stad aalst

Biensoigné selecteert!

30.08.18 SCHRIJF ONS!

Pas op vriend! Wat kletst er daar tegen je mooie snoet? SEPTEMBER! De zomervakantie zit erop, maar dat is allemaal niet erg. De zon stookt er de komende weken wel nog enkele dikke graden bij. Ondertussen vallen er heel wat krokante hapjes uit de lucht. Biensoigné hakt ze in plakjes, kruidt ze met wat flauwe mopjes, mengt er twee eetlepeltjes zever bij, en wrapt ze voor jou in dit smakelijke ding: het weekendoverzicht!

 

// Back 2 School @ The Factory – 31.08.18 //

Al je vriendjes zijn terug thuis. Behalve Thibaut Courtois. Die zit in Madrid. Op de bank. Net als de middelbaarkneusjes die maandag terug naar school moeten. Op de schoolbank. En zonder 7 miljoen euro per jaar.

MAAR NIET IN HET WEEKEND!

Dus niet zielig doen, middelbaarkneusjes! De eerste klassenfuiven piepen al achter de hoek. Een snelle arendsblik op de spitsvondige woordspelingen waarachter ze schuilgaan, verklapt nu al dat de Rozemarijn- en Sluierstraat beslist niet zullen uitdrogen.

18 30 08 Back 2 SchoolThe Factory Vrijdag 31 augustus 2018

The Factory doet morgen al van Back 2 School met Arthur Lewis. Meer nog: er is zelfs een fotograaf aanwezig. EEN FOTOGRAAF! Een foto-wat? Een fotograaf! Dat is een beroep van vroeger. Voor er smartphones bestonden, verdienden fotografen geld met “ne kodak”. Het is haast niet te geloven.

 

// Ga lekker voor Bizzey @ Klik, klik – t.e.m. 06.09.18 //

Vandaag wordt er geld verdiend met hitjes. Kijk maar naar Bizzey. Hoe komt hij aan die gouden beker en blinkende kettingen, denk je? Uit de sjiekenbak? Van forellen te vissen in de Spiegelvijver? Nee, Bizzey is een “hitjesmachine”!

18 08 30 BizzeyCinema Vrijdag 14 september 2018

Vrijdag 14 september draait deze Nederlandse hiphop-halfgod een dj-set op Biensoignés spectaculaire AFTERSCHOOL DELUXE in de Cinema. Wil jij later ook zo’n gouden beker en leuke blinkende kettingen? Stuur ons dan snel een mixtape. HIERZO! En misschien warm jij wel het mengpaneel voor Bizzey op.

Nog nooit van Bizzey gehoord? Je wordt oud. Ken je plaats, fossiel. Ga jij maar vrijdagavond naar het Vredeplein. Daar draait Ghert. Hij heeft geen gouden beker en blinkende kettingen, maar de muziek zit alvast goed!

 

// Biertent KSA ERPE @ Achter Café De Linde – VIJF DAGEN LANG //

Jaarlijks migreren duizenden uitgelaten Aalsterse jongeren bij het aanbreken van de meteorologische herfst voor vijf dagen naar Erpe-Mere. Wat is daar toch aan de gang? Deze affiche werpt enig licht op de zaak. Weirp, weirp.

18 08 30 KSA Biertent ErpeAchter Café De Linde Eerste weekend van september 2018

KSA-biertent Eirp, tiens.

 

// Scoutsfeesten St. Lutgardis Hofstade @ Hofstade-Dorp – GANS HET WEEKEND //

Dat die Erpse blauwhemden zelf maar wat reclame maken voor hun kermisfuif. Of hebben ze daar op de boerenbuiten geen toonaangevend interactief digitaal jongerenplatform? Daarbij: Aalst en zijn lieftallige deelgemeenten tellen ook jeugdbewegingen. Zoals in Hofstade!

18 08 30 Sint Lutgardis ScoutsfeestenHofstade Eerste weekend van september

Toevallig houdt Sint-Lutgardis daar aanstaand weekend haar jaarlijkse Scoutsfeesten. Ze rijden in Hofstade weliswaar nog met paard en huifkar door de straten en naar een proper mes en vork is het er vruchteloos zoeken … maar de lokale Orval- en droge worstenvoorraad maakt veel goed.

 

// Merci en tot ziens weekend @ Den Heilige Gheest ­­– 01.09.18 //

We gaan er geen doekjes omwinden. Iedereen is wel al eens in Den Heilige Gheest beland. Meestal op een onchristelijk uur dan nog. En met meer zwarte gaten dan in Christopher Nolans Interstellar. Wat een plaats! Maar na 12 mooie jaren zwaaien de huidige uitbaters deze legendarische Aalsterse danstempel uit.

18 08 30 De Laatste HG Party met DJ WalterDen Heilige Gheest Zaterdag 1 september 2018

Laat die brandende fakkels en hooivorken liggen. Volgend weekend staat dit mythisch stukje uitgaanserfgoed er alweer met nieuwe patrons. Fjieuw! Maar niet alvorens dj Walter zaterdag eerst nog wat guilty pleasures door je trommelvliezen ranselt!

 

// Foodmarkt @ Molenstraat, Grote Markt & Zoutstraten – 02.08.18 //

Blijf nu ook niet tot de laatsten in Den Heilige Gheest plakken. Zondag belooft nog een hoop vertier. En je wil toch niets van de 2de Aalsterse Foodmarkt missen? Voor welken heiligen hebben die 70 eetstandjes en foodtrucks anders staan bakken? En wie gaat er dan al die blikjes Pepsi opentrekken?

18 08 30 Foodmarkt AalstGrote Markt Zondag 2 september 2018

Alsof Aalst nog niet genoeg de internationale pers haalt (There's no such thing as bad publicity!), doet je lievelingsstad zondag een gooi naar de Guinness World Records-tabellen. Daarvoor worden klokslag 14u30 voor het Belfort 2.000 blikjes Pepsi opengetrokken. Waarom Cara Pils deze unieke sponsoringskans liet liggen is voor ons evenzeer een raadsel, maar mama zeeschildpad houdt alvast haar hartje vast.

!Newsflash! De opbrengst van de gerecycleerde blikjes gaat naar Music for Life. Allé, vooruit.

 

// Casa del Mundo @ Oude Vismarkt – 02.09.18 //

Moesten we nu allemaal wat liever voor elkaar zijn. En voor mama zeeschildpad. Zou die boze wereld dan niet een beetje vrolijker lijken? ’t Is maar een suggestie, hoor. Of werkt dat alleen als Thibaut Courtois in de goal staat? Liefde en dikke pakkerds voor iedereen!

18 08 30 Casa del Mundo Oude Vismarkt Zondag 2 september 2018

En voor wereldmuziek, spulletjes en hapjes moet je naar Casa del Mundo!

 

// Sheer Terror + supports @ Cinema – 02.09.18 //

Liefde en dikke pakkerds. Allemaal goed en wel. Maar nadien wordt het weer maandag. Jakkie bah! Grom en rochel die nare eerste weekdag preventief weg met Permanent Debt, Toxic Shock, Bark en Sheer Terror in de Cinema. Die raggende mannen doen niet aan snoozen. Ze slaan de wekker liever meteen tegen de muur.

18 08 30 Sheer Terror BannerCinema Zondag 2 september 2018

En wie houdt ze tegen?

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat