Louie soigneert Eva

08.02.17 SCHRIJF ONS!
Louie soigneert Eva

Afgelopen zaterdag was het niet alleen onze Party maar ook Eva’s verjaardag! Dat mochten we niet zomaar laten voorbijgaan en dus schakelden  we de hulp in van het jonge Aalsterse keukengeweld Louie Van Nieuwenborgh om MC Eva in Cinema te verrassen met een zelfgebakken chocoladetaart!

Met deze taart is hij allesbehalve aan zijn proefstuk toe. Als kleuter was Louie al druk in de weer met klopper en pannenlikker. In 2010 (toen 14 jaar oud) volgde zijn blog ‘Baked Louie’s’ waarop hij zelfbedachte recepten deelde voor onder andere taarten, koeken en muffins. In 2013 werd diezelfde blog in de categorie Food van de Knack Weekend Blog Awards als winnaar verkozen in de categorie Fresh Talent. En alsof dat nog niet genoeg was, volgde in datzelfde jaar  zijn eerste bakboek. Het recept voor de trio chocoladetaart die we laten maken hebben, zal je hier echter niet in terugvinden. Het is samen met 99 andere recepten neergeschreven in zijn tweede boek ‘Feest’ dat in maart zal verschijnen. Omdat we jullie niet zo lang op jullie honger willen laten zitten, kregen we van Louie  in exclusieve première het recept van de ‘Eva taart’ al mee!

 

TRIO CHOCOLADETAART
(voor 1 taart van ongeveer 21 cm diameter)

Cover

Ingrediënten

260 g zelfrijzende bloem
9 g zuiveringszout (natriumbicarbonaat) een snuifje zout
220 g kristalsuiker
220 g plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
220 g volle melk
3 eieren
2 eetlepels honing 20 g cacaopoeder

Voor de wittechocoladeganache

150 g volle room
350 g witte chocolade

Voor de melkchocoladeganache

150 g volle room
300 g melkchocolade

Voor de purechocoladeganache

200 g volle room
200 g pure chocolade
20 g cacaopoeder

Bereiding

Maak eerste de ganache. Verhit de room in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Snijd ondertussen de witte chocolade in stukjes. Zet het vuur uit en voeg ze toe aan de hete room. Laat even staan, roer om tot een glad sausje. Maak nu op dezelfde manier de melkchocolade- en purechocoladeganache (voeg bij de laatste nog het cacaopoeder toe). Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet drie ronde bakvormen (bij voorkeur springvormen) in met boter en bestuif met een beetje bloem. Bedek de bodems met bakpapier. Meng met een garde de bloem, het zuiveringszout, zout en de suiker in een grote kom tot alleklonters eruit zijn. Klop in een kommetje de olie, melk, eieren en honing los. Giet ze in de grote kom en meng kort tot een glad beslag.

Voeg het cacaopoeder toe. Verdeel het beslag over de drie vormen. Bak de cakesongeveer 25 minuten en laat ze volledig afkoelen. Klop met een garde of keukenrobot in een grote kom de inmiddels ingedikte wittechocoladeganache op tot hij luchtig en bleek is. Leg een cake op een taartplateau en smeer de ganache erop. Klop ook de melkchocoladeganache op tot die luchtig is. Leg een tweede cake boven op de eerste en bestrijk hem met de melkchocoladeganache. Klop de purechocoladeganache op. Leg de derde cake boven op de tweede en bestrijk hem met de purechocoladeganache. Je kunt kiezen of je de cake op kamertemperatuur of in de koelkast bewaart, maar persoonlijk heb ik hem het liefst recht uit de koelkast.

Tags