stad aalst

Biensoigné selecteert

De wereld gaat een beetje naar de mallemoeren, maar er gloort altijd licht aan het einde van de konker. Net als in de Ray-Ban-glazen van de Biensoigné-hond. Voor dierendag blonken we het beest zijn lunettes eens goed op. En de Biensoigné-poes? Die kreeg een mooie nieuwe krabpaal!

Goed: we hebben helemaal geen poes. Waarom niet eigenlijk? Moet die hond tot het einde der tijden alleen blijven? Is dat hoe we rollen bij de Jeugddienst? Eeuwige roem en een KLANK-ticket voor wie een mooie poes in onze inbox dropt!

Wat we wel hebben? Een top-notch weekendoverzicht! Want 't is niet omdat de hoofdredactrice drie weken op congé trekt, dat haar slaven hier zomaar het kot mogen afbreken. Als er al iets afgebroken wordt, dan is het op volgende oorden van verderf te doen, lieve kinderen!

 

DAGGERS @ Cosa Nostra – 05/10/17

Kwatongen noemen Luik weleens het einde der beschaving. Dat klopt niet. Het einde der beschaving ligt in Oost-Vlaanderen. Het stond reeds bij de Maya’s bekend als "Deiremonne".

Luik, daarentegen, betreft een charmante stad aan de Maas waar chaotisch gitaargeweld als paddenstoelen uit de grond ploft. Geen idee wat er allemaal in die rivier broebelt, maar het scheurt en brult als een tierelier. Apostelen van Cocaine Piss moeten nog wachten tot hun glorieuze terugkeer op 16 november. Doch CULT-uur Caféconcerten programmeert vanavond alvast hun groezelige trommelaar Yannick en zijn DAGGERS in de Cosa Nostra!

okt 1 Daggers Cosa

Hun laatste plaat titelt "It’s not Jazz, It’s Blues". Terwijl ze ook grat geen blues spelen. We leven in verwarrende tijden.

 

Shotzilla @ Cirque Mystic – 06/10/17

Dag van de leerkracht, allemaal goed en wel. Maar wie denkt aan de leerlingen? Die arme blaagjes, alweer doorligwonden vertonend na vijf nare schoolweken? Zoals Artiesten voor Klassenfuiven ooit zongen: "Er is nog zoveel om te geven / En ons hart is niet van steen / Oeh laat ze zien wie wij zijn / Laat ze niet alleen / Geef ze een teken."

Okt 1 Shotzilla Cirque Mystic

Vrijdagavond is er de benefietavond "Shotzilla" in de Aalsterse congreszaal Cirque Mystic. De opbrengst gaat integraal naar de Lyceum-slachtoffers.

 

Drunks of the Galaxy @ The Factory – 06/10/17

Diezelfde avond leent de Zillion van het Sluierstraatje haar rustieke setting voor de geldinzameling "Drunks of the Galaxy".

okt 1 Drunks of the Galaxy klassenfuif Factory

Gulle filantropen zijn er meer dan welkom om de 6TW & 6CM-getroffenen een hart onder de riem te steken. Komaan! "Laat ze weten / Dat ze niet alleen daar staan."

Funky Fri’Jay @ Vredeplein – 06/10/17

Babar is een koninklijke Franstalige olifant die met zijn nicht getrouwd is. Als kind sta je daar niet bij stil, maar ergens is dat niet koosjer. Doch, kennelijk gebeurde dat vroeger in de beste koningshuizen. Le Babar is dan weer een Aalsterse DJ.

okt 1 Vredeplein

Vrijdagavond host hij Funky Fri’Jay in Café Vredeplein onder het credo "We provide the grooves, You do the dance!" Voor zover we weten is hij niet met zijn nicht getrouwd.

 

Bosnië - België @ wie zoekt, die vindt – 07/10/17

Zaterdagavond zit Radja Nainggolan lekker voor de buis gekluisterd. "Hèhè", een gezellig tv-soiréetje. Dat mag ook weleens. Enkele sixpacks Jup' in de frigo, een slof saffen op het kristallen salontafeltje. I-de-aal. Misschien spelen ze wel een leuke prent vanavond? Iets met The Rock? Smurfs: The Lost Village? Het 23ste deel van The Fast & the Furious – wie zal het zeggen?

"Well, fuck me!" Wat doet die Karel Vannieuwkerke daar op het 50 inch scherm? Zit Filip Joos daar door de Bose Acoustimass 6 5.1 Surround Set te schmieren? Het zal toch geen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina wezen, zeker?!? MARTÍNEZ!!!

okt 1 Radja Boos

Terwijl Radja woest zijn hanenkam uittrekt en het kristallen salontafeltje in 't frit van één slaat, kan je genieten van de Rode Duivels op groot scherm in o.a. Hof Den Tuitelaar, Coaster en tig andere horecazaken die te lui waren om een Facebook-event aan te maken.

 

Big Birthday Bash: Hawaii Edition @ JH Ypsilon – 07/10/17

Een dikkerd in een hawaïhemd die een heus Hawaïaans niet-verjaardagsfeest aankondigt. Dat vinden we grappig, hein! Maar alle gekheid op een stokje. Zaterdagavond kan de pret niet op met Big Birthday Bash: Hawaii Edition in JH Ypsilon! Letterlijk: er is een heuse frickin’ pretpot.

okt 1  BBB Hawaii Edition JH Ypsilon

In die pretpot droppen de uitgelaten onjarige feestneuzen hun naam. Een onschuldige hand trekt er vervolgens random namen uit. Grijpt de poot toevallig het exemplaar dat je van je ouders meekreeg? Dan breekt je niet-verjaardagsfeest-mayhem-bash los!

okt 1 Hawaï monniksrob ogen toe

Bonus en hier eigenlijk niets ter zake doend: een foto van Hawaïaanse monniksrob. Dat is een bedreigende zeehond uit Hawaï. Je treft ze ook aan op de Biensoigné-redactie wanneer de hoofdredactrice drie weken op congé is. YOLO.

 

DJ Stik Froit @ AMOK – 08/10/17

Tamme Hawaïaanse monniksrobmodus aan:

DJ Stik Froit:

"Linkshandige serveerster van lichtverteerbare kosmopolitische mezze met Libanese pop, Turks psychedelisch fruit, Belgische hiphophapjes, Italo sweets en sensuele soulfood."

okt 1 Stik Froit

AMOK:

"Dat artistieke koffiehuis met het schone geveltje op Esplanadestraat 14."

 

Tamme Hawaïaanse monniksrob out.

okt 1 Obama Out

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat