stad aalst

Biensoigné selecteert!

29.11.18 SCHRIJF ONS!

Op een dag komt hier een weekendoverzicht waar je helemaal versteld van staat.

Vandaag is niét die dag.

Maar het weekend lacht naar je, en jij lacht al lief terug.

Want dit is de stad waar je twee keer aftelt naar 2019 in één maand tijd.

Waar Zwangere Guy kind aan huis is en zijn gemene stiefvader door het kanaal van de Cirque Mystic kegelt. Help Gorik alvast een eindje, en bestel vandaag nog dat ticket voor die G’s Try Out!

Een stad vol magische dingen, kortom.

Moest Aalst niet bestaan, iemand zou haar wel snel uit zijn duim zuigen.

 

// ¡Pendej0! + My Friend The Atom @ De Geniepegen Drauk – 29.11.18 //

De stad waar getatoeëerde zeebonken zonder boten en andere dolende nachtdieven hun sores meenemen naar donkere kroegen en hopen dat er iemand een lichtbundeltje op straalt. En als het noorderlicht vanavond geen zin heeft, zijn enkele fonkelende meisjesogen ook best nog steeds wat waard.

18 11 29 Pendej0 My Friend The Atom De Geniepegen Drauk Donderdag 29 november 2018

Waar zware stonerrockers het rulle woestijnzand en de Monster Magnet, Fu Manchu en Karma to Burn-referenties van hun in dodelijke slangengif gedrenkte riffs blazen met trompetten en trombones. Je moet het zien om het te geloven. Want ‘t is niet omdat het gek klinkt, dat het niet bestaat.

18 11 12 Rock and Load Concerts Najaar 2018

Vraag maar aan Rock 'n Load Concerts, ze duwen Pendej0 straks voor de prijs van een goedkeurende omhooggestoken duim het podium van De Geniepegen Drauk op. Laat dat wisselgeld maar zitten, en je krijgt er nog het alle muzikale hokjesdenkers trollende My Friend the Atom bij.

 

// Engel @ Netwerk – 30.11.18 //

De stad waar clownsneuzen, lelijke fietsenstallingen en verzopen staketsels de cultuursubsidies opfretten, maar er desondanks ook nog een kunsttempeltje op de Houtkaai huist waar voor de prijs van een B-merk pakje stinkstokken meesterwerkjes in alle mogelijke baboesjka-formaten een loopje nemen met je pupillen.

18 11 29 Netwerkfilm Engel Vrijdag 30 november 2018 Foto

Zoals vrijdag, wanneer Koen Mortier met Engel alles en tegelijk ook niets zegt over een gouden vogel die in 1998 ooit zo mooi over de smeltsneeuw van de Col de la République fladderde richting Parijs-Nice.

 

// Winteruur Café @ Academie voor Beeldende Kunsten – 01.12.18 //

De stad waar Winteruur Café en het eigenzinnige Snor zaterdag een kampeervuurtje onder de eerste donkere decemberavond vouwen. Tijs Hanssens draait gretig de gasbidon open. Voorzichtig met die hete lucht, Tijs. Straks vliegt de Academie in de fik.

18 11 29 Winteruur Café Academie voor Beeldende Kunsten Zaterdag 1 december 2018

Of laat het luciferdoosje het afweten? Kleinkunstzanger Wouter Crombez heeft anders wel nog een vuurtje zitten. Rasperformers Clercy en Saskia De Ceuninck hebben zelfs genoeg brandbaar reservespul mee voor als de boel niet op gang komt.

 

// Support your local DJ @ Café Soleil, Vredeplein & Comme Ça – 01.12.18 //

De stad waar dj’s nacht na nacht hun beats aan elkaar lassen in eenzame thuisstudio’s. Eindeloos zwoegen in spiraalvormige groeven en de vroege ochtend kapotlopen op maat van de BMP. Waarom?

Zodat ze er met veel vertoon zaterdagnacht mee kunnen uitpakken, a’a. En gelijk hebben ze!

 

… Mis dus Coffee BANANs fruitpluk in het broeierige Café Soleil niet.

18 11 29 Coffee Banan Café Soleil Zaterdag 1 december 2018

… Of Ghert die met zoveel genres husselt dat het een wonder heet als ze allemaal in het knusse Café Vredeplein passen.

 18 11 29 A Night with Santoz Comme Ca Zaterdag 1 december 2018

and last but not least Santoz die onvermoeibaar alle House-verdiepingen afvinkt in de Comme Ça. Niet deze Santos. Maar SantoZ. Met de Z van Zorro.


 

// Naglfar, Schammasch, Anomalie @ CINEMA – 01.12.18 //

En ten slotte, de stad die geen enkele muzikale kruisbestuiving uit de weg gaat. Als Smif-N-Wessun vorige week een dwarsfluit door hun Cinema-set mocht chromatiseren, dan is er toch ook wel plaats voor wat niche als de unheimische Zweedse Black Metal van Naglfar, zeker? 

18 11 29 Naglfar Schammasch Anomalie Cinema Zaterdag 1 december 2018

Fijnproevers van klanken gesmeed in de van nikkel-ijzerlegering barstende binnenkern van ons veelgeplaagde aardbolletje krijgen er ook nog de Zwitserse stormram Schammasch en het in kosmisch vuurwerk handelende Anomalie bovenop.

Trouwens. Niets dan liefde en respect voor de zware metalen, maar zelfs de PDM-zak-sorteerregels lezen nog steeds duidelijker dan die groepslogo’s. Het moet iets eigen aan het genre zijn.

 

// Claim the Climate @ Station – 02.12.18 //

Nog even over dat veel geplaagde aardbolletje van daarnet gesproken.

Een charmant ding, toch? Wil je dat nog lang zo houden? Ga dan zondag de Saurons van de wereld in Brussel eens zeggen waar het op staat. Deze fietsende eco-warriors wijzen je alvast de weg naar die majestueuze klimaatmobilisatie.

18 11 29 Claim the Climate

Claim the Climate, en snel wat!

***

Geniet van een schijnbaar kalm weekendje, lieve kinderen. Het is slechts welverdiende stilte voor de uitzinnige feestdagenstorm. En slibber niet uit over de Graanmarkt. Daar is mogelijk kans op slipgevaar wegens een ietwat uit de hand gelopen Oud-leerlingenreünie van ’t Atheneum.

***

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat