stad aalst

Effectief naar de cinema!

17.05.17 SCHRIJF ONS!
Effectief naar de cinema!

Ach kommer en kwel. De Aalsterse studenten zijn halfweg hun ellendige winterblok en dat laat zich voelen. Defaitisme knabbelt als uit Sandra Bekkari’s frigo gevluchte uitgehongerde rioolratten aan hun gemoedstoestand. Sommigen denken er sterk aan te capituleren.

FOK DE BLOK! We zullen ons vrijdagavond wel bezatten op Grat Canaria in de Cirque Mystic! Met ons nieuwjaarscengen den Boef uithangen in de Comme Ça! En zaterdag de Prinsjekiezink zien op groeit scheirm in den Ypsilon!

18 01 18 La Cigale et la fourmi Jean de La FontaineDit zijn de STOUTE STUDENTEN. Ze zien weinig zonlicht in augustus. Wanneer ze met hun puntenbriefje op bezoek gaan bij oma, krijgen ze er van langs met het plat van haar broeksriem. Nadien maakt oma pannenkoeken.

Met spuug in. Van oma.

Anderen beseffen dat de rit nog lang is, en de buizen pas aan de meet worden uitgedeeld. Dit zijn de BRAVE STUDENTEN die het zeker voor het onzekere nemen. Ze zijn te herkennen aan hun polychrome samenvattingen en onbezorgde zomervakanties.

Wanneer ze op bezoek gaan bij oma, blijft oma’s riem in de broek. Ze krijgen meteen pannenkoeken. Met briefjes van 50 euro in.

Een beetje zoals de fabel van De krekel en de mier. La cigale et la fourmi! Jean de La Fontaine! Waar ze je in ’t vierde middelbaar Frans mee doodgooien!

Wat doen die brave studenten als ze toch eens willen buiten komen? Ze gaan naar de cinema! De “film film” cinema. De “Cinema Cinema” cinema opent pas voorjaar 2218. Als alles goed gaat toch.

Vertel ons je studierichting ... en Biensoigné serveert je een geschikte prent!

 

Molly’s Game

Je studeert talen? Iets met communicatie? Kansberekeningen hebben als wiskundige in spe geen geheimen voor je? Je begon met rechten uit rechtvaardigheidsgevoel, maar toch vooral voor het vooruitzicht op dikke cengen? Molly’s Game zal het zijn!

In het op waargebeurde feiten gebaseerde Molly’s Game fikst de farse femme fatale Molly Bloom (Jessica Chastain) pokerwedstrijden voor de high society van Hollywood en het zakenwereldje. Dat vindt de FBI niet bien, dus lichten ze Molly uit haar bed met hun semiautomatische blaffers. Idris Elba speelt de advocaat die zegt dat de FBI zich niet moeten moeien. #dagenzonderklagen

 18 01 18 Mollys Game

Scenario en regiestoel staan op naam van Aaron Sorkin. Aaron Snokker? Aaron Sorkin, simpelen! De man die ook al voor The Social Network, Moneyball en The Newsroom gensterende dialogen neerpende alsof het hellevuur door zijn knuisten brandt. Sssssjjjjh, sssssssjjjjh!

 

All the Money in the World

Geld. Het slijk der aarde. Het glibberige slijm waarmee boekhouders, fiscalisten en TEW’ers zich dagelijks insmeren. Laat wapperende ponjo nu net het onderwerp zijn van … All the Money in the World!

In de zomer van 1973 was oliemagnaat J.P. Getty (invalcontract van Christopher Plummer nadat Kevin Spacey aan een flosj te veel trok) de rijkste toeker ter wereld. "Die ouwe baas kan gerust wat missen", dacht de Italiaanse maffia. Dus ontvoerde ze zijn kleinzoon.

18 01 18 All the Money in the World

Fout plan. Opoe Getty ging grat niet 1 2 3 hatseflats 17 miljoen dollar losgeld ophoesten! Was Getty een harteloze vrek? Of had zijn kleinzoon een weekend te veel in de Cirque Mystic, Comme Ça en den Ypsilon gezeten? Misschien slaat de door moederlief (Michelle Williams) ingeschakelde hard-boiled ex-CIA-agent (Mark Wahlberg) het er wel uit!

 

Jumanji: Welcome to the Jungle

Je koos geschiedenis of archeologie uit nostalgische redenen? Later niet janken bij de VDAB, sentimentele pantoffel. Je hebt een passie voor flora en fauna? Je studeert geografie, biologie, of iets anders ecologisch verantwoord waarmee je later de uitkering van de werkloze historici helpt mee bekostigen? Jumanji: Welcome to the Jungle wordt de reisbestemming!

18 01 18 Jumanji Welcome to the Jungle

Dertien jaar en een helaas al overleden Robin Williams na data, krijgt het 90ies kids harten verwarmende Jumanji een vervolg. Grappen en grollen in het oerwoud. Met Jack Black! The Rock! Kevin Hart! <3 Karen Gillan! <3

 

The Commuter

Na honderd keer uitleggen hebben mensen nog steeds niet door wat je richting nu precies inhoudt? Het is iets met fancy enigmatische Engelse termen? De nacht voor het mondeling examen word je badend in je zweet wakker, beseffend dat het einde nabij is? The Commuter zal u behagen!

In The Commuter volgen we Liam Neeson tijdens het dagelijkse pendelen van huis naar werk. Een mysterieuze passagier (Vera Farmiga) sleept de brave verzekeringsagent in een bloedstollend kat-en-muisspel waarin hij beter het hoofd koel houdt of er gebeuren ONGELUKKEN!

18 01 18 The Commuter

Wie Liam Neeson in zijn vorige films op Batman zag toeken, met een lightsaber zwaaien, kruisvaren, met the Titans clashen, door de barre sneeuw worstelen met een roedel uitgehongerde wolven, of stoute kidnappers afknallen in zijn 37 laatste rollen weet nu al dat hij er ook in The Commuter niet mee lacht!

 

Netwerkfilms

Oh ... en kunstwetenschappers, musicologen, filmschoolnutters en andere arty farty fuckers? Die komen vrijdag 18 en dinsdag 23 januari ruimschoots aan hun trekken in Netwerk. Dan programmeert de rechteroeverkunsttempel respectievelijk de films Good Time en Zagros.

18 01 18 Netwerkfilm Good Time Netwerk Vrijdag 19 januari 2018

En als u de filmselectieman nu even wil excuseren. De Cirque Mystic, Comme Ça en den Ypsilon gaan zichzelf niet leegdrinken, hoor. Oma haar pannenkoeken trokken sowieso al op niet. 

Dat is trouwens niet de filmselectieman, maar Robert Pattinson op de foto. Die heeft vorig weekend al meegeholpen.

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat