roma-middenvelder durfden opborrelen. Zoutkringen tekenden zich af op een gehavend, met stickers van de Cherry Moon en Carré verfraaide, Azertytoetsenbord. Alsof dat niet genoeg was, sijpelden er tussendoor enkele kubieke liters regenwater binnen.

Nee, dit wispelturig weertje beviel de weekendoverzichtsman allerminst. Hij had wel betere dingen te doen. De uitlaat van zijn gouden Golf eens goed laten knallen op het Vredeplein, bijvoorbeeld. Zijn grijze Subaru was jammer genoeg net naar de garage. Het kan niet alle dagen feest zijn. Zo’n pijp verslijt sneller dan je denkt.

18 Vierkante foto Golf

Dat die Aalsterse riooljournalisten van het zevende knoopsgat dáár maar eens een artikel over schreven in hun veredeld parochiebladje. FOK dat hele weekendoverzicht. Er stonden belangrijkere zaken op spel! Eens goed zijn gal spuwen in de HLN-comments, bijvoorbeeld.

Onze dappere road warrior begon alvast een, van uitmuntende spelling- en grammaticabeheersing en ietwat waanzinnig schaterende emoji’s voorzien, doorwrocht betoog in het Facebookkadertje te typen.

 

// DJ-contest Marktrock Aalst @ Café Vredeplein – 01.06.18 //

Of niet? Want welke nitwit trampelde daar alweer in de deuropening? Een of ander Marktrock-PR-mannetje, zo bleek. Christus de heer. Dat was waar ook. Het voor enige commotie zorgende familiefestival streek eind juni weer neer op de Keizershallen.

Uiteraard gepaard met een blaft van een mainstage, waarop vaderlandse iconen als Milo Meskens en Bart Peeters het volk komen mennen. Ja, zelfs Ozark Henry zal er naar verluidt op zijn blote stinkvoeten lopen sjamanen. Maar eerst opent een illustere DJ de hele santenboetiek.

18 05 31 DJ contest Speel op de mainstage van Marktrock Aalst Vredeplein Vrijdag 1 juni 2018 Info

Wie o wie? Dat ontdekken we de komende drie vrijdagen in Café Vredepleins bloedstollende DJ-contest! Als die hangjongeren maar het ge-“BENG, BENG, BENG!” van mijn uitlaat niet overstemmen, verzuchtte de moegetergde weekendoverzichtsman.

 

// Studio Babar + Gueush @ AMOK – 01.06.18 //

Le Babar past alvast voor de eer. Want die heeft andere katjes te geselen. De eerste vrijdag van de maand wringt zich alweer door het wolkendek. Alles is mogelijk.

18 05 31 Studio Babar Amok Vrijdag 1 juli 2018

Goedgemutst met bloemenhemd het weekend in dueush, met Studio Babar & Gueush!

 

// Plastic Attack 9300 Aalst @ Albert Heijn – 02.06.18 //

Aw.

18 05 31 Zeepaardje met wattenstaafje

Een zeepaardje met een wattenstaafje. Hoe lief.

Haha! 

18 05 31 Plastiek in de zee Schildpad

Een zeeschildpad met een plastic zak. Die gaat zeker commisjes doeng. Hoe grappig!

*** 

Lief? Lief?!

Grappig? Grappig?!

Triest & schrijnend.

***

Wat doen we daar aan?

18 05 31 Plastic Attack Zaterdag 2 juni 2018

Break the plastic peace! Het burgerinitiatief Plastic Attack teistert zaterdag de aantikkende plastieken afvalberg in meer dan 100 boosaardige supermarkten over het hele land. In Aalst viseren ze Albert Heijn.

Arme Appie! Maar vooral: fok plastic. Denk aan de zeepaardjes, -schildpadden en andere zoutwaterkornuitjes. Boodschap erop los en laat de vermaledijde plastic verpakkingen in de winkel achter.

Geen schrik voor de klabakken. The powers that be weten ervan.

 

// Latino festival Aalst @ Werfplein – 02 & 03.06.18 //

Latijns-Amerika. De zwoele regio op het Amerikaans continent die ons Shakira, sensuele dansmoves, bachata en tequila schonk. En Despacito. Jammer genoeg ook Despacito. Zo gaat dat nu altijd in dit leven.

Als Aalst niet naar Latijns-Amerika komt, komt Latijns-Amerika wel naar Aalst!

18 05 31 Latino Festival Aalst Werfplein Zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018

En wel in de vorm van het jaarlijkse Latino Festival. Desperados achterover klokken geblazen op het Werfplein dit weekend!

Desperados komt overigens uit Frankrijk. La douce France, sisi. Kijk maar eens achteraan op het flesje. De opsteller dezes doet veel, maar uit zijn nek lullen, hoort daar op dit uur van de dag vooralsnog niet bij.

 

// Elefant @ AMOK ­– 02.06.18 //

Tussen het redden van zeepaardjes, - schildpadden en andere zoutwaterkornuitjes door, vergeten we haast dat andere bedreigde beestje. DE STUDENT. Houd de moed erin, lieve kinderen! Spoel die eerste examennederlaag door met wat onaardse ketelrock!

AMOK programmeert zaterdagavond Elefant. Geen nieuwe nom de plume van Le Babar.

18 05 31 Elefant AMOK Zaterdag 2 juni 2018

Wél een driftig “kraut, mathrock, Oosterse tierlantijnen, sludge en pop” rond rammelend kwartet samengesteld uit leden van o.a. The Van JetsFuture Old People Are WizardsArquettes & The Antler King.

Nog maar net de Charlatan en Trix compleet murw geslagen, en zaterdag alweer in de stad langs de voil voart!

 

// The Johari Window - Colorshifter Release Party @ Cinema – 02.06.18 //

Wie een beetje uit zijn doppen kijkt, had het al lang in de smiezen.

18 05 31 Harde shit in de cinema

De Cinema ontpopt zich de komende maanden als gelegenheidsoorlogsbunker voor de hardere shit.

18 05 31 The Johari Window Cinema Zaterdag 2 juni 2018

De boze mannen van The Johari Window trappen zaterdag het seizoen af met hun Colorshifter Release Party. Voor een democratisch geprijsde entree van zes flappertjes krijg je daar nog eens Six o' Five en If I May als supports bovenop!

***

Zo, dat zat er weer op. Geen minuut te vroeg. De weekendoverzichtsman sprong in zijn gouden Golf en liet zijn pijp eens lekker goed knallen tot ver voorbij het Vredeplein. BENG, BENG, BENG, het weekend in!

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat