stad aalst

Biensoigné selecteert

Het vroor dat het kraakte in de charmante Denderstad. Buiten bibberden mensen gelijk Radja Nainggolans opengesperde neusvleugels wanneer iemand het laatste blikje Belgium uit de frigo ritst. In het Biensoigné-hoofdkwartier was het lekker warm. De hoofdredactrice dobberde in haar Zweedse kingsize Skargards hot tub, terwijl enkele stagiaires aan een duchtig tempo kolen in de kachel schepten.

De dominatrix nipte van haar cosmopolitan, of beter gezegd: ze sloeg hem in één teug klasj achterover. Gevolgd door een stevige boer die beslist niet zou misstaan in het Guinness Book of Records. Haar arendsoog rustte ondertussen op het 72” 4K UHD-scherm - een welverdiende zelftraktatie. Daarop gedroeg de voormalige beroepspoeper Tim zich andermaal als een eersteklas roddelwijf bij de verleidsters van The Siam Residence. Tim, toch.

“Tssss, die magere worm steekt nog wat uit. Onthoud mijn woorden!”, snoof ze verachtend, terwijl Tim alvast weer een ajuin uit zijn zwemshort toverde en het op een potje janken zette. De stagiaires knikte instemmend als bange volgzame schaapjes, terwijl ze alvast nog wat extra kolen schepten.

wezelBuiten, moederziel alleen in de barre vrieskou, stoof de weekendoverzichtsman als een bang wezeltje over de straatstenen. Het was slechts een kwestie van tijd voor Her Highness zou ontdekken dat hij geen limoen- maar het inferieure citroensap – van de witte producten dan nog! – in haar cosmo had gekieperd.

De weekendoverzichtsman was veel moe: het ellenlange wachten op de opening van de Cinema, het driedagelijkse klutsen van de ketel cosmo, het uitkuisen van de Zweedse kingsize Skargards hot tub, … maar zijn leven?

Dat zat er alsnog niet bij.

Zijn tere babybilletjes gloeiden nog na van de vorige zweepslagen. Nee, niet nog eens!

Onderkomen had hij nodig, en snel wat!

 

Hermànn // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 01/03/18

Nahijgend krabbelde hij met zijn kleine wezelpootjes aan het opstapje van de Cosa Nostra.

“Gaat het wel, wezeltje?”, vroegen de keurige heren van Hermànn. “Hier! Verstop je snel in onze basdrum. Maar opgepast wel! Sebiet gaan we er een hoop luide, dissonante herrie uit slaan!”

18 03 01 Hermànn CULT uur Caféconcerten Cosa Nostra Donderdag 1 maart 2018

“Oei!”, piepte het weekendoverzichtswezeltje bang.

“Maar geen nood, knul! Af en toe is ’t ook mooie, tedere herrie.” En het vriendelijke trio zette hem alvast een kommetje Westmalle Trippel klaar.

 

Rondje van de zaak @ Café Vredeplein – 01/03/18

Stilaan drong het besef door, dat het weekendoverzichtswezeltje moest uitkijken naar een nieuwe betrekking. Cosmo’s klutsen, was een vuile job – en hij zou het niet meer doen. Kortom: het was tijd voor een carrièreswitch. Voortaan ging hij door het leven als een zelfstandig, ondernemend wezeltje.

18 01 25 Broeikas Rondje van de zaak De Geniepegen Drauk Woensdag 31 januari 2018

De Broeikas-lieverds zetten hem alvast een kommetje Jupiler klaar in Café Vredeplein. ’t Was toch een Rondje van de zaak! Daarna sloeg hij een gezellig praatje met gelijkgestemde wezeltjes over hun ondernemende ambities. Dat Her Highness haar cosmo’s voortaan zelf maar klutst!

 

Krim Jong Un @ Cirque Mystic – 02/03/18

Stiekem miste het wezeltje Her Highness wel een beetje. In de psychologie noemt men dit ook wel eens het stockholmsyndroom. Maar terug naar die gevaarlijke gekkin? Dat nooit!

18 03 01 Krim Jong Un Cirque Mystic Vrijdag 1 maart 2018

Om toch een beetje de dictatoriale sfeer te herbeleven, marcheerde het wezeltje dan maar in de maat van Krim Jong Uns knallende marsmuziek naar de Cirque Mystic. En knallen deed het zeker op 6WW2’s klassenfuif. Want niemand minder dan GPS, Arnage, D!BBS, en Tripalosta klemden hun duimen dreigend rond de rode knop! Buitengewoon nucleair dreigend zelf!

 

Après Skipsum 2.0 @ JH Ypsilon – 02/03/18

Zo dreigend, dat ons dapper marterachtige held het wezeltjespad koos. Hij bond twee frietvorkjes onder zijn kleine pootjes, beet een rietje met zijn sterke tandjes doormidden, knaagde een stijlvol skipak uit een buitgemaakte K-Way ... en zie! Lindsey Vonn kon gelijk haar boeltje pakken!

18 03 01 Après Skipsum 2.0 JH Ypsilon Vrijdag 2 maart 2018

Gewapend met zijn nieuwe ski-uitzet, kloof het weekendoverzichtswezeltje over de ijzige kasseien. Geen seconde te vroeg. Want in JH Ypsilon bereikte SC Lorem IpsumAprès Skipsum 2.0 stilaan zijn duizelingwekkend hoogtepunt, dat het maar de vraag was of het jeugdhuis morgen wel nog een dak had!

 

Opening ShopForGeek Aalst @ Kattestraat 72 – 03/03/18

Nu het slechts een kwestie van tijd was alvorens hij een succesvol ondernemend wezeltje werd, (Rondje van de zaak, remember!) mocht het geld al eens flapperen.

18 03 01 Opening ShopforGeek Kattestraat Zaterdag 3 maart 2017

En kijk eens aan! Wat verrees er daar zaterdagmiddag in de Kattestraat? Een nagelnieuwe ShopForGeek! En tussen al die cosplayers vond dat mal mens van een Biensoigné-hoofdredactrice het weekendoverzichtswezeltje toch in geen honderd jaar terug!

 

Aspifari @ JH Ypsilon – 03/03/18

Maar de hoofdredactrice was niet van gisteren. Als een schuimbekkende bloedhond speurde ze de Aalsterse straten af.

18 03 01 Aspifari Chiro Atrejoe JH Ypsilon Zaterdag 3 maart 2018

Vruchteloos, evenwel. Want het weekendoverzichtswezeltje verschool zich onder een tropenhelm in de bush van Chiro Atrejoe’s Aspifari. De lieve aspi’s zetten hem alvast een kommetje cocktail klaar. Omdat hij het zo lief vroeg, legden PYCK, N.Blox, TRESKO, en DJ Atrozje allemaal Africa van Toto onder de naald.

 

Denderleo’s present: Chique en baskets “Glitter edition” @ The Factory – 03/03/18

Eeuwig op één plaats blijven, leek geen strak plan. Het weekendoverzichtswezeltje trok andermaal zijn sneakers aan en sprintte Usain Bolts-gewijs naar The Factory. De jongedames van Leo Club Denderleo’s wreven zijn vacht in met glitters en zetten alvast een kommetje shotjes klaar. Ja, die mekes hielden wel van verkleinwoordjes. Zoals je aan dit mini-bannertje kan zien.

18 03 01 Denderleos present Chique en baskets Glitter edition The Factory Zaterdag 3 maart 2018

Ze wouden het lieve beestje allemaal wel als huisdier. Wat begrijpelijk was, want met al die glitters zag het wezeltje er wel heel chique uit. Maar …

 

Stygian's River: The Arrival @ De Filatuur – 03/03/18

… aan alle mooie liedjes komt een einde. In dit geval in de nacht van zaterdag op zondag. De Biensoigné-hoofdredactrice greep het weekendoverzichtswezeltje bij zijn schabbernakje. Zijn laatste uur had geslagen. En nog niet minnetjes ook!

Vroeger dan verwacht bereikte hij the Gates of Dis.

18 03 01 Stygians River The Arrival De Filatuur Zaterdag 3 maart 2018

Maar goh. ’t Was daar best mooi en gezellig, in Stygian's Rivers kleurrijke onderwereld.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat