stad aalst

Biensoigné maakt lawaai!

15.11.18 SCHRIJF ONS!
Biensoigné maakt lawaai!

Het weekend beukt schuimbekkend op de poorten van de hel met een meedogenloze hoeveelheid optredens en bestiale festiviteiten. Geen moment te vroeg. Want: “Het leven is hard, de mensen worden bang!” Dat zeggen wij niet. Dat zegt Nick Oliveri. En wel in het nummer “Quick and to the Pointless” van Queens of the Stone Age.

18 11 15 Quick and to the pointless

Effectief in het Nederlands, jawel! Hij brult een couplet eerder zelfs “Godverdomme”. De legende wil dat de beruchte bassist een woordje Nederlands leerde van zijn gabbers uit de Amsterdamse stonerband Beaver. En of ze gabbers zijn. Josh Homme maakte er in den beginne nog een split-cd mee.

Een fijn stukje trivia, Weekendoverzichtsman. Maar waarom val je ons daar überhaupt mee lastig?

Waarom?!?

 18 11 15 The Dwarves Update Affiche CINEMA Donderdag 15 November 2018

Omdat diezelfde Nick Oliveri sebiet in de Cinema staat.

Daarom!

// The Dwarves @ CINEMA – 15.11.18 //

En er zijn zelfs nog tickets aan de Cinema-kassa (vanaf 18u30!). Hop, hop! Quick, quick! Want hoe vaak krijg je de kans om Nick Oliveri’s blote leuter te zien? Niet elke dag ­– en maar goed ook. De nudistische bassende oerkracht plukt vanavond eerst uit het rijke Kyuss, QOTSA en Mondo Generator oeuvre met zijn Death Electric-kabinet (21u40!).

Nadien pompt de woeste baard nog wat laag bij hoofdact The Dwarves (22u40!) onder zijn gemene alter ego “Rex Everything”.

18 11 15 The Dwarves Live

Opgelet, lieve kinderen. The Dwarves is niet zomaar een band. The Dwarves is een vieze, vuile, smerige, verderfelijke band! Zeg gerust het muzikaal equivalent van de Grote Markt na drie dagen carnaval.

De dappere aanwezigen krijgen voor de entree van een luttele vijftien euro ook nog eens Prince Beastly (19u00!), Buzzkill Baby (19u50!), The Dahmers (20u40!) en Frans Dans Soundsystem (afterparty!). Die laatste verpatst puike “Rock ‘n’ roll tunes”, maar doet niet aan verzoekjes. Dus waag het niet, ongelukkige.

18 11 15 Rock and Load Concerts Najaar 2018

Wat zeggen wij dan beleefd? Dank u wel, Rock 'n Load Concerts!

 

// The Johari Window @ Cosa Nostra – 15.11.18 //

Als je The Dwarves toch maar een zootje ongeregeld vindt, niet staat te springen op een rendez-vous met meneer Oliveri’s zwiepende genitaliën, halfweg de maand november alweer aan de bedelstaf zit, of eerst nog enkele onoverkomelijke klusjes moet afronden, kan je ook om 22u00 in de Cosa terecht.

De CULT-uur Caféconcerten gaan er hun voorlaatste avond in.

18 11 15 The Johari Window Live Picture

De ernstige mannen van The Johari Window doen dat met tot op de millimeter nauwkeurig gechronometreerde melodische metalcore riffs waar de Vlaamse Wegenwerken, of hoe die asfaltspugers op de Gentsesteenweg ook mogen heten, nog ’t een en ander van kunnen opsteken.

Een must-hear voor fans van The Devil Wears Prada (De band, niet de Anne Athaway-film. Goede film, btw.) en Architects

18 11 15 Devil Wears Prada

Hun “heavy breakdowns” doen overigens niet onder voor Meryl Streeps ochtendhumeur in die net aangehaalde Anne Hathaway-film. (Echt wel een goede film, btw.)

18 09 27 CULT uur CaféconcertenCosa Nostra Najaar 2018

Volgende week komt er nog een Elefant met een lange snuit, en dan is dit mooie Cosa Nostra-muzieknajaar helaas weer uit.

 

// Stefan Dixon & Gerald Clark @ CINEMA – 18.11.18 //

Het kunnen niet elke avond blote leuters en dwergen zijn. Moenie worrie nie. Ook de Zuid-Afrikaanse singer-songwriters hebben recht op wat airplay. Zondagavond in de CINEMA, bijvoorbeeld. Interessant, want die Afrikaans is een behoorlijk leuke taal.

18 11 15 Stefan Dixon Mia Studio Brussel

Stefan Dixon ken je misschien nog van zijn Mia-cover op Studio Brussel? En anders beslist wel van zijn “Vir nou, voor nu”-duet met Yevgueni songsmid Klaas Delrue. Lieftallige presentjes aan de grote boze mensenwereld die sméken om een sneusdoekie.

18 11 15 Gerald Clark

Gerald Clark lijkt weggeplukt uit Expeditie Robinson, en zo klinken zijn liedjes ook een beetje. Spring Creek Revival mag het haardvuur aansteken. Lokale helden uit de buurt. Hun muziek riekt gelukkig een pak frisser dan den Denjer.

18 11 15 Stefan Dixon Gerald Clark CINEMA Zondag 18 november 2018

Afspraak zondagavond dus. In het wegkruipplekkie de Cinema. Helemaal gratis, bovendien!

Wat zeggen wij dan beleefd? Dank u wel, Winteruur Café en Snor!

***

Baie dankie, lieve kinderen! En kom MORGEN terug voor DEEL 2 van het WEEKENDOVERZICHT.

Of wat dacht je?

Dat er tussen al die optredens door geen wilde fuiven vol mengeldrankies op je wachten?

***

 

 

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat