stad aalst

Nu de tricolore zijspiegelhoesjes veilig opgeborgen liggen, oogkassen herstellen van hun aanvaringen met kartonnen bekertjeshouders, Courtois zijn pesetas telt, en Alderweireld op Twitter achter de grietjes aanzit ... gaat het leven weer zijn gewone gangetje. Ondertussen sneuvelden in Frankrijk de laatste dikzakken van het peloton op de Alpe d’Huez. Maar wat interesseert die koers ons met dit weer?

 

// De Graanbar @ Graanmarkt – 19-20.07.18 //

Hop naar de Graanmarkt! En best snel wat. Na drie weken zit het er weer op voor De Graanbar. Nog even en de grassprietjes krijgen enkel nog aandacht van verdwaalde toeristen en architectuurliefhebbers die hopen dat die nare gevel toch niet dé befaamde nieuwe bibliotheek Utopia moet voorstellen? En wat is dat rare gekletter bij valavond?

Wel neen. Dat is ‘t Atheneum. Utopia ligt aan de overkant. En dat rare gekletter zijn de Oilsjterse Pipi Falls.

18 07 Pipi Falls

De Oilsjterse Pipi Falls, dat lees je goed. Een uniek Aalsters natuurfenomeen dat zich op een zaterdagnacht al eens manifesteert achter een Graanmarktstruikje. Soms hoor je er tribale evocaties bij als “Pas't op, dikken! Nijp 't em af! De flikken zijn der!

Vandaag houden de Oilsjterse Pipi Falls nog even hun muil. De Graanbar rijdt zijn ereronde. Beewee en ’t Klein Offer On Tour zwaaien de mythische drankkar uit.

18 07 19 Graanbar

En wat dan? Misschien evolueert De Graanbar wel Pokémon-gewijs in, we zeggen maar wat, De Gendarmeriebar.

 

// Grand Collapse @ Cinema – 20.07.18 //

Kijk eens aan. De Cinema hangt hier ook nog rond! En wij maar denken dat ze ergens in een hangmat op de Malediven lag te bummen. Namen als Badder, MatraK AttaKK en The Flue Sniffers geven al mee dat er vanavond geen smoothe r&b en trap uit de speakers krinkelt. De Welshmen van Grand Collapse dienen de genadeklap toe.

18 07 19 Grand Collapse Cinema Vrijdag 20 juli 2018

A free donation show”, bovendien!

Een nier, een bioplastieken Cinema-bekertje, een tricolore zijspiegelhoesje, een hardgekookt scharreleitje of een opgedroogd snotje. Het moeten niet altijd pesetas zijn.

 

// Chipkafeesten @ Werfplein – 21.07.18 //

157 jaar werd Leopold I koning van België. In die tijd ging dat ongeveer zo:

“Ja, maar ik wil eigenlijk liever koning van Griekenland zi…”

– “Tetoet, lelijke fabriezenkop. België of niets!”

“Ça va, ça va.”

– “En lacht eens ne keer naar het penseel, zuren!”

En zo geschiedde.

18 07 19 Leopold I

Sindsdien is 21 juli de nationale feestdag. Een dag waarop al eens wat volk buitenkomt. Doe dat gewoon in je eigen heimat. Op de Gentse Feesten speel je toch binnen de vijf minuten al je vrienden kwijt en doe je alleen maar een vieze ziekte aan de Vlasmarkt op.

Om nog maar te zwijgen van de neveneffecten van een spitburger op de ’s anderdaagse stoelgang. Laat die luidruchtige stinkstad dus mooi links liggen en trek naar de Chipkafeesten!

18 07 19 5de Chipkafeesten Werfplein 21 juli 2018

Wat hebben die Chipkafeesten dan wel te bieden? De sympathieke spring-in-'t-veld  van het Vlaamse levenslied. De Belgische Soundmix Kampioen van Bonheiden en Brasschaat. De man die zijn volk leerde dat een smsje geen zeer doet (durf niet, Bart De Pauw!).

... Sam Gooris!

18 07 19 Sam Gooris  Ook wel bekend als The Punisher van de Vlaamse boulevardpers.

 

// Honolulu – Clubavond @ Bar Romarin – 21.07.18 //

De cursussen mogen dan al lang bij het oud papier liggen en de hersencellen bij InBev, dat houdt SC Lorem Ipsum niet tegen om de studentenclubfakkel brandend te houden. En wel in Hawaïthema in Bar Romarin.

18 07 19 Honolulu ClubavondBar Romarin Zaterdag 21 juli 2018

Dat doet er ons meteen aan denken dat het alweer maanden geleden is sinds we nog eens een foto van een Hawaïaanse monniksrob gepost hebben.

18 07 19 Hawaïaanse monniksrobAw.

 

// Those Summer Nights @ Comme Ça– 21.07.18 //

Wie toch een onweerstaanbare drang voelt om tot zonsopgang tegen anderen aan te schurken, vindt in de Comme Ça een valabel alternatief voor de Gentse Vlasmarkt. Spitburgers zijn er helaas niet te vinden. Misschien wel wat koortsblazen.

18 07 19 Those Summer Nights Comme ça Zaterdag 18 juli 2018

Doch op een steenworp van het Sluierstraatje smijt Wil-Frit tot nader order nog altijd duust keer betere etenswaren in zijn frituurpan.

 

// Afterparkies @ Cosa Nostra – 23.07.18 //

Wie Lowieken uit Thuis en zijn kamerorkestje aan het werk wil zien op de ENGIE Parkies moet nog vier weken wachten. Maandag graven de Rootsriders alvast Bob Marley uit zijn mausoleum in Jamaica. Blijkbaar doet de Nederlandse-Caraïbische tribute band dat goed, want ze vulden al twee keer de AB met hun eerbetoon aan de grote rastaman.

18 07 08 AfterparkiesCosa Banner Seizoensaffiche

Jammin’, jammin’. En dan regelrecht van het Aalsterse Baudelo naar de Cosa voor de Afterparkies. Voor wie, voor wat? Voor Jade!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat