stad aalst

De grote CINEMA-heropening!

19.04.18 SCHRIJF ONS!
De grote CINEMA-heropening!

En plots was het zover! Mama CINEMA haar water kon elk moment breken. Uitgerekend voor vrijdag 20 april, klokslag 21.00 u. Papa Biensoigné ijsbeerde al dagen zenuwachtig over de Hopmarkt. Diene kleine ging daar toch geen eeuwigheid blijven kamperen? En wat als het ne lelijke trekhond werd? Dat kan altijd, hé. En vaneigens dat de mensen dan vierkant in je gezicht liegen dat het “toch zo’n scheun maaneken is”. En toen ... FLOEP! De nieuwe CINEMA klasj uit de steigers!

Daar was hij dan. Ah zo ne kloeken kastaar! En wat zag ie er mooi uit! Met state-of-the-art repetitieboxen voor jonge hemelbestormende bands en dj's! Wil je ze vrijdag als eerste besnuffelen? Hun spiksplinternieuwe hi-tech speelgoed bepotelen? Laat het ons dan HIER meteen weten, uitgelaten hondjes. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij!

Cinema Heropening Cinema Jetons

Van overal kwamen nieuwsgierigen CINEMA’s potige kas bewonderen. Daar paste wel 400 man in. Of beter nog. 400 vrouwen! Waar moesten die al hun drank bemachtigen? Misschien wel aan één van de TWEE TOGEN?

Twee met wax van de zeldzame Groene Zandbij opgeblonken togen? Dat wordt zjeken geblazen! Gelukkig geurde het fonkelnieuwe sanitair naar vanillestokjes, madeliefjes en liederlijke grasperkjes na regen in de eerste lentezon. Welaan dan!

Een beetje influencer wist het meteen. Dáár schitterde het achtste wereldwonder wederom.

DE CINEMA!

Wereldvermaarde artiesten vertrappelden elkaar. Elleboogstoten, tepelgedraai, shotten in de kloten. Het leven is hard, maar deze avond missen is harder. Iedereen die al eens een draaitafel of microstatief van dichtbij had gezien, wou wel als eerste het magische podium trotseren.

Slechts enkelen kregen die kans. De uitverkorenen. Eerbare namen – vingers kruisen dat ze die gloednieuwe backstageruimte niet herschikken. Die renovatie kostte ons een been en een arm, hooligans!

Cinema Heropening Biensoigné Trakteer

Graaf snel je oude Cinema-jetons op – die van ons liggen veilig verstopt in een holle eikenboom van den Osbroek onder opa Pluimstaarts hazelnoten – ze zijn nog steeds geldig!

Dig, dig! Wees lit, lit! Stoom je mooiste kleedje, knoop je beste playerhemd! En die frak gooi je maar in de zwaarbewaakte vestiaire!

Kinderen, lieve kinderen.

HIER IS HET CINEMA-HEROPENINGSWEEKEND!!!

 

// WARMING UP ft. Jan Fratelli // 21.00 u. //

Heeft mama je Cinema-jetons weggesmeten? Wat dacht ze? Dat het zwarte flippo’s waren? Drink dan tussen 21.00 – 22.00 u. enen op ons kosten! Hét officieel openingsmoment met de allures van alle Olympische Spelen, Eurovisiesongfestivals, Carnavalsmatchen en Popverbrandingen bij elkaar gemasjt.

Cinema Heropening Jan Fratelli

Uiterste hydratatie verplicht, want Jan Fratelli legt er meteen de zweep op. Jan Fratelli? Dé Jan Fratelli? Die van al die legendarische PartyGirls-edities?! Kortom: de wingmannende knappe broer die je nooit had? Zouden we jullie ooit beliegen?

Onze felle winggirlende zus kon trouwens niet komen. Ze heeft het te druk met de wereld te veroveren. Sowieso, ooit.

 

// SONS // 22.00 u. //

Rustig aan met die gratis drank, wilde beesten. Wie al om negen zijn kruit verschiet, haalt de formidabele vrijdagsopener niet. En stel je eens voor dat het winnaars van De Nieuwe Lichting zijn!

Dé vier perfecte schoonzonen die met Ricochet de Editors een stevige bitch slap verkochten op Studio Brussel. En daar, ONTHOUD ONS WOORDEN, zaterdag voor de derde keer mee op één staan in De Afrekening.

Cinema Heropening SONS

Jawel!

Het zijn ze. De vuige instant garagegitaargeweld classics en voortreffelijke The Black Keys-covers uit hun vingerkootjes krakende snaken van SONS!

 

// Gestapo Knallmuzik // 23.30 u. //

Genade, genade! Nog geen middernacht en de zaal telt al meer Ökselveivers dan Michel Van den Brande in een op hol geslagen Finse infraroodcabine. En dan moet het échte circus nog losbarsten.

Vingers gaan dwars dör das Twaletpapier. De dolle meute start een collectieve sessie Komasaupfen. Ahrsvochtkonzentrat spettert van de muren. Alle Tirölertettn nog aan toe, wat gebeurt er hier allemaal? Wass kind of bar ist this eigentlich?

Cinema Heropening Gestapo Knallmuzik

Menschen, Menschen! KEIK!

Het is Gestapo Knallmuzik. Und Sie Gehen von Grond. Op der Aälstersche Cïnema Aufenung. Voor einen extra last-minuht auftreten! En nog niet minnetjes ook, jawöhl!

 

// Arnage & PYCK // 00.30 u. //

De zaal een uurtje warm maken is één ding. Ze vervolgens tot zonopkomst naar de kroketten blazen? Daarvoor was je je borstkas beter iedere ochtend met mortel en natte beton(g).

Geen enkel weekend of ze maken het wel ergens in Aalst en omstreken waar, trotse eigenaars van een seizoenabonnement op het Biensoigné-weekendoverzicht: de jonge onverschrokken lokale helden van de dj-booth …

Cinema Heropening Arnage Zo exclusieve strikte geheimhouding dat er zelfs geen spoor van de cinema op zijn tourposter staatArnage!

Check dat drukke tourschema! Onmenselijk!

Je wil niet weten hoeveel CINEMA-jetons het kostte om hem op de valreep te strikken!

Cinema Heropening PYCK

... om nog maar te zwijgen van de exuberante rider-eisen van PYCK!

Houd de Biensoigné-pagina in de gaten. Want straks sind wir daar weer, mit meer wehr!

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat