stad aalst

Studenten creperen boven hun cursussen. Belastingaangiftes achtervolgen de jonge werkmens in zijn ergste dromen. Frank Deboosere smeekt om een zwemshort en badslasjen. Maar niet getreurd! Het zwoele weekend lonkt en Biensoigné morst alvast de bonen!

 

Netwerk Sunny Side Up @ Netwerk – 17/06/17

Een sunny side up is wat je krijgt als je een ei breekt op het smeltend asfalt. Spiegeleieren vallen er op zaterdag 17 juni niet te schooien in Netwerk. Wel belooft het hedendaagse kunstencentrum aan de Houtkaai kunst – zou je het peizen? –, cultuur en cocktails.

15 06 17 Sunny Side Up

Wie zijn laptop kapot sloeg in een vlaag van examenstress vindt zijn heil in het Repair Café. Stella Chiweshe & The Polyversal Souls strooien Zimbabwaanse melodieën en op de onderbuik mikkende ritmes in je zweterige oorschelpen. De jonge goden van Sons of Melody sluiten af met een broeierige DJ-set.

 

Opening tentoonstelling DNAalst @ Stedelijk Museum Aalst – 18/06/17

Zondag 18 juni trekt het Stedelijk Museum haar deuren open voor haar nieuwste tentoonstelling.

DNAalst toont je de Oilsjterse heimat in al haar eigenzinnige facetten. Incl. haar rijk feestverleden. Niet voor niets maakt de binnenkoer van het Stedelijk Museum plaats voor een buitenterras. Chef Krok smijt royaal belegde boterhammen tussen het grilijzer, illustere bieren en muntfrisse cocktails laven de dorstigen.

15 06 17 DNAalst

Historische figuren gidsen je ondertussen door het fraaie kloostergebouw. Maar vrees de muffe geur van mottenballen niet, lieve kinderen. De geschiedenislessen van wijlen meester Achiel zijn hier niet aan orde.

 

56 uul goes chYna @ JH Ypsilon – 23-24-25/06/17

In inflatoire tijden waarin je een nier moet slijten voor Rock Werchter en Tomorrowland, volstaat een verfrommeld vijfje voor Jeugdhuis Ypsilons 56 uur. Zekerheden houden de wereld draaiend als een tierelier, waarvoor dank.

Vrijdag 23 juni wrijven schrale batsers en Ypsilon-anciens in volle midlifecrisis zich dus gretig in de handjes. Dan schiet klokslag 16.00 u. Ypsilons dolle driedaagse uit de startblokken.

15 06 17 JH Ypsilon 56 uur goes chYna

De fidele heren en schone jonkvrouwen van het jeugdhuis van ’t stad geven naar eeuwenoude gewoonte de uitgelaten meute drie dagen lang pintjes en vertier. Ze weigeren daarbij ’s nachts hun nest op te zoeken. Dit jaar brengen ze met 56 uul goes chYna het mystieke China naar de Schellemettekoer, en wie houdt ze tegen?

 

After Block Rock @ Scoutslokalen Sint-Aloysius – 24/06/17

Een al even vaste waarde bij de ontluikende zomervakantie is After Block Rock. De verkenners en jins van Sint-Aloysius trakteren de uitgebluste scholieren op – wie had dat nou gedacht – rock na de blok. 

15 06 17 After Block Rock

Het geweldige VVYN is één van de zes klinkende namen op de affiche en dat alleen al rechtvaardigt een bezoek aan de Sint-Aloysius-lokalen op zaterdag 24 juni.

 

The JB Conspiracy @ Cosa Nostra – 23/06/17

Rock 'n Load Concerts houdt het heilige punkvuur brandend met twee gratis gigs. Het Londense The JB Conspiracy rochelt dit jaar tien kaarsjes uit voor hun lichtjes legendarische skapunk klet This Machine. Dat doen ze door op vrijdag 23 juni om 22.00 u. de Cosa Nostra gratis en voor niets naar de mallemoeren te skanken.

15 06 17 The JB Conspiracy

 

White Christ @ De Geniepegen Drauk – 28/06/17

Rock ’n Load Concerts vond ook nog even de tijd om White Christ uit hun groezelige garage in Texas te plukken. Ze duwden het luidruchtige vijftal de vlieger op met de EP Die So High onder de arm. 

15 06 17 White Christ

De Texaanse gitaarvandalen beleven op woensdag 28 juni hun Europese vuurdoop in De Geniepegen Drauk. De mannen brengen een mengelmoes van smerige punk, garage, rock ’n roll en alles waarvan je overgrootmoeder zich de tyfus en het apezuur schrikt.

 

Openingsavond Graanbar @ Graanmarkt – 29/06/17

Tussen ’t Atheneum en die straat waar fietsers als Egyptische farao's over de auto’s heersen ligt de Graanmarkt. Een aangenaam stukje groen waar de Graanbar vanaf donderdag 29 juni vier uitgerekte weekends lang zijn caravantenten opslaat. 

15 06 17 Graanbar

Fishbar De Crevette serveert tijdens de openingsavond Ariël de Kleine Zeemeermins vrolijk in mootjes gehakte onderwater posse. DJ Vängen draait aan de tafels en The Big Bopper Band swingt de graszoden terug naar de fifties.

 

Nacht van de Leerkracht @ SULBB – 30/06/17

Vrijdag 30 juni ten slotte, breken de Aalsterse leerkrachten het SULBB af op Nacht van de Leerkracht. Het zijn naar schijnt ook maar mensen.

15 06 17 Nacht van de Leerkracht

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat