Biensoigné selecteert!

08.11.18 SCHRIJF ONS!

Welke ouwe baas klautert daar driftig stampend door de schoorsteen met een goedgevulde zak? Goed geprobeerd, Jan Fabre. Maar nee, het is de Sint. En die arme man komt schoenen te kort om al het lekkers in te stoppen. Vaneigens. Al de Zalando-pakjes eten al een week stofpluisjes in het Bpost-sorteercentrum. Adem diep in en uit. Sla wat brieven uit de muur. En maak je op voor …

... de drukste en meest slopende novemberdriedaagse in Biensoigné-heugenis!

 

// Muziekdocumentaire: Wien is 't Hof van Commerce? @ Netwerk – 08.11.18 //

Toen ’t Hof van Commerce in 1998 hun neus aan het venster van de vaderlandse hip hop staken, moesten driekwart van de premature Betong Sessie-gangers nog de eicel vinden. En nog steeds geen greintje aan relevantie ingeboet. Dat heet dan: heerschappij.

18 11 08 Wien is t Hof van Commerce

Hoe flikten Flip Kowlier en zin moaten dat huzarenstukje eigenlijk? Ontdek het snel last minute om 20u00 in de dartele muziekdocu Wien is ’t Hof van Commerce te Netwerk!

 

// The Very Very Danger @ Cosa Nostra ­– 08.11.18 //

Die uitstekende samenvatting van “Twintig jaar Vlaamse hip hop en showbizz” klokt af op 72 minuten. En hop! Weg vliegt je schamel excuusje om The Very Very Danger in de Cosa over te slaan.

SchouwRock The Very Very Danger

De CULT-uur Caféconcerten laveren seizoen na seizoen tussen ernstige toonkunst, oorverdovend lawaai, lieftallige intermezzo’s, en af en toe een knettergekke uithaal. Laat dat laatste nu exact de richting van het kompas zijn vanavond.

Vers gewassen, bovendien!

 

// Nablijven @ CINEMA ­­– 09.11.18 //

De laatste verdwaalde boekentassen wachten nog op hun rechtmatige eigenaar, of daar is alweer een nieuwe Nablijven in de Cinema besteld. De fabuleuze drankenpromo’s zijn wederom zo budgetvriendelijk dat de Sint eigenlijk niet meer hoeft langs te komen, de beats vanouds van goud.

18 11 08 Nablijven in Cinema Vrijdag 9 november 2018

Dj-bazen INDECKSArnage en Contest Winner DJ Matlion komen ze persoonlijk uit hun brandwerende kluis kraken.

En mama? Die zit thuis. Best!

***

Et après?

Nadien wachten er !DRIE! kletten van !KLASSENFUIVEN!

Werk ze alle drie af en achterhaal de volgende dag Ariana Grande-gewijs wat die sloebers je nu opleverden!

18 11 08 Ariana Grande Pain

“One taught me love / One taught me patience / And one taught me pain / Now, I’m so amazing”

***

// Krimtonight @ CINEMA – 09.11.18 //

Love”, als in: Niets dan liefde voor de zesdes van ‘t Lyceum die toch maar mooi Johnny DC & Linde naar Krimtonight halen!

18 11 08 Klassenfuif Krimtonight Cinema Vrijdag 9 november 2018

En de zich compleet krim draaiende PYCK, Gustj’n, Thrills & Dj Charlie dan? Voor die ook, natuurlijk!

 

// Drink & Morty @ Cirque Mystic – 09.11.18 //

Patience”, als in: WAAR BLIJFT DAT NIEUWE SEIZOEN VAN RICK & MORTY?!?

Geduld, lieve kinderen, geduld. In afwachting streamt SVI Gijzegems 6HUWB alvast de eerste aflevering van Drink & Morty in de Cirque Mystic.

18 11 08 Klassenfuif Drink and Morty Cirque Mystic Vrijdag 9 november 2018

Get Schwifty met Hide N Seek, Arthur Lewis, Carte Blanche en Dosschy!

 

// Shotnite Battle Royale @ The Factory – 09.11.18 //

En wat anders dan “Pain” valt er te rapen op 6ECWE/ECWI’s Shotnite Battle Royale in The Factory?

18 11 08 Klassenfuif Shotnite The Factory Vrijdag 9 november 2018

Wel, Barry’s?

 

// Boerinnekestamp @ Lokalen Alowis – 09.11.18 //

“Klassenfuiven zijn voor kinjeren en Ariana Grande is een kwelende troel met ne paardenstaart!” – Hier, ga jij maar naar Boerinnekestamp, lompe agrariër.

18 11 08 Boerinnekestamp Lokalen Alowis Vrijdag 9 november

Ge zult er u meteen thuis voelen.

 

// Under the Silver Lake @ Netwerk – 09.11.18 //

Terwijl de jeugd mooi en jong is, zakken de beklagenswaardige twenty somethings languit in de Netwerkzeteltjes. Welke gelauwerde prent draait daar morgenavond? Under the Silver Lake, zegt u?

18 11 08 Under the Silver Lake Netwerk Vrijdag 9 november 2018
Op een mooie, zwoele avond in Los Angeles maakt de jonge Sam (Andrew Garfield) kennis met zijn aantrekkelijke buurvrouw Sarah (Riley Keough). Wanneer zij de volgende ochtend op mysterieuze wijze blijkt te zijn verdwenen, begint Sam aan een surrealistische zoektocht. Beetje bij beetje ontsluiert hij een sinister complot dat de hele stad lijkt te beheersen.

Wij hebben daar een term voor, Sam: “Ghosting”.

 

// VONK zkt. jeugd-minded stadsbestuur @ De Gendarmerie ­– 10.11.18 //

Terwijl the Powers that be druk kibbelen over de inhoud en de postjes (Vergelijk het met Monopoly. Iedereen wil Brussel Nieuwstraat en als het even kan ook de bank betjoepen.), blijft VONK niet bij de pakken zitten. 

18 11 08 VONK Banner

Ze verzoeken ’t toekomstig stadsbestuur vriendelijk doch dringend om een jeugdvriendelijker Aalst. En wie geeft ze ongelijk? Hun doorwrocht memorandum lees je hier.

Is lezen te veel werk na dat al die klassenfuiven? Dan kan je ook gewoon je na tuitende oortjes spitsen in De Gendarmerie. Daar stelt VONK zaterdagavond dat veelbesproken memorandum voor. In maar liefst 8 thema’s dan nog wel!

18 11 08 VONK Memorandum

“Is dat niet verschrikkelijk serieus, zo op ne zaterdagavond?” – Ja. As serious as cancer. Daarom volgt er een louterende afterparty met pinten aan nen euro en Gustj'n. Misschien draait hij wel Snap!

 

// FestiFall @ CINEMA – 10.11.18 //

Voel je je niet zo geroepen om mee te denken aan een jeugd-minded stadsbestuur? We leven in een vrij land. Het staat je vrij om met de jonkheren van Moeder Oilsjterse De Filatuur af te breken. Of snuffel je liever eens aan het melancholische FestiFall?

18 11 08 FestiFall Cinema Zaterdag 10 november 2018

Herfstliedjes vallen er van de Werner-, karmasuits- en OPROER-bomen. INDECKS, MG-Yorck, en Speku brengen gepofte kastanjes.

***

Braaf zijn, lieve kinderen! Of de roetpieten ranselen er wel wat manieren in.

***