stad aalst

Supergevaarlijke beesten

06.03.18 SCHRIJF ONS!
Supergevaarlijke beesten


Wildebeest brult NU vrijdag 9 maart Netwerk bij elkaar. 

Dé prijswinnende animatiefilm van – jawel – Aalstenaars (want het kunnen niet allemaal bleitende Temptation-deelnemers zijn). Biensoigné geeft tickets weg en JIJ kan erbij zijn!

 Sterallures

Wat is Wildebeest? Een dikke gnoe, volgens Wikipedia. Bij nader inzien eerder een verdomd afgetrainde gnoe! Maar vooral ook een dolle tekenfilm! Filmmakers Matthias Phlips en Nicolas Keppens geven niet graag interviews. 

 Overtuigingskracht

Die sterallures tegenwoordig. Ze slaan iedere vervelende persmuskiet met veel geweld van hen af. Gelukkig konden wij hen aan onze haak slaan. Ja, jow. Na 362 WhatsApp berichten, 25 geknipte dreigbrieven en wat vrouwelijke charmes durf je niet anders!

Dierengeluiden in Yvette haar oor

De twee supersterren konden rekenen op dé oma die je nooit had. Diegene die je nog steeds mist tussen 20:10 en 21:35 u. op tv. Omringd door haar familie ging Yvette Backx (Chris Boni) van ons heen op 18 oktober 2016. Gelukkig kreeg ze een nieuwe kans om haar te bewijzen in de showbizzwereld. 

Yvetteje sprak de stem in van Linda, een slurvenliefhebster. Sam Louwyck leende zijn stem uit aan Troyer en mocht lepeltje lepeltje liggen met Linda

De supergevaarlijke dierengeluiden komen recht uit Afrika. Lol, mopje. De dierengeluiden maakten ze zelf. Mat: “Giraffen die je ziet eten zijn gewoon Nicolas en ik die chips boefen.”

yvettebackx

Matchmaker

Dat Linda zou kunnen doorgaan als een plus-size model is geen verrassing. Mat houdt van ronde, roze vormen en dat bewees hij al meermaals.

Daniël en Linda zouden trouwens echt een goede match zijn, me dunkt. Dump Troyer, ga voor Daniël, Linda!

danielvandicht
Bewijsstuk 1: ronde, roze vormen.

Centen ronselen

Mat: “De film was niet tot een goed einde gekomen zonder wat sponsors. Via crowdfunding haalden we geld op. Peanuts in vergelijking met het totaalbedrag. Maar zeker niet ondenkbaar. De betrokkenheid die crowdfunding met zich meebrengt loont het meest.” 

wildebeestcrowdfunding
Bewijsstuk 2: Crowdfunding is geen pretje.

Tsjing, tsjing

Ook ambitie om een animatiefilm te maken? Er valt daar blijkbaar zelfs geld mee te verdienen! Allez, als je ooit is wint en het geld niet naar de kleerkast van uw lief gaat.

Toch kunnen Matthias en Nicolas een blinkende prijzenkast aantonen.

Zij zijn trotse eigenaar van verschillende prijzen (tsjing, tsjing!) Op Anima, het Brussels animatiefestival, kregen ze de prijs voor Beste Belgische kortfilm en de Auteursprijs.

Maar wat brengt de toekomst? Naakt op de crossmoto door de savanne scheuren met Vangelis in de oren. Maar eerst ...

Tsjechië

Op Internationaal Kortfilmfestival Leuven grepen ze de publieksprijs. Nog gezwegen over hun selectie voor Anifilm in Tsjechië!

Score jouw ticketje voor ons Yvetteje!

Lachen, gieren, brullen. Promise! Ga naar Biensoigné en doe mee aan de dierenwedstrijd en kom op 9 maart naar Netwerk.

En het is niet omdat mijn moeder ook Linda heet dat ik de connectie voel. Shout out to moeke Linda! 

 

Disclaimer: deze “superlelijke banner” is niet door Mat gemaakt. Wij stellen de belangstelling die de verantwoordelijke stagiaire in ons toonaangevend jongerenplatform toonde zeer op prijs en wensen haar veel succes bij eventuele verdere stages.
TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat