stad aalst

Neem het van ons aan, carnaval is echt niet de ideale moment om je ex-lief op te bellen. Dat is het al zeker niet als je ook nog eens goed 'biensoigné' bent. Gelukkig bestaan er smartphones en apps die het logisch denken van ons overnemen als we het zelf een beetje moeilijk(er) hebben. We hebben hieronder een kleine opsomming gemaakt van enkele handige apps voor tijdens de 'droi zotte daugen'. 

Vrienden kwijt...

Tijd en ruimte durven wel eens vervagen tijdens carnaval. Iemand terugvinden op 'De Mert' of 'Het Vredeploin' is daarnaast met carnaval ook niet zo eenvoudig als op andere dagen van het jaar.
GeoZilla Family GPS Locator
Find My Friends

GSM kwijt...

Nog vervelender als je ook nog eens je vrienden uit het oog verloren bent! Vooraf je 'Sjakosj' en 'Felle Frak' dubbel checken op gaten is de boodschap!
Find My Phone
Find My iPhone

Logisch verstand kwijt...

De 'Drunk Lock' applicatie vermijdt dat je bewust of onbewust belt met je ex-lief door je eerst een vraagstuk voor te leggen bij nummers die je op voorhand aangeduid hebt. Deze app kan daarnaast toegang tot sociale media als Instagram of Facebook ook op dezelfde manier blokkeren om te vermijden dat je gênante foto's of uitspraken online plaatst. Deze staat er bij ons al zeker op!

De weg kwijt...

De weg naar huis lijkt achteraf altijd vlotter gegaan te zijn dan camerabeelden zouden tonen. Maar voor zij die het spoor écht bijster zijn of degenen die er op voorhand rotsvast van overtuigd waren dat die 'fuck-me-botjes' een briljante aanvulling gingen zijn bij dat leren rokske, zijn er volgende apps:
NMBS
De Lijn

De tel kwijt... 

Samen de Liebaut en Lasfiestas leeggekocht? Heeft iemand anders die spaghetti in de Palace betaald voor jou omdat je met je laatste centen per se een lichtgevende diadeem moest kopen? Maar heb jij wel heel de groep getrakteerd in het lunapark? Laat het nadenken hierover maar aan je smartphone over. Met Splitwise kan je al je gedeelde kosten ingeven en berekenen hoeveel geld je nog aan wie moet.

Regenfrak kwijt...

Buienalarm waarschuwt je voor elke lokale bui 'in geval dat 't reigert'. 

Je ware liefde kwijt...

Je staat een hele avond met een uitzonderlijk knappe Trump te babbelen en plots raak je hem kwijt in een hele meute Trumps. Bovendien weet je enkel zijn voornaam en vind je hem niet terug op facebook. Probeer dan misschien Happn eens uit. It is the best! (I know...) 

De vastelauvend kriebels niet verliezen...

Wie nu al de tranen in de ogen krijgt bij de gedachte aan het einde van de 'droi zotte daugen', kan misschien de volgende app installeren. Niet alleen vind je er het volledige programma van carnaval, er is ook een aftelklok naar de volgende editie! 'Weir doeng voesj!' 
Oilsjt Carnaval

En tenslotte... Zjangsken vinden! 

Geef toe 'da masken me een papfles me janeivel da oitscheffert teigen ne volgepiste geivel' wil je echt niet zijn' Zjangsken wijst de weg! 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat