stad aalst

Biensoigné selecteert

Kom, mèn kindj”, sprak een baardige grijsaard. En hij stak zijn stevige hand uit en trok het braaf schaap naar boven. Dat had ze wel verdiend. Want dat goed mens had geen gemakkelijk leven achter de rug.

Haar zoon was een hippie die met foute jongens optrok en hare maan had alleen oog voor berkenmultiplex en Hubo-reclamefolders.

En zo kregen we toch maar mooi een wettelijke feestdag op 15 augustus. Hip hop hooray! Laat Mother Mary’s power jump niet ongemerkt passeren!

 

Openluchtfilm @ Netwerk – 11 & 12/08/17

Er zijn films die een warm haardvuurtje in je hart bouwen en daar vervolgens een leven lang blijven knisperen. Eternal Sunshine of the Spotless Mind is zo een film. En kijk eens aan, toevallig speelt hij zaterdag op de Houtkaai.

08 11 Sunshine

I can't see anything that I don't like about you.

Om 18.00 u. draaien de lieve jongens van Sons of Melody hun plaatjes aan de zomerbar. Kortfilm Downside Up bereidt tegen 21.30 u. de amuse. Daarna is het stiekem sobben geblazen met het langzaam wegsijpelend sprookje van Joel en Clementine. Mogen ze elkaar ooit nog weerzien in Montauk.

 

54ste Bosfeesten @ Eerste Bochtweg 1, Gijzegem – 12-13-14/08/17

Een kleine twintig minuutjes fietsen van ’t Werfplein, immer rechtdoor langs de welriekende Dender (heeft iemand die drijvende europaletten van 163.000 euro trouwens onlangs nog gezien?), een kwartslag naar links later en het feestterrein van de eerste Bochtweg is in handbereik. Daar haalt Chiro Popov drie dagen lang alles uit de kast, tent en plein voor de 54ste Bosfeesten.

08 11 Gijzegem Bosfeesten

Ge dacht toch niet dat we hier de hele programmatie gingen oplijsten? Inzoomen op de affiche ga je doen, lazy bum! Oleg Popov was overigens een wereldberoemde Russische clown met een gekke strogele coiffure. Een beetje de Donald Trump van de Sovjet-Unie dus.

 

Allerlei tsjingel Tsjangel @ AMOK, Cosa Nostra & Stadspark – 14/08/17

Dinsdagochtendochtend kan de pot op. Maria-Hemelvaart, ftw! Behalve voor studenten met herexamens. Hou nog even vol, helden van de fluostiften! We hebben alle winden mee!

08 11 Barvo Cosa Afterparkies

Voor de meer roemrijke uitverkorenen: Le Babar en Mr Z. bewaken het platendeck van AMOK. Barvo verkoopt het publiek een melodieuze oplawaai in de Cosa Nostra. En de Engie Parkies en hun ska parkietenbetaalsysteem kramen finaal hun kar op met de smozen van Cookies and Cream.

 

KOER 32 – OPEN AIR @ Meuleschettekoe – 15/08/17

Koer 32. Dat klinkt als een spitsvondige nom de plume voor de Meuleschettekoer. En kijk eens aan, dinsdag 15 augustus, wanneer Maria en The Almighty samen een bliksken Cubanisto opentrekken, presenteert Jeugdhuis Ypsilon zijn open air.

08 11 Koer 32

Bloscid, Nebouxii, en de eindeloos weer en wind trotserende DJ Postmaan brengen de bonafide beats. Croques voor de hongerigen en zomers gedistilleerd spul voor de dorstigen. Verder nog vrolijke randactiviteten zoals nagelen, bierpong, ... ’t Is al goed. You had us at “nagelen”.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat