stad aalst

Biensoigné selecteert!

22.11.18 SCHRIJF ONS!

Opgepast, lieve kinderen! Het grimmige Black Friday plant morgen een aanslag op je laatste cengen. Maar JIJ trapt niet in die lepe overgewaaide trukken van de Amerikaanse foor.

Jij weerstaat alle verleiding en geeft je schamele fortuin aan een nobeler doel: het weekend!

Biensoigné wijst je alvast de weg naar de collectebusjes!

 

// Elefant @ Cosa Nostra – 22.11.18 //

Vanavond doen de CULT-uur Caféconcerten het licht uit, met wat hand- en spandiensten van Autumn Falls. Ze waren hard, meedogenloos, dansbaar, soms aaibaar als een pasgeboren babypoesje, en vooral: onvergetelijk.

18 09 27 CULT uur CaféconcertenCosa Nostra Najaar 2018

Elefant toetert het overblijvende likje olie uit de toverlamp met een instrumentale set die klinkt als een symbiose van de Shanti, krautbeats met de metronomische deutsche Gründlichkeit van een Miele-wasmachine (“Immer besser!”), death metal zonder de obligatoire levend gevilde gillende podiummaagden, en in royale spring reverb pootjebadende surfrock.

18 11 22 Elefant in Charlatan

Onder de witte overalls en schmink / talkpoeder / Dash / bakbloem van de bobon / of wat ze ook op hun gezicht kletsen, schuilen vier sappelaars die door de week ook maar proberen hun brood te verdienen in bands als The Van Jets, Future Old People Are Wizards, The Antler King en Waldorf.

Kortom: als een door Scar en zijn drie geniepige hyena’s op hol geslagen kudde gnoes in daverende stormloop naar de Cosa Nostra vóór 22u00!

 

// Milo Meskens @ – 23.11.18 //

Op 29 mei 1997 dook wijlen Jeff Buckley met laarzen en al de Mississippi in. Niet het beste plan van het 30-jarige multi-talent met de gouden stem. Zeg gerust: een behoorlijk debiel plan. Noteer: altijd je kleren uitdoen voor je spontaan in een rivier duikt, en “Mississippi” schrijf je met fuckin’ veel “i”-tjes en “s”-en.

18 11 22 Milo Meskens

Achttien jaar later viste Isolde Lasoen de gouden stem op tijdens De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Hij zag er jonger uit, liet zich voortaan aanspreken als Milo Meskens, en beweerde in Deinze te wonen.

18 11 22 Milo Meskens Cinema Vrijdag 23 november 2018

Potato, patato, puree. We zijn al lang blij dat er weer mooie liedjes uit de radiospeakers klinken als Here With Me, Twenty One en het momenteel naar het Ultratop-firmament klauwende Let You Go.

Die Deinzenaar heeft al lang de Jeff Buckley-referenties van zich afgeschud. Wapper morgen eens lief met een briefje van 10 aan de Cinema-kassa en ontdek hoe. Jaag daarbij gerust je innerlijke Ms. Lauryn Hill op. (Dit is een inside joke voor: kom op tijd, suffe beer!)

18 11 22 Walther

Support Walther loont namelijk meer dan de moeite. Luister maar!

 

// Willy Wodka @The Factory – 23.11.18 //

Willy Wonka, vrolijke kindervriend of ijskoude seriemoordenaar?

Willy Wodka, onschuldige klassenfuif of duivelse braspartij?

18 11 22 Klassenfuif Willy Wodka Cirque Mystic Vrijdag 23 november 2018

Zolang de buitenwipper van ons nootjes blijft en Arnage Ft. PYCK en de residentbonk van The Factory maar geen Oompa Loompa's meebrengen, is het allemaal best.

                      

// Betong Sessie @ CINEMA – 24.11.18 //

De allerlaatste voorverkooptickets voor Betong Sessie wachten HIER op de taalonkundigen die dachten dat “RSVP” de afkorting van een nieuw type airbag betrof. Dat is het niet. “Répondez s'il vous plaît” is Franse slang voor KOMDE ZATERDAG AF, OF HOE ZIT HET?!?

Een iets minder bevorderende methode voor je hartslag is hopen dat er de avond zelf om 20u30 nog een ticketje aan de Cinema-kassa ligt.

18 11 22 Betong Sessies Cinema Zaterdag 24 november 2018

LeFtO, de Alfa en Omega van alles wat in dit land van frieten, scheefpoepende koningen en voetbalschandalen ook maar een béétje naar Hip Hop ruikt, haalt met Illa J en Smif N Wessun zowat de beste Detroitse en Brooklynse exportproducten naar de Cinema.

De almachtige curator draait bovendien ook nog eens voor, tussen en na de optredens!

18 11 22 Betong Sessie Timetable

Om 02u00 volgt eindbaas Ārusuto.

Van welk kaliber is die enigmatische eindbaas, weekendoverzichtsman? – Laat ons zeggen dat hij iedere vrijdagnacht pinten pakt met Bowser, Heihachi Mishima, Conor McGregor, en die hele potige lul uit Street Fighter. Duitse halve liters. In Koopa Kingdom. Echt. Check alvast zijn winnende DJ-Contest mixtape!

 

// Nacht van de Jeugdhuizen XL @ JH Ypsilon – 24.11.18 //

Zaterdag 24 november smijten wel 420 jeugdhuizen hun met bier en onvergetelijk feestgedruis aangekoekte deuren open.

18 11 22 Dag van de Jeugdhuizen

Een belangrijk datum hoor, die Dag van de Jeugdhuizen. Maar jij ziet het grootser. Jij leeft XL. Jij stapt in één van die twee magische partybussen voor een belangrijke queeste door het donkere Denderland: NACHT van de JEUGDHUIZEN XL!

18 11 22 Nacht van de Jeugdhuizen Zaterdag 24 november 2018

En het is geen bedrieglijk Zara XL-maatje! Oh nee, lieve kinderen! Je zal zuipen als ne weirkmensj met drie weken baverlof in ’t verschiet, terwijl het Strongbouw-aandeel wild om zich heenslaat op de stierenmarkt van Jeugdhuis Ypsilons Beursfuif: Bouwvakkersedition.

18 11 22 Beursfuif Bouwvakkers Edition JH Ypsilon Zaterdag 24 november 2018

Grijp genoeg van die gratis bokes mee, want nadien volgt er …

***De Slavic Power Party in het Oudegemse JH Move!***

***Vintage vermaak in de vorm van drankspelen, kicker, tapbiljart en jongleren met bierflesjes in JH Jome!***

18 11 22 Bumpy Ride
***Flashende orgieën op JH Dido’s Fluowerpower!***

***JC Pingies onverwoestbare tijd en ruimte trotserende dansplaten!***

***Stam X groezelige jaren 70 kabaal en cheapass bier- & carapong!***

 

// 1 Year of Stygian's River: The Mooring @ De Filatuur – 24.11.18 //

De tijd knaagt aan alles wat los en vast zit. 365 dagen op het ondermaanse passeerden geruisloos sinds Stygian’s River haar bakens uitzette.

18 11 22 Stychians River

Hoewel, geruisloos? Voor de aardse stervelingen althans. Enkele etages lager gaat het er heel anders aan toe. In Hades’ onderwereld gebeurt er veel, maar geruisloos klinkt het nooit. Wil je het met je eigen ogen zien? Haast je dan. De poorten klappen bijna onverbiddelijk toe.

18 11 22 1 Year of Stygians River De Filatuur Zaterdag 24 november 2018

Smijt je ziel in de stromende Okeanos voor het te laat is. Google Maps sputtert, maar misschien doet deze oude geheime landkaart het nog wel.

***

Maak er een mooi weekend van, lieve kinderen!

En onthoud: Black Friday-brol fret volgende week alweer stof in je kleerkast.

Het weekend is zoals Aalst. Je vergeet het nooit!

***

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat