stad aalst

Biensoigné selecteert

Wie trotseert door weer en wind de Vlaamsche velden met staalharde ontblote kuiten? Wie geeft uitgebluste ouders op zondag enkele snippers rust? Wie sjort houten palen tot Empire State Buildings? Wie tapt met een gulle glimlach plastieken bekertjes vol?

Sommigen hebben meer kentekens op hun hemd hangen dan de doorgewinterde Graspop-klant op zijn leren frak. Anderen helpen al eens een onfortuinlijk alpenwatersalamandertje de straat oversteken. Ze komen in tientallen gedaantes. Met een kwart miljoen leden vormen ze samen een indrukwekkende Megazord.

Ze zijn…

de Jeugdbeweging.

 

Dag van de Jeugdbeweging @ Grote Markt ­­­– 20/10/17

07.00 u. ’s morgens. Van einde en verre duiken Chiro-, Scouts-, KSA-, en een hoop andere iets minder vertrouwde jeugdbeweginguniformen op. Te land, ter zee en in de lucht. Een onverschrokken JNM-lid helpt snel nog een onfortuinlijk alpenwatersalamandertje over de levensgevaarlijke Gentsesteenweg.

19 10 17 Dag van de Jeugdbeweging

VONK, de jeugdige voorvechters van een biener Aalst, ontvangen de bonte meute hartelijk op de Grote Markt. Ze serveren een petit déjeuner met “kaffekoeken, chocomelk, fruitsap & nog meer lekkers”. Er zijn geen alcoholische dranken. Serieus, gasten. ’t Is zeven uur ’s morgens, én er zijn kleine kinderen bij. Er zijn wel beats van Arnage.

Iedereen neemt zijn eigen zjat mee. Het is namelijk niet de bedoeling dat ’t Gat van de Mert er achteraf bijligt alsof Mad Max: The Road Warrior er is doorgesjeest.

 

Nacht van de Jeugdbeweging @ ­­­Sporthal KTA César Haeltermanstraat ­­­– 19/10/17

Nou, nou.

Wat een tent! Circus Stromboli is er vroeg bij dit jaar.

okt jb tent

Enige navraag in de Sint-Annawijk leert ons echter dat het de mannen van Chiro Maeva zijn. Voor de alweer elfde keer zetten de kerels, aspi’s en leiders van dé jongens-Chiro van ’t stad hun schouders onder de Nacht van de Jeugdbeweging Aalst!

19 10 17 Nacht van de Jeugdbeweging

Arnage, Gunther D, Omdat het kan soundsystem, en de mythische dj Postmaan claimen het platendeck en daveren opeenvolgend de grassprietjes tot miezerig onkruid.

Ook de opkomst is meer dan imposant. De voorverkoopstoegangsbandjes vlogen erdoor als in Coca-Cola gemarineerde broodjes! Maar niet getreurd! Voor zeven euro raak je nog steeds het dolle gevaarte binnen.

En wees voorzichtig met de kruipkaarten. Die dingen heten niet voor niets zo.

 

Disco Exotica met Thierry (Gewoon Ruben) @ AMOK – 21/10/17

Wie afgelopen september op de retro-vinyl-bicycle market in ’t Klein Parkje rondstruinde, herinnert zich beslist de aangename dj-sets. Afsluiter Thierry, herinneren we ons precies ook nog ergens van. Het is warempel de muzikale fundering van de Meerse volksheld Gewoon Ruben!

19 10 17 Amok Disco Exotica Thierry

Zijn rappende frontman laat hij zaterdagavond thuis. Wat brengt hij dan wel mee naar de AMOK? Spreek op, man! What’s in the box?

 “Alternatieve disco. Beetje hiphop voor de crew. En misschien wat techno op ’t einde.”

Een man van weinig woorden, die Thierry. Gelukkig spreken zijn draaikunsten voor zich.

 

VVYNN EP Release LUX @ Cirque Mystic  – 21/10/17

Het najaar van WYNN zit haast voller dan de Nacht van de Jeugdbeweging-tent. En gelijk hebben de concertprogrammatoren! Het powertrio strijkt neer op het Cirque Mystic-podium met de nagelnieuwe EP LUX onder de arm. Afgaande op de clip Sirens willen we de release daarvan niet missen.

19 10 17 WYNN EP Release LUX

Alvorens Angie en haar potige ritmesectie er de zweep opleggen, warmt Beech de zaal op met mooie liedjes vol goede bedoelingen.

 

Galabal Moeder Oilsjterse @ De Filatuur – 21/10/17

Moeder Oilsjterse dreigt er formeel mee om op zaterdag een galabal te geven op de Tragelsite. Dat bevestigt hun woordvoerder, de heer “Facebook-pagina van Moeder Oilsjterse”. Sympathisanten van de Aalsterse hoogstudentenclub drukten alvast via de geijkte kanalen hun steun en betrokkenheid uit. Seniores, commilitones, vrienden en Oilsteneers zullen deelnemen aan de manifestatie die start met een receptie en diner.

19 10 17 Galabal Moeder Oilsjterse

Omstreeks 22.00 u. trekken nog honderden extra manifestanten naar De Filatuur. Aanmoedigende financiële bijdragen zijn welkom in de talrijke champagne-, wijn-, gin- en cocktailbars. "Ut vivat, crescat floreatque!"

Tenzij premier Dozje alsnog de staat van beleg aankondigt.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat