stad aalst

DREMPEL IS BACK !

Drempel I ‘Resurgence’ met Kompass resident Corvus Ex en jong talent Atis

9 april 2016, de dag waarop Drempel de Cirque Mystic liet ontploffen met hun eerste editie van Drempel, een techno-concept opgericht voor en door jongeren uit Aalst. Een groot succes, waar menig ravende Aalstenaars tot in de vroege uurtjes de beentjes konden losgooien. Grote namen als JLN & Rupert Harvey zorgden voor de pompende beats. Het begin van een reeks technofeesten in de heetste clubs van Aalst, met onder andere TRiXY, Rafi Khan, Klaus & Juan in Cinema, Cirque Mystic en Comme ça.

Laatste editie

1 jaar later, op 28 april 2017, vierde Drempel zijn éénjarig bestaan. Voor Poppunt’sLokale Helden (dat op nationaal vlak het lokaal talent in de kijker zet) toverden ze de oude gerechtszaal van de Pupillen in Aalst om tot een duistere technobunker met flitsende lasers en zware beats. Van elke lokale techno/house-organisatie nodigden ze een dj uit om hun eigen concept op Drempel te komen vertegenwoordigen. Zo kwamen Duister van Duister Invites, Heisa van Spektrum en Polska met Steve Reznik van Secret Garden plaatjes draaien. Dit werd alweer een geslaagde editie met als kers op de taart grote naam Farrago, die momenteel de wereld rondtourt met Amelie Lens en releases op A R T S en Lenske op zijn palmares heeft staan.

Ondertussen was het overgrote deel van de jonge Aalstenaars al op één of meerdere Drempel events geweest. Maar na hun éénjarig bestaan, bleef het een lange tijd stil rond de organisatie.

Herleving

Nu komt Drempel, 2 jaar later, op 4 mei 2019 met hun comeback: ‘Resurgence. Ze inviten opkomend talent Atis en een vaste waarde in de Belgische technoscène Parallel Circuit (vroeger gekend als Pilose), beide van het Belgische platenlabel en artiestenbureau Form and Function. Daarnaast nodigen ze ook Kompass Klub resident Corvus Ex uit. Drempel kiest ook voor een nieuwe thuisbasis: zaal Cinema op de Hopmarkt in Aalst, waar hun komende evenementen steeds zullen plaatsvinden.

Tickets voor ‘Resurgence’ kosten 5 euro (excl. administratiekosten) en kan je kopen hierzo

Facebook evenement: https://www.facebook.com/events/340784066553170/

2.82.42.7

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beluister Atis zijn debuutalbum Movement I op Form and Function hieronder!
 
 

Media

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat