KUNSTOEVERS

Kunst. Alles wat ons lichter dan lucht maakt. De helium des levens die ons boven de wolken zet. En net als bij helium gaan sommigen er ook plots heel ska van broebelen. Goed nieuws voor alle kunstvrienden hier. Dit weekend stroomt KUNSTOEVERS weer vrolijk door het land! En waar anders dan in het bruisende Londen aan de Dender?

Het programmaboekje van deze nu al onvolprezen derde editie?

18 Kunstoevers Brochures 28 29 april 2018

Dat cravet HIER begerig naar je AANDACHT!

Alle dolle Cinema-heropeningen nog aan toe. Dat is bekan een half Russisch epos. Een klet van 35 pagina’s, alstublieft. Chapeau, Cultuurdienst! Maar wie tipt enkele onmisbare namen? Welke goedhartige dames en heren plukken er een fractie van het fijnste spul uit? Biensoigné, begot.

Zaterdagmiddag. Een wispelturig windhoosje kriebelt aan het water. Water, dat had je beter wat meer gedronken, daar op de Oh Oh Wateryolo-fuif gisteren. Het stond er nochtans in overvloed! Krab die krolse kater uit je bonkende hersenkwabben en spurt vanaf 14.00 u. naar het Werfplein.

18 Kunstoevers Dansketting

In stijl, en met wat schwung.

Dáár schiet het dit weekend allemaal uit de grond! Het blaast pastel en terpentijn over stoffige fabrieksgebouwen. Het kleurt grijze kerken en kapellen ... en dobbert zelfs in bootjes op het water. Mooie dingen in overvloed, en ze wachten vol ongeduld op jou. Op JOU, ja!

 

// Stoffige fabrieksgebouwen //

Eén keer per jaar regent het kiekenpluimen, wodka en ander verderf in het SULBB. Je waardigheid gooi je volgende maand maar weg op Kroffels Balkan Circus. Hou het nu nog even deftig en ontdek wat de meer dan 20 deelnemende Aalsterse amateurkunstenaars in de ex-gistfabriek op Hertshage verstopten.

18 Kunstoevers SULBB

Een al even mythische naam: het Manchestergebouw. Serieus. Vraag aan vijf voorbij slenterende stervelingen of ze het Manchestergebouw kennen, en je krijgt zés keer “wadde?!” terug. Die industriële mastodont naast de Post dus!

18 Kunstoevers Manchestergebouw

Een eclectische mix van gevestigde en zachtjes ontluikende namen speelt in de Vaartstraat een grandioze thuismatch voor Oilsjt City. En hun afwerking? Subtiele tekeningen, fragiele illustraties, robuust schilderwerk, bevreemdende foto’s, knetterende collages, en sokkels schurende glas- en beeldhouwwerken. Hier wil je sowieso iets van de muren rippen!

 

// De Pupillen //

Geen stoffig fabrieksgebouw, die Pupillen. Alhoewel: op zich nog een vrij accurate beschrijving voor de kerker waar arme scholieren ooit flink op hun doos kregen van Spartaanse bullebakken. Waar is de tijd? Weg, en laat haar daar maar lekker blijven. De Academie voor Beeldende Kunsten kaapt vandaag de site.

18 Kunstoevers Academie voor Beeldende Kunsten Aalst 2

En dat doet ze met genoeg wolken om een heel weekend in te verdwalen.

 

// Fouji Yama //

De Fouji Yama. Klinkt als de groezelige kajuit waar je mama je altijd voor waarschuwde. EN DAT IS IE OOK, mama! In deze tjokvol eigenaardigheden gestapelde atelierboot rechtover de Oude Vismijn zie én hoor je dit weekend heel wat. Zaterdag blaast Beech om 15.00 u. een aangenaam zeebriesje in je oorschelpen. Twee uur later ontkracht Gewoon Ruben de boutade dat alle gevaarlijke orkanen een vrouwennaam dragen.

18 Kunstoevers Fouji Yama

Dit varend amalgaam / sporadische vuurwerkfabriek is vanzelfsprekend niet compleet zonder filmvoorstellingen en een onkuise zondagse avondceremonie verzorgd door de Alosta Souls dj’s.

 

// Oude Vismijn //

Geen klankjes zonder drankjes. AMOK popt twee dagen in de Oude Vismijn. Bezielster Annelien en haar ravissant barteam laven de dorstigen. Blijf niet aan de toog plakken en snuffel ook eens aan de open print studio en interactieve installatie. Dat zijn een pak lettergrepen, maar wat doen ze eigenlijk? Ga het zien, en vertel ons alles!

18 Kunstoevers Amok in de Oude Vismijn

Als je geluk hebt, pik je zaterdag om 16.30 u. misschien wel een prachtoptreden van Tim Supply mee. En denk twee keer na voor je dat nare geheime kamertje met “ziekelijk werk” binnenwandelt.

 

// Netwerk //

Kunst is niet altijd lief en teder. Soms moet de aarde eens ferm schreeuwen. En schreeuwen zal ze, als Vonnis zaterdagavond het podium bestijgt. Nadien wordt alles weer rustig, en sluit je de eerste Kunstoeversdag af aan de nog wel even wakker blijvende Netwerktoog. Misschien pik je er wel een straffe Oilsjterse anekdote op van The Unreliable Narrator!

18 Kunstoevers Vonnis in Netwerk c Kay Lacombe

Kom zondag zeker terug. Dan wrijven Firgun Ensemble en Vivace de aarde over haar mistroostig bolletje en fluisteren ze dat het allemaal wel nog goed komt. Allemaal!

 

// Werfplein //

Bedrijvig boeltje daar op het Werfplein. Alle Cassandra’s verslikken zich in hun specialty coffee. Want verhip, wat is dat? Het is De Dwarsligger! Helemaal chaud! En er dansen mensen op! En nog niet minnetjes ook. Overleeft hij zijn éénjarig jubileum? Moeilijk te zeggen, want Slumberlands gevaarlijke geluidsmachinerie dreigt akelig dicht uit de Werf. 

18 Kunstoevers De Dwarsligger is grat ni chaud

En anders pikt Claire Stragier de drenkelingen wel op met haar bootje. Vrouwen, kinderen en schattige beestjes eerst!

 

// Tot dan, kunstvriend! //

Een dikke brok, kortom, die Kunstoevers. En dan moesten we nog heel wat darlings killen. Wil je zeker niets missen van de meer dan honderd exposanten en artiesten? Verstop het volledige tijdschema dan nu al onder je kopkussen. Tot dan, kunstvriend!