stad aalst

Biensoigné selecteert

WAT? Geen klassenfuiven meer? Nog geen miezerig tipje van de CINEMA-heropening-sluier? Nog vier slapeloze weken tot BETONG? WAT is er dit weekend dan in godsnaam wél te doen? Voor de dag ermee, weekendoverzichtsman!

… maar de weekendoverzichtsman kan alleen moar geven, wat‘ij te bieden heeft // Hij kan alleen moar typen, ’t weinige dat’ij weet // Hij heeft zitten marchanderen, opportunist // Moar met het weekend onderhandelde ni.

Dus stop met janken, verwende kleurplaten. Wat zit er dan wél in zijn mouw?

OPTREDENS, OVERAL ONVERGETELIJKE OPTREDENS!

En wel NU meteen al!

 

Onmens // CULT-uur Caféconcerten @ Cosa Nostra – 12.04.18

Wie Sigfried Burroughs al eens op de trommels van Kapitan Korsakov en The K zag roffelen, weet: “dieje Sigfried is nen dikke vanger, a’a!” Live stroomt er geen zweet, maar decibels uit zijn poriën. Smerige! Van het “pneumatische-boor-on-the-loose”-kaliber bovendien!

18 04 12 Onmens CULT uur Caféconcerten Cosa Nostra Donderdag 12 april 2018

(Goed. Er stroomt blijkbaar toch ook wel wat zweet uit.)

Waar slijt deze oerkracht zijn vrije uren? Niet in een kooi, maar wild kronkelend over elke vrije én bezette vierkante centimeter van de Cosa Nostra-bühne.

Jawel!

In afwachting van hun derde langspeler Doopgrond komt Onmens het volk straks alvast stevig opjutten in de Rozemarijnstraat.

18 04 12 Sigfried Burroughs Onmens Cosa Nostra Donderdag 12 april 2018

En als we mijnheer Burroughs mogen geloven, heeft Onmens er zin in!

 

Cut Capers @ De Geniepegen Drauk – 12.04.18

Mensen. Mensen! Mensen!

Hé mensen! Kijk! MENSEN. HE MENSEN!!

KIJK! Cut Capers speelt zo meteen in De Geniepegen Drauk!

To cut a caper” kan je letterlijk vertalen als “kappertjes snijden”. In meer straatharde slang staat het voor “dansen als ne halve gare”. In Aalst noemen linguïsten dat ook wel eens: “dansen gelijk Jozef met de stok.”

18 04 12 Cut Capers De Geniepegen Drauk

Laat dat nu het onvermijdelijke effect van de Cut Capers zijn. En wie gaan ze daarvoor meebrengen? Hunzelf! Een vrouwenstem waar Lily Allen terstond haar Twitter-account voor inruilt, dikke koperblazers, ophitsende gitaarakkoordjes en vinnige raps vol levenswijsheden.

// Do what, do what you wanna do //
// Don't let the motherf*ckers do that for you! //

Kortom: swingen en skanken voor dood in het Sint-Jorisstraatje sebiet!

 

The Bordershow @ AMOK – 14/04/18

Waar moet een Aalsterse band heen, als hij de Cosa en den Drauk al achter de kiezen heeft? In dat indrukwekkende achtste wereldwonder op de Hopmarkt, misschien? Dat zal nog niet voor deze zaterdag zijn. Dus rukt The Bordershow maar op naar AMOK.

18 04 12 The Bordershow AMOK Zaterdag 14 april 2018

De mannen spelen psych-rock, en kleine voortekens doen vermoeden dat ze dat goed doen. Hun bassist en gitarist leenden ze respectievelijk bij Tokota en Intergalactic Lovers. Kortom, die knapen kunnen allicht wel aan de snaren friemelen. En aan hallucinerende kikkers slebberen, want leer ons die psych-rockers kennen!

 

Jeremy @ Negasonic – 14/04/18

Wat rest er nog van de vier Seattle grootheden? Nu na de Kurt en de Layne ook Chris Cornell alweer bijna een jaar in het grunge-Walhalla vertoeft? Niet veel. Gelukkig hebben we nog Eddie Vedder! Nog helemaal still alive, beweert hij. Hout afkloppen, genoeg groentjes eten, en af en toe wat ploggen, Eddie!

18 04 12 Jeremy Pearl Jam Live Tribute Negasonic Zaterdag 14 april 2018

En anders is er nog de sublieme Pearl Jam tribute Jeremy. Rockminnend Aalst hijgt nog na van hun laatste doortocht in het Londen aan de Dender. En kijk, daar zijn ze alweer nu zaterdag! Dit keer niet in de Cinema, maar op de perfect gecaste Negasonic-planken.

 

De Student Zingt '18 @ Binnenkoer ’t Gasthuys – 14.04.18

Ook voor a capella liefhebbers zit er wat in de zak! ’t Is te zeggen, voor wie ooit op handen en voeten in olifantenpas over ijskoude kasseien door allerhande skeftige smurrie kroop. Liefkozend aangemoedigd door “ad fundum, schacht!” briesende labojassen.

Ja, ja. De hartverwarmende studentendooptraditie. Gelukkig valt dat in Aalst allemaal wel nog mee. Wij zijn geen barbaren. In Gent en Leuven, dáár zitten de barbaren! En in Conan the Barbarian. Een meesterwerk met Arnold Schwarzenegger! Uit 1982! 

18 04 12 Conan the Barbarian

(Inderdaad, alerte lezer. Dat lijkt wel grat een iets minder afgetrainde versie van de Biensoigné-redactie! Het welverdiend BETONG-duoticket is alvast onderweg.)

A capella optredens dus. Zaterdag tekenen alle Aalsterse SK-clubs present op De Student Zingt. En wel op de statige binnenkoer van het Stedelijk Museum!

18 04 12 De Student Zingt t Gasthuys Stedelijk Museum Aalst Zaterdag 14 april 2018

Hangt er nog een weeë geur van knoflookpoeder in je haar? After all these yearsScoor dan nog tot vrijdag je ticket. Incl. bedrukte bierpot!

Zélfs voor schachten en – het zijn ook maar mensen – waterdrinkers.

Io vivat, en viva bomma, patatten met saucissen!

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat