stad aalst

Biensoigné selecteert

Waar was het weekendoverzicht vorige week?

18 02 22 Zakkamakka

Hier was het weekendoverzicht!

En wat viel er daar dan te beleven, in Zakkamakka? Bekomen, bekomen. Keihard bekomen van het gapende zwarte gat dat carnaval op woensdag in onze hartjes sloeg. Wenen, wenen. Keihard wenen in een desolaat oord waar glitters op de vreemdste plaatsen opdoken.

– Genoeg, glitters! Waar blijven jullie toch vandaan komen? Allemaal opgeglitterd, en snel wat!

Kermen, kermen. Keihard kermen en bidden tot de wc-god om ons niet te neig uit ons gat te laten pissen.

Maar langzaam kropen we recht. Beetje bij beetje kregen we weer kleur. En ondertussen vonden de straatstenen hun oude vertrouwde geur terug. “Acqua di Oilsjtio”. Een parfum van platgetrapte sjikken, patsersjabber, hondenstront, gesmolten rubber van overslapen scholieren, maar toch vooral ook straatsteen.

Naast carnavalitis, viel de jeugd ook ten prooi aan griep. Binnen enkele jaren kijken allemaal lekker Netflix in zelfrijdende auto’s en zoeven we met een jetpack naar de Cinema als we te tam zijn om onze fiets op te pompen. Maar een wondermiddel tegen griep, puisten, en Boef? Oh maar!

KO getoekt door de influenza zagen we een hoop dolle evenement blinken in ons facebookkadertje. Zouden we het halen? Gelijkt Stormzy op Romelu Lukaku?

 

Kunstevent CultuurAalst @ Vaartstraat 3 – 22-25/02/18

Vanuit het Biensoigné-hoofdkwartier, vier hoog boven het Werfplein, zagen we afgelopen dagen merkwaardige dingen passeren in de Vaartstraat. Want tussen het pingpongen, facebooken, en M&M’s eten door, ontsnapt niets aan ons arendsoog. Niets! Jij daar, luie stagiair! Werken, of een klap van de zweep!

Vreemde snuiters droegen grote, in bubbelplastiek gewikkelde, doeken de straat over. Een meisje fietste voorbij met een kerstboom. Even hadden we gezworen dat die naaldbaal oogjes had. Oogjes!

18 Flyer Pand Vaartstraat Cultuur Aalst 22 25 februari 20

Toen verscheen er een groot plakkaat naast het portaal van het mysterieuze pand. We legden ons batje neer, wreven de chocolat uit ons mondhoeken, en staken voorzichtig het zebrapad over …

 

NAH // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 22/02/18

Boos bezette het volk de zwaar versterkte Rozemarijnstraat. Waar bleven die nieuwe CULT-uur Caféconcerten? In Zakkamakka?

Het was menens, dus haalde de woedende meute haar beste Latijn boven. Want Latijn, dat kenden ze van de Rode Duivels. Grieks kenden ze dan weer van Fabrizio van Temptation Island, want die poepoe heeft de halve Griekse Oudheid in zijn kleurboek staan – maar dat leek net iets te veel moeite. En die Fabrizio is toch maar een gralijke bleitmuil.

Quo usque tandem abutere, Maarten van de Cosa, patientia nostra? Quam diu etiam furor iste tuus nos eludet? Quem ad finem sese effrenata iactabit audacia?

18 02 22 CULT uur Caféconcerten Nah Cosa Nostra Donderdag 22 februari 2018

En zie, de muziekprogrammator daalde neer uit zijn vertrekken. En hij sprak de woedende meute toe.

En de woedende meute raapte braafjes het glas van de verbrijzelde ramen bijeen, stapte naar binnen, en bestelde een pintjen aan de toog terwijl NAH zijn trommels opstelde. ’s Anderendaags hadden ze allemaal tinnitus. Maar dat namen ze er met plezier bij.

 

BEECH (EP Release Show) @ AMOK – 23/02/18

Kristof Souvagie start muziekprojecten aan een tempo waarin Biensoigné stagiaires geselt. Hup, monkeys! Werken!

18 02 22 Beech EP Release Amok Vrijdag 23 februari 2018

Vrijdagavond spoelt zijn Beech aan in AMOK. Daar blaast hij met zijn matrozen wat alleraardigste zomerbriesjes door het koffiehuisje. In de picknickmand zitten cassettes en cd’tjes van hun Teabag EP. Hoe dat klinkt? klinkt dat! En voor echten thee spring je maar over de toog.

 

Nieuwjaarsdrink VONK @ De Gendarmerie – 23/02/18

Als de Chinezen vorige week nog nieuwjaar mochten vieren, dan mag VONK zich ook wel wat vertraging permitteren, zeker? De jeugdig waakhond van Aalst giet de glaasjes vol om 20.30 u. De aanwezigen kunnen het alvast gebruiken! Nagelbijtend tellen ze de minuten af tot het verlossende antwoord klinkt ...

18 02 22 Nieuwjaarsdrink Vonk De Gendarmerie Vrijdag 23 februari 2018

Wie pakt de felbegeerde prijzenpot van 1 jaar gratis Cinema of een interrail ticket?!

En nog belangrijker! Wie volgt Nore De Grez op als meest verdienstelijke jongere of vereniging van 2017?!

Onder de genomineerden tellen we het goed volk van Chiro Harbalorifa, Chiro Maeva, Chiro Popov Gijzegem, De Caspers Aalst, OH CO CO, Jeugdhuis Ypsilon, Karen, KSA Herdersem, KSA Sint-Amandus Erembodegem, KSA Sint-Jozef Aalst, KSA Sint-Maarten Aalst, Mike Van Geert, en Scouts Sint-Goedele!

Amai! Da's veel goed volk! Only in Oilsjt!

Maar er kan maar één met het Sjalotje en een natte smakkerd van de Schepen van Jeugd naar huis gaan.

Wie? Ontdek het morgenavond om 21.30 u. in De Gendarmerie!

 

Rock for India – Benefietconcert @ Arty Party – 23/02/18

Het leven is aan de dromers. Een goede 525 jaar geleden klopte Columbus aan bij koningin Isabella van Spanje. “Kech, geef mij eens wat cengen – want ik weet een snellere weg naar India." “Kech? Beyoncé zal je bedoelen, brutale vlegel!”, sprak de vorstin. “Hier wat goud. En nu als de wiedeweerga uit mijn ogen, vieze ontdekkingsreiziger!”

En zie, zo vond Columbus een kortere route naar India. Nou, niet helemaal. Maar hij ontdekte wel Amerika. En daardoor hebben wij nu tomatten en patatten.

En syfilis.

18 02 22 SJC Indiateam presenteert Rock for India Arty Party Vrijdag 23 februari 2018

Wie hopelijk wel in het Zuid-Aziatisch land geraakt, al was het maar via een gulle bankgift, zijn de Indiagangers van de derde graad van ’t Groot College. Daarvoor hebben ze goud van doen – en flink wat als het kan! Want koningin Mathilde wil het niet geven, de vrekkin. Tast dus maar flink in jullie buidel op Rock for India!

En wat schuift dat? “6 ijzersterke talenten van eigen bodem!” Namen, namen? Spring Creek Revival, Michiel VDW, Miscommunication, Incomplete, Guarnere, en Gin Toxic! Allen daarheen!

 

Après Ski Party 2018 @ The Factory – 24/02/18

Brace yourself. Après-skifuiven are coming!

18 02 22 Après Ski Party by Denderlions The Factory

 

Oei, die bekakte ouwe bokken van Denderlions zeggen dat het daar geen kinderfuif is.

Niet wenen. Volgende vrijdag is er Après Skipsum 2.0 in JH Ypsilon. En de week nadien Schneebar XXL in Sint-Anna!

 

Shotjes Verkennerscafé @ Scouts Sint-Joris – 24/02/18

Die snobberige après-skifuif interesseerde ons toch al niet veel. We pakken wel een shotje in ’t Sint-Jorisverkennerscafé!

18 02 22 Shotjes verkennerscafé Sint Joris Scouts Sint Joris Zaterdag 24 februari 2018

Ziezo, dat verkennerscafé is ook weer lekker leeggeroofd. We geven de Sint-Joris verkenners nog snel een stevige scoutslinker en stuwen onze drakkar over de barre Dender. Stuw, stuw! De wind blaast ijzig, maar die shotjes waren gelukkig niet bepaald van karnemelk.

 

Akabar! @ Lokalen Akabe – 24/02/18

Over koeiensap gesproken. Met veel vertoon enteren we de Botermelkstraat. Akabe ziet een ingrijpende herschikking van hun Akabar niet meteen zitten.

18 02 22 AKABAR 2018 Akabe Aalst

Teneinde aan een meedogenloze plundering te ontsnappen, paaien hun leiders onze schuimbekkende posse met optredens van Spring Creek Revival, Broodzak, OPROER, DJ Apollo, Arnage – moet jij trouwens niet photoshoppen voor Biensoigné, stagiair?!, RePlayZ, en DISCOBAR OVERGANG.

We lachen eens goed met de zware bieruitdaging – vijf verschillende zware jongens binnen klokken – en varen goedgeluimd met onze trofeeën huiswaarts.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat