stad aalst

De zomervakantie vliegt voorbij als een vogeltje op Tramadol. Fladder, fladder. Pataat op de grond. Op het weer valt niets aan te merken. Al zou een verfrissend regenbuitje ook wel eens fijn zijn. Dikke briefjes van 50 euro ook, maar die vallen net iets minder gemakkelijk uit de lucht. Koester die zomer en haar vrolijke zonnestraaltjes. Straks zijn ze weg, en wat dan? Binnen zitten memmen, zagen, neuten, kreften en klagen dat het te koud is.

 

// Openluchtfilm @ De Gendarmerie – 02.08.18 //

Dit weekend zijn er maar liefst drie openluchtfilms te zien in Aalst. Helemaal gratis dan nog wel! Eentje draait wel in het verre Meldert maar daarover gaan we niet memmen, zagen, neuten, kreften en klagen. Misschien denk je wel “fok, films interesseren me geen fluit”. Uw fluit interesseert die films anders ook niet. Aha! En waar ben je nu, met je klein kampeerstoeltje?

18 08 02 Openluchtfilm The Grand Budapest Hotel De Gendarmerie Donderdag 2 augustus 2018

De Gendarmerie heeft het wilde plan opgevat om de komende vijf donderdagen openluchtfilms te programmeren. Spiceworld: The Movie, Blinker en Space Jam zitten er natuurlijk weer niet bij. Maar met The Grand Budapest Hotel zal je ook niet sukkelen. Dit grappige meesterwerkje van Wes Anderson zit tjokvol sterren en pakte in 2015 zomaar eventjes vier Oscars mee naar huis. Goh, goh!

18 08 02 The Grand Budapest Hotel Cast

Dat zijn wel zeventien sterren! En één mysterieuze sleutel!

Het vrolijke gegrinnik begint om 22u. Vooraf kan je al wat tanken in de Gendarmeriebar. Tenzij de weergoden alsnog besluiten eens ferm hun tappenkraam open te draaien: in openlucht dus. Het is trouwens niet verboden om je klein kampeerstoeltje mee te pakken. Sterker nog: het wordt zelfs sterk aanbevolen!

 

// Bonsoir @ Werfplein ­– 03.08.18 //

Afterworks zijn in en eigenlijk moet je daarvoor zelfs helemaal niet werken. Aanwezig zijn volstaat. Ja, soms is het leven best simpel. Toen Bonsoir in juni neerstreek op het Werfplein brak Aalst zowat de boel af tegen middernacht.

18 08 02 Bonsoir Open Air Aperitief Werfplein Vrijdag 3 augustus 2018

Dat is nu eenmaal wat Aalst doet wanneer er iets neerstrijkt op het Werfplein. Of wanneer er iets in Aalst neerstrijkt tout court. Lester Williams en Mister E leveren de muziek, Dr. Voodoo roffelt bezeten op de pauken, en Smokers Foodtruck en Foodtruck Delicious Burgers zorgt voor de sandwichen. Al meteen klasj om vijf uur in de namiddag!

 

// Zomerfilm: The Florida Project + May Day @ Netwerk 03.08.18 //

Brooklynn Prince zette vorige jaar een onvergetelijke prestatie neer in The Florida Project. Het zevenjarige meisje stal het hart van iedere kijker en roofde ondertussen ook zowat elke filmaward en nominatie mee.

18 08 02 Zomerfilm The Florida Project Netwerk Vrijdag 3 augustus 2018

Zo gaat dat, met die kinderen uit de achterstandswijken. Zijn het geen snoepjes in supermarkten, dan wel de harten van filmliefhebbers. Ga dus ook overstag voor het lieve kind op de kunstzinnige Houtkaai. Het spektakel start om 21u30 met de kortfilm May Day, maar natuurlijk draait de AMOK-zomerbar al om 18u overuren.

18 08 02 Sons of Melody

Niet veel later storten de eerste hitsige tienermeisjes, krolse huismoeders en bronstige bomma's zich ter afkoeling in het frisse Denderwater. Wat moeten ze anders, met de Sons Of Melody achter de draaitafels?

 

// Zomerfilm: Captain Fantastic + The Ape Man @ Hof Den Tuitelaar ­– 04.08.18 //

Wie na twee openluchtfilms nog niet voldaan is, fietst zaterdag naar het verre Meldert voor Captain Fantastic. In deze dolle vertelling speelt gewezen Lord of the Rings-zwaardman Viggo Mortensen een vaderfiguur die een beetje rasj de bollen is en met zijn zes kinderen in de Amerikaanse bossen hokt.

18 08 02 Zomerfilm Captain Fantastic Hof Den Tuitelaar Zaterdag 4 augustus 2018

Vooraf is er het leuke animatiefilmpje The Ape Man waar o.a. Jelle De Beule van De Ideale Wereld zijn naam opplakte.

 

// 24u van de Cosa: FC De Kampioenen Editie @ Cosa Nostra – 04.08.18 //

Derdeklasser ZVC Inter Meloen kaapt zaterdag 24 uur lang de Cosa. Dat verloopt niet zonder slag of stoot want het drieste etmaal staat dit keer helemaal in teken van FC De Kampioenen. De lijst met activiteiten is lang en uitzinnig. Niet te missen disciplines zijn alvast: “WK dronken jongleren in het straatjen”, “Boma worst contest”, en “Tournée générale van de voorzitter”.

18 08 02 24uur Cosa Zaterdag 4 augustus 2018

De dresscode is uiteraard FC De Kampioenen, maar dat hadden jullie kiekens natuurlijk zelf al kunnen bedenken.

 

// 24u van de Cosa: FC De Kampioenen Editie @ Cosa Nostra @ – 05.08.18 //

24 uur is 24 uur. Dus tot zondagmiddag gaat derdeklasser ZVC Inter Meloen gewoon door met hun dolle fratsen in de Cosa.

18 08 02 Intermeloen

Mijn gedacht!

 

// Afterparkies @ Cosa Nostra  – 06.08.18 //

Een uitzonderlijke maandag lonkt. Met Buscemi ft. Squadra Bossa valt er eindelijk eens deftig te parkconcerten op de parkconcerten. Zolang het duurt toch. Bij zonsondergang komen de beruchte Freddies hun ding doen in de Cosa. De Freddies zijn een begrip in Mere en ver daar buiten.

18 08 02 Freddies Cosa Nostra Maandag 6 augustus 2018

Dat verbaast natuurlijk niets. Mere hoestte in het verleden wel vaker getalenteerde godenzonen op. Denk maar aan de laatste Belgische tourwinnaar Lucien Van Impe, rapper Gewoon Ruben, diene gemene marginale blonde kleinen met zijn nektapijt uit De Helaasheid der Dingen, en Jimmy van Get Ready.

18 08 02 Schedule

Of sturen de Freddies alsnog hun kat en komen de Poolse fruitplukkers van SCHEDULE dan maar hun schedelverbrijzelend ding doen? Niemand vertelt ons ook ooit wat. 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat