stad aalst

Biensoigné selecteert

Hij is ouder dan tijd. Hij is de speelgoeddroom van jong en oud. De man die trappisten leegklokt onder de schoorsteen. Gelijk Eminem en D-12 bemant hij jaarlijks de bühne. Met zijn pieten. En ja, dames: hij heeft er meerdere! In karmijnrode gewaden, met witte haren. Met getaande huid en gemoedelijke oogopslag. En een torso van ik zal u gaan hebben!

Niemand weet wanneer die baard er plots was. Maar op een dag was hij er. En sindsdien is hij altijd gebleven. Met wapperend kintapijt trotseert hij ieder jaar de zeven zeeën voor jullie. Met zijn turbo-Dwarsligger meert hij aan op het Werfplein.

Op zijn trouwe Ros Balatum bedwingt hij de Aalsterse daken. Kataklop, kataklop! Uit zijn jute zak tovert hij mandarijntjes en een nieuwe Eendracht-tribune!

Hij is … Toon De Grez! Ik bedoel, Sint-Maarten.

 

LOTUS // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 09/11/17

Afgelopen weken struikelde je over de hip hop acts in het Detroit aan de Dender. Naalden in de Binnenstraat zijn er niets tegen. Allemaal goed en wel. Maar wie houdt de hardcore kids van de straat?

11 09 Lotus Cosa Nostra

Welke lieden leggen hun melomane vinger op de pols van de miserabele werkweek? Wie geeft de balorige jeugd ijskoud bier en schuimbekkende riffs? Wie tovert voor hen de East Bay on the Dender tevoorschijn? Waar klinkt de soundtrack voor geteisem steevast op standje elf? Eén adres, lieve kinderen. In de Cosa fuckin’ Nostra!

 

Okapi Aalstar @ Forum Aalst – 10/10/17

Er zijn zoveel wegen naar een goed leven. Maar niemand volgt ze. De wereld brandt, de mensen zijn bang. Maar niet hier. Niet op deze heilige plaats. Niet tussen deze naar zingeving hunkerende mensenmassa. Niet waar helden zeven wedstrijden speelden en ze allen verzilverden.

11 09 Okapi Aalstar Crelan

Dit is geen sport. Dit is religie. Dit is basket. Okapi Aalstar staat op de 2de plaats achter de autoritaire leider en “regerende” landskampioen Oostende. Vanavond pakken ze die aanhalingstekens weg. Pak de kroon, Okapi. Ze was altijd al van jullie. Ween, Vande Lanotte, ween! #NoOnionsNoGlory 

 

Rest in Pils @ Cirque Mystic – 10/11/17

Op een dag komen we allemaal voor de knekelman te staan. Hatseflats! Met zijn vers geslepen zeis ript hij onze schriele kippenborstjes aan flarden en lacht hij grimmig. Sowieso heb je dan spijt over alles wat je nooit gedaan had.

11 09 Rest in Pils Cirque Mystic

“Had ik maar, had ik maar.” Had ik me maar wat meer de kop in gezopen met mijn beste maten in de Cirque Mystic. Had ik daar maar den boel afgebroken op vrijdag 10 november onder muzikale begeleiding van dj Mit, Arnage en Dibbs. Het kan nog steeds, lieve kinderen!

 

Louis ‘Khaddorst! @ The Factory – 10/11/17

Volgens contemporaine criticasters was Lodewijk de 14de “een rokkenjager, een wrede tiran, een slecht christen, en een vorst die onrechtvaardige oorlogen voerde tegen zijn buurlanden.” Een vrij accurate omschrijving van Toon De Grez, eigenlijk.

Sorry, Toon. <3

11 09 Louis Khaddorst The Factory

Soit. Het is ook altijd wat, met die contemporaine criticasters. Louis was nen biene gast. Dus drink een glas op de Zonnekoning en breek de Factory af op Louis ‘Khaddorst.

 

Bouwfuif Studentenclub A Gogo @ Hogeschool Odisee – 10/11/17

Studenten bouwen aan de toekomst. Maar in ’t weekend werken ze vooral aan hun ondergang.

11 09 Bouwfuif Studentenclub A Gogo Odisee Aalst

Allen vrijdagavond naar de Hogeschool Odisee (de nieuwe hipsternaam voor het vroegere kaho Sint-Lieven)!

 

Beursfuif 'Baar Klosjaar' @ JH Ypsilon – 11/11/17

Op de beurs spelen, is zoals cengen in een cafékasken steken. Héél soms klettert er goud uit – maar meestal is het janken en tanken geblazen. Maar niet vanavond! Want bij zonsondergang halen de aimabele jongens en meisjes van JH Ypsilon hun succesformule weer boven. You know what I speak about, young padawans! De Beursfuif!

11 09 Beursfuif Baar Klosjaar JH Ypsilon

En dan nog wel in klosjaar-thema! Skip die douche, pak die lelijke Rechteroever United-voetbaltraining en trek naar de rustieke Schellemettekoer. Daar in de van nagelnieuwe tapinstallatie voorziene building breekt “Baar Klosjaar” los.

Okselfris platenwerk door de mythische dj Postmaan en dj Sandals. Dj wie? Dj Sandals! De motherfuckin’ Pat Krimson van oever ‘t woater!

 

Sint-Maartensjaarmarkt @ Alosta – 11/11/17

Sleur de vetgemeste koeiebeesten naar de Houtmarkt, rol de houten jenevervaten de straatstenen op. Kriebelkrabbel je weeë katergebeente bij elkander en kuist alstublieft vooraf uw tanden. Want de legendarische Sint-Maartensjaarmarkt strijkt andermaal neer in onze keizerlijke hofstee!

11 09 Jenever in het Begijnhof

Waar te kijken, waar te gaan? Als uw lichtjes beïnvloedbare weekendoverzichtsman een gouden tip mag geven: het Begijnenhof! Daar serveren de vrolijke luitjes van De Graanbar en Sint-Jozef zijn KSA-maten toverdrank voor de achttienplussers.

Een gratis BETONG-duoticket voor wie daar een selfie met Toon De Grez weet te bemachtigen! En niet aan zijn baard trekken. Die is echt.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat