Blender UnderCover roept!

06.09.18 SCHRIJF ONS!
Blender UnderCover roept!

We leven in tijden waarin het niet goed gaat met de gitaar. De uitdagingen voor haar voorbestaan zijn niet van de poes. Om nog maar te zwijgen over het drumstel, de alles incognito strak houdende bassist en de microfoon zonder autotune. Natuurrampen zoals rappers met een tienbeurtenkaart bij de Plopsaland-kinderschminkstand, aalgladde producers en dj’s met USB-sticks vol monotoon gedreun, trekken een spoor van vernieling door het alternatieve muzieklandschap. StuBazart zal de problemen niet oplossen.

Nobele ngo’s zoals het World Guitarlife Fund, Rockpeace, Drumstel & Vriend, en Alternatievemuziekliefhebbers Rights Watch doen desondanks wat ze kunnen. Met reden. Want Einstein wist al: “Als de gitaren verdwijnen, volgt de mensheid binnen vier jaar.

18 Einstein Quote

Ook Aalst blijft niet achter. Enkele jaar geleden stampten de bezorgde vzw FestivAalst-vrijwilligers Blender Undercover uit de grond. En zie. Vandaag viert het alternatief muziekfestival zijn vijfjarige jubileum. En omdat één taart meteen opgefret is, strooit Blender vrijdag én zaterdag met snoepjes op de Pupillen. Feest!

 

Vertel ons meer, weekendoverzichtsman! Over welke snoepjes spreken we precies?

De snoepjeszak zit barstensvol bands. B A R S T E N S V O L! Zo vol dat Rock 'n Load Concerts en Vzw Hambiance zelfs wat helpen dragen. Daar zijn vrienden voor. Want we willen toch niet dat hij scheurt en alles de grond op klettert?

18 Blender De Pupillen

Niet dat er iets mis is met die grond. Aanschouw die locatie. De Pupillen! Een oase van rust in het hart van de drukbezochte hyper-carnivorische Zwarte Zustersstraat. Een plaats van liefde. Liefde voor muziek, maar dan zonder die afgelikte Niels Destadsbader.

 

Geen Niels Destadsbader, of wat? Wie dan wel?

Van oude rotten (De vaderlandse metalpioniers Ostrogoth! Het legendarische Belgian Asociality!), ’s werelds beste nu metal-tribute Bizkit Park (Mét vers gewassen rode Adidas tracksuits!), het wild om zich heen slaande Bufferstate, tot het nog maar net uit het Atheneum losgebroken Incomplete!

18 Blender Bizkit Park

 

En dan moet dag 2 nog beginnen!

Die brengt Cavaran (Het muzikale equivalent van een voor giftige cobra’s geworpen tequilafles!), de tot in de puntjes geperfectioneerde post-hardcore van If I May, Green Day (Of was het nu St. Jimmy’s?), het lokale punk-onder andere-rockerfgoed Eleven-o-Seven, The Father, the Son and the Holy Simon (Het succesvolste muzikale familiebedrijf sinds Malcolm Young in het rusthuis zit!), …

18 Blender ST Jimmy

***Genade! Laat ons even bekomen, drukke vent!***

SONS (Bekend van de CINEMA-heropening! Met strakke zwarte broeken! Op een blauwe maandag nog De Nieuwe Lichting gewonnen!) en ID!OTS (Riffs zo vuil en hevig dat er om veiligheidsredenen nadien niemand nog het podium mag betreden!).

18 Blender Sons

“Oh My God!”, om even een natuurdocumentaire over leeghoofdige opgespoten social influencers te citeren. Je had me al bij “snoepjeszak”. Die line-up en timetable zou ik zelf wel op de website checken. Maar wat kost dat?

Niets.

Twee keer niets zelfs!

 

Amai, amai! Is er eten en drinken? Of moet ik Pupillen-boomschors kauwen en Cara’s chuggen?

Wie voor 7 september 2000 uit het geboortekanaal klauterde, savoureert cocktails naar hartenlust aan de – weinig aan verbeelding overlatende ­­– cocktailbar. Younglings krijgen evenzeer waar voor hun geld: de meer bescheiden (ken jullie plaats, pubers) drankjes kosten slechts 2 euro aan de bar.

18 Blender food

Gratis entree én democratisch geprijsde consumpties? Welke goudader hebben die Blender UnderCover-helden eigenlijk aangeboord? En zelfs de schraalste batser verhongert niet bij Ronny’s Burgers (Veggievriendelijk! As seen on Oilsjt Omploft!)

 

Ik wil niet ondankbaar klinken … maar is er ook wat randanimatie?

Ondankbare loeder. ’t Is goed voor éne keer. Jazeker, die is er! En wat voor randanimatie. Maar wat De Andere Wereld nu precies inhoudt?

18 Blender De Andere Wereld

Dat moet je zelf ontdekken. Wij deden dat alvast met plezier vorig jaar.

 

Ik ben al weg! Wanneer begint dat spel?

Vroeg.

Schijtvroeg zelfs! Meteen vrijdagnamiddag al met ’t Vieruurtje. Dat Vieruurtje heeft voor de verandering wél zijn naam gestolen. De afterschool/work drink met vernissage van kunstexpositie De Andere Wereld vat aan om 15u.

18 Blender Incomplete

Vind je kunst maar vies? Verzamel dan alvast voor Incomplete: een frisse engelenstem gestut door vier behendige knapen die instrumenten boven boksbeugels en Glocks verkiezen. Tussendoor vinden ze nog tijd als promoboys voor de CINEMA-repetitieboxen. Komt het dan toch nog goed met de jeugd? Check het zelf om 15u20!