stad aalst

De zomervakantie houdt de komende tien maanden braaf haar muil.

Cocktailbareigenaars en festivalorganisatoren fladderen vrolijk met hun zuurverdiende dikke cengen richting Benidorm en Tenerife.

Ondertussen meet de berooide jeugd de schade op.

Glinstert daar nog wat koper aan het einde van de zichtrekeningtunnel?

Biensoigné weet wel waar je het kwijt kan!

 

Biertent KSA Erpe @ Erpedorp 2, 9420 Erpe-Mere – 01-05/09/17

Technisch gezien hoort Erpe-Mere niet bij Aalst. Maar ’t is niet dat we daar zo moeilijk over doen als we winnaars van The Voice en gele truien kunnen claimen. Dus bestijg het gevaarlijke ijzeren trappenmonster genaamd “tijdelijke voetgangersbrug over de Boudewijnlaan" en fiets gezwind de Gentsesteenweg op.

09 01 Biertent Banner

Want in het lieflijke kermisvierende dorpje Erpe slaan de plaatselijke KSA-jongens naar jaarlijkse gewoonte een biertent op. Een biertent die doorheen de jaren almaar meer mythische proporties aanneemt.

Ontdek de legende! Ga vijf dagen hard op spul van Zangeres Martine, Only the Lonelies, Gestapo Knallmuzik, en – hopelijk komen daar geen ongelukken van – Koeten doempen en de tent ineen stoempen!

Bonus: The Voice 2014-winnaar Tom De Man en zijn Alternative Nation-cronies spelen zaterdagavond om 23.00 u. in de nabijgelegen pastorietuin.

 

Broeikas Zomerbar @ Jeugdhuis Ypsilon – 01/09/17

“Zaaien naar de zak”, zei ons grootmoeder zaliger altijd. En gezien dat braaf mens er al even onder ligt, kunnen we ook naar onze jaarlijkse kermiscent fluiten. Hoog tijd om die zak zelf te vullen dus!

09 01 Broeikas Zomerbar

Broeikas, de zelfverklaarde “koepelorganisatie voor studenten en jongeren die in regio Aalst ondernemen” strijkt neer in JH Ypsilon met een educatieve zomerbar. In heldere mensentaal tonen de Broeikas-goeroes je de weg naar een bloeiend zakenimperium.

Grijp ze bij hun kladden en overval ze met een shitload aan vragen. Daarvoor zijn ze er. Of ritsel gewoon één van hun fancy strandballen mee.

 

Reopening Weekend @ AMOK – 02/09/17

Dat mensen überhaupt nog overdag in de buurt van het station durven komen, je kan er met je hoofd niet bij.

Gelukkig krijgt de Hell’s Kitchen van de Denderstreek spoedig een veegbeurt. Met klabakken te paard en dreigend kwispelende honden zullen de Aalsterse powers that be “duidelijk maken aan de amokmakers dat we er in Aalst niet mee lachen en dat ze niet langer geduld zullen worden”!

09 01 Reopening Weekend Amok

Flap!

Zij die dit weekend naar AMOK afzakken voor tunes van Le Babar, AJ Omo en de Alosta Souls Sunday Social Club zijn bij dezen gewaarschuwd.

 

1ste Foodmarkt Aalst @ Stadscentrum – 03/09/17

Wie op school de vermaledijde behoeftepiramide van Maslow kreeg ingestampt, erkent de bittere ernst van “eten en drinken”. Beide kletteren zondagmiddag à volonté uit de Hoorn des Overvloeds van Foodmarkt Aalst.

09 01 Foodmarkt Aalst

Geen idee waar die ouwe Maslow-gek nu weeral “ongebreideld consumeren” plaatste, maar ook de winkels van de Grote Markt, Molenstraat en Zoutstraten gooien enthousiast hun vitrines open.

 

Casa del Mundo @ Oude Vismarkt – 03/09/17

We are the world, we are the children”, zongen Wacko Jacko en zijn fundraisende caballeros in 1985. “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen”, smeet The Scene er enkele jaren later stoutmoedig bovenop. En dit jaar trekt Casa del Mundo naar de Oude Vismarkt met de leuze “Iedereen is van de stad en de stad is van iedereen”.

09 01 Casa del Mundo banner

Mobiliseer je innerlijke goedgemutste wereldverbeteraar en neem een snoekduik in het bontgekleurd feestprogramma. Want het moet niet altijd kommer en kwel zijn op dit grillige aardbolletje.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat