stad aalst

Biensoigné selecteert

"Like sands through the hourglass, so are the Days of Our Lives", klonk het iedere weekdag klokslag 17.00 u. op de haperende Philips-tv van ons grootmoeder zaliger. De tijd spaart werkelijk niemand. Zelfs de zomervakantie is al halverwege.

Verspil je jeugd nu het nog kan!

Biensoigné hakt de knopen door en toont je het lichtend pad! Dat loopt alvast niet langs Salem. “Want ’t is daar ni pluis, maaneken”, wist ons grootmoeder zaliger al.

 

Verjaardagsfeestje Valerius De Saedeleer 150 jaar @ Oude Vismarkt – 04/08/17

150 jaar geleden sperde de Aalsterse landschapsschilder Valerius De Saedeleer zijn keelgat open. Dat wordt raven en beven geblazen! Nu vrijdagnamiddag regent het taarten (en dus hopelijk geen honden of oude wijven) en knalt er swingjazz en blues over de Oude Vismarkt.

Enter trommelgeroffel: de winnaar van #valerius150.

Valerius150wedstrijd

De vingernagels zijn op, dus bijt de nieuwsgierige, ongeduldige meute maar haar hele tengels aan flarden en gruzelementen. Want eindelijk weten we wie met een felbegeerd tableau van Mattis Van Schuylenbergh naar huis gaat!

 

Le Babar // Vredes Grooves @ Café Vredeplein

Het is haast niet te geloven, maar nog niet zó heel lang geleden was ‘t Vredeplein een voil stuk niemandsland. Vandaag is het grat de Ramblas van de Denderstreek. “’t Kan verkeren, skaan”, spitte MC Bredero al lang voor er überhaupt sprake van een Vredeplein was.

08 03 Vrede Grooves

Zie de avondzon zakken op één van de vele pittoreske terrasjes, hoor de trotse Audi A6-eigenaars uit de Ridderstraat scheuren met hun patserbak, en sluit af met de grooves van Le Babar in café Vredeplein.

 

Openluchtfilm @ Netwerk – 04 & 05/08/17

Omdat niet iedereen een opgepompte Zac Efron in slow motion over het strand van Emerald Bay wil zien rennen, brengt Netwerk de betere film naar de Houtkaai.

Vrijdag 4 augustus volg je de hachelijke avonturen van ontdekkingsreiziger Percival Fawcett in The Lost City of Z.

08 03 Netwerkfilm

De avond daarop is het grappen en grollen geblazen met Toni Erdmann. De Duits-Oostenrijkse tragikomedie harkte vorig jaar genoeg prijzen en superlatieven bij elkaar om een bescheiden filmmuseum mee te vullen.

De Belgische kortfilms On Attend en No Offense openen telkens om 21.30 u de vertoningen. Wie de betere film precies toch maar een beetje zaat vindt, slaat een handvol cocktails achterover in de zomerbar en geniet van de DJ-set.

 

24 uur van de Cosa @ Cosa Nostra – 05 & 06/08/17

Wie cocktails precies toch maar stroperige ende slappe bucht vindt, ritst zijn koerstenue aan en trekt zaterdagmiddag naar het Rozemarijnstraatje. Daar bekampen onversaagde helden en heldinnen van de nacht elkaar op het “Biercriterium van de Cosa Nostra”.

08 03 Biercriterium Cosa Nostra

De ware toedracht daarvan hier uitvoerig uit de doeken doen, valt helaas enkele mijlen buiten onze deontologische code. Klik dus vooral niet op deze link hier, lieve kinderen! 

Later op de avond sleuren de wankelende Cosa-zombies vanaf 23.00 u. tot de vroege ochtend maar liefst vijf voortreffelijke muziekdecennia door je trommelvliezen.

 

ENGIE Parkies @ Stadspark – 07/08/17

De ENGIE Parkies gaan alweer aan hun voorlaatste avond in. Dit jaar introduceerden ze een nieuw revolutionair betalingssysteem. Bezoekers konden betalen met "parkieten".

29 06 engie parkies

Een nadere prospectie maakte duidelijk dat het niet om de kleine papegaaiachtigen ging, maar één of andere ska betaalkaart. Daar zitten we nu schoon gesjareld, met ons volière vol beesten. Goed dat ons grootmoeder zaliger het niet meer moet meemaken.

Enfin. Maandag 7 augustus speelt Jan & The Noise, de “Bruce Springsteen van Willebroek”. Iemand een parkiet kopen, btw?

 

VVYN @ Cosa Afterparkies– 07/08/17

Hoe de blauwe maandag beter af te sluiten dan met een optreden van VVYN? Een fijne vrouwenstem, rigoureuze riffs en dito drumwerk. Enkele snippertjes houvast en wat withete woede. En tussen al die ontlading door serveert het powertrio rond Angie Clopterop misschien wel een paar nieuwe songs.

08 03 VVYN

Als de Cosa Nostra nog rechtstaat, tenminste.

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat