stad aalst

Na helse dagen van zweet en grote boze monsterwespen komt de verlossing in de vorm van een fris regenbuitje. En ook wat rukwinden, bliksemschichten, hagel, losgerukte dakpannen, kelderlekken, omgewaaide bomen, angstig piepende Biensoigné-puppy’s en rondvliegende trampolines. Het is ook nooit goed in België.

Gelukkig zit het weekend boordevol vrolijke dingen. Oh jee, wat zijn het er veel. Dus knip, knip, knip. Hak, hak, hak: in twee dat weekendoverzicht! Voor cultuur moet je hier zijn. Voor feest en avontuur kom je morgen maar terug!

// Muzomer @ Stedelijk Museum Aalst – 09.08.18 //

Hoera! Muzomer! De textiel-editie! (s)Tof! Gezellig van vijf tot middernacht knabbelen en sjabberen op de mooie binnenkoer van ’t Gasthuys. Die mooie binnenkoer is momenteel compleet aan het verzuipen, dus voor de gelegenheid is het allemaal binnen te doen.

18 07 08 Zomeractiviteiten in t Gasthuys Stedelijk Museum Aalst

We zouden toch niet willen dat de springkasteel hakende kindjes verdrinken? Of dat de Crèmerie Marcel-knakker naar ’t spoed moet na een ongelukkige blikseminslag in zijn retroplatenkast? En het Mobiele Naaiatelier gaat roesten? De creaties van Kantatelier Rosemarijn zijn bovendien al eens proper gewassen, merci.

Het vooruitzicht op zompige AMOK-hapjes en drasj klinkt trouwens ook niet zo aanlokkelijk. Hop, het museum binnen!

 

// Niet-Zo-Openluchtcinema @ De Gendarmerie – 09.08.18 //

In heel wat Aalsterse huiskamers bidden vrouwen momenteel tot hun schikgodin Griet Op de Beeck voor een beetje zon. In de lucht, maar liefst ook in hun leven als het kan.

18 08 09 Griet Op de Beeck

Doch zelfs de patroonheilige van merkwaardige new wave-coiffures en emotioneel getroebleerden op zoek naar schoonheid en een snippertje geluk is geen match voor het onstuimige hemelwater.

Dus het ziet er naar uit dat de verfilming van Vele hemels boven de zevende vanavond de binnenkoer inruilt voor De droge Gendarmerie-loods. Tanken kan vanaf 20u in die grappige bar op wielen die altijd wel ergens van de partij is. Het snotteren en janken begint om 22u stipt.

18 08 09 OpenluchtfilmDe Gendarmerie Donderdag 9 augustus 2018

Je eigen stoeltje meepakken is een goed plan. Een heel goed, zelfs! Net als een doos Kleenex, knuffelbeer, serotine, zakdoeken en een reddingsbootje.

 

// Zomerfilm: Grave + Out of the blue, into the black @ Netwerk – 10.08.18 //

We dachten eerst dat vleesrestaurant De Frigo en de populaire ribbenmarchand Mozart de culturele toer opgingen. Maar neen, het is wel degelijk cultuurhuis Netwerk die vrijdag om 22u de Franse vleeshorror Grave projecteert op de Houtkaai. Een onheilspellende film die aankomt als een bloederige beenhesp tegen de brutale wang van een veel praatjes makende veganist.

18 08 09 Zomerfilm GraveNetwerk Vrijdag 10 augustus 2018

Mis vooral de smakelijke amuse Out of the Blue, Into the Black niet. Een sardonische kortfilm over een zestienjarige slungel die zich tijdens een festivalstorm opgesloten vindt op een DIXI. Met alle helse taferelen van dien. Alsof vrijwillig op een DIXI zitten al niet gruwelijk genoeg was. Een geknipte filmavond voor sterke magen, kortom!

 

// Zomerfilm: Grease + Maverick @ Trefpunt Moorsel – 11.08.18 //

Zijn chemische festivalwc’s en bloed je ding niet? Geen nood, bleek uitslaande vriend! Zaterdag speelt er namelijk nóg een derde prent! Netwerk en Gezinsbond Moorsel programmeren samen Grease in de tuin van Trefcentrum Moorsel. Of spreken we tegen dan over de modderpoel van Trefcentrum Moorsel? Op tijd de Netwerk-pagina checken kan beslist geen kwaad.

18 08 09 ZomerfilmTrefpunt Bergsken Zaterdag 11 augustus 2018

Ah, Grease. Een regelrechte klassieker. Uit 1978 alweer! Een muzikaal feest voor jong en oud. Een romantische zomerfilm vol tijdloze liedjes. En teksten vol grensoverschrijdend gedrag.

18 08 09 Grease Lightning

Toen bestonden er nog geen hashtags. En maar goed ook. Trouwens: een meisje die haar hele persoonlijkheid omgooit voor wat aandacht van een oppervlakkige macho die zijn dagen vult met auto's tunen en gel door zijn haar kammen? Rare tijden, die jaren 70.

***

Go, Grease Lightning!

***

Wat? Niet content? Had je gehoopt op wat Bosfeesten, schroeiende vinylkunsten, een dikke CINEMA-fuif, foodtrucks en veelbelovende Afterparkies? Wacht maar tot morgen. Zelfde plaats, zelfde uur!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat