stad aalst

Dwarsligger

Den dwarsligger. Misschien al van gehoord? Volgens de ene is het een nieuwe voetgangersbrug, volgens de ander een boot of een drijvend ponton. Zelfs nu hij al helemaal klaar en afgewerkt aan het werfplein ligt te wachten op zijn doopsel, is het voor de meesten nog niet helemaal duidelijk.

We klaren het even voor jullie uit. Het is een kunstwerk. Een kunstwerk op het water. Gemaakt door de mensen van Observatorium (kijk zeker eens op hun website naar hun andere projecten). Voila. Daarmee weten jullie het ook. 

En waarom heet het dan de Dwarsligger? Omdat het een drijvend kunstwerk is dat soms dwars zal liggen op de Dender, waardoor het ook kan functioneren als brug. Meer nog: de Dwarsligger zal ook af en toe eens van locatie veranderen. Schotte, Werfplein, Netwerk… Het is dus een voetgangersbrug, boot, ponton én kunstwerk ineen. Zoiets.

De Dwarsligger wordt op 28 januari gedoopt. Die vrijdag wordt het startschot gegeven voor een hele hoop activiteiten, gedurende 3 weken. Het volledige programma hebben we onderaan de pagina bijgezet (inclusief snijlijnen). Maar je vindt de papieren versie zowat overal in Aalst waar er flyers te vinden zijn. Hier zijn alvast onze suggesties:karlien

Vrijdag 28 april: Dansvoorstelling 'Denderdingen' met de Aalsterse Karlien De Savoye. 

Speciaal voor de Dwarsligger creëerde de Aalsterse topdanseres Karlien De Savoye in co-regie met de befaamde Quan Bui Ngoc een dansvoorstelling op en rond de Dwarsligger. Dansers Valentin Braun, Jan Deboom, Bachana Dogonaze en Tijen Lawton vervolledigen het dansgezelschap.

Zondag 30 april: Try-out van Beech, optreden van Bilbao én van Dans Dans.

Beech: Sinds het begin van 2016 is Beech een full band bestaande uit Kristof, Jasper Suys en Kasper Cobbaert. De nummers baden in een sfeer van 80's en 90's indiepoprock. Voor fans van The Brian Jonestown Massacre, Nada Surf, Ride,...
bilbaoBilbao: Kabbelende keyboards, meanderende gitaren, vloeibare drums waar de bas heerlijk komt bovendrijven en de sirenenzang van Lisa, kortom de perfecte Aalsterse band om aan de Dender op te treden. Bilbao brengt een stra£e mix van sferische triphop, dromerige poprock & een warme soulstem.
dansdans
Dans Dans: Dans Dans verenigt de talenten van 3 muzikanten op de top van hun kunnen. Dit unieke trio bestaat uit Bert Dockx (frontman van Flying Horseman), Frederic Jacques (frontman van Lyenn en bassist bij Marc Lanegan) en Steven Cassiers (o.a. Dez Mona en DAAU). De muziek is filmisch, maar ook literair. Soms loom, mijmerend zelfs, kwetsbaar, soms opzwepend, jakkerend, extatisch, soms abrupt en ruw, één enkele keer speels, een andere keer melancholisch, altijd genereus, intuïtief, bezwerend, maar nooit gekunsteld, afgelikt, of voorspelbaar. Een optreden van Dans Dans is meer dan een concert, het is een beleving! Dans Dans is zonder twijfel één van de meest opwindende live-bands van het moment. 

Zaterdag 13: DJ-set van Innershades (maar dit valt samen met Betong, dus kom maar gewoon naar Betong)

Zondag 7 mei: Optreden van Gewoon Ruben, die net een nieuw nummer op ons losgelaten heeft. En dat tijdens een vrolijke picknick aan het water. Wat wil een mens nog meer op zijne zondag.

Vanaf 28 april is er in het Belfort ook vernissage expo van 4 generaties Van Schuylenbergh. Gilles kennen jullie vast al en ook Mattis had al zijn eigen tentoonstelling. Maar dit keer toont ook Tibo zijn 3D werken. Wordt vervolgd…

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat