Faffie

Via o.a.  Instagram doken er de afgelopen dagen al enkele teasers op van Sofie Vandenbergh (21) haar allereerste kleinschalige kledingcollectie. Sofie is bij vrienden en familie  beter gekend onder haar bijnaam 'Faffie'.
Het was voor haar dan ook een "no brainer" om een merknaam te plakken op haar allereerste creaties.Nu vandaag ook de webshop online geplaatst werd, was het hoog tijd om even kort met het Aalsterse talent samen te zitten!  

Sofie: 'Sinds mijn hogere studies - Fashion Technology (HoGent), Fashion & Management (Amfi)-  heb ik eindelijk de mogelijkheid gekregen om te beginnen experimenteren in het proces van idee naar uiteindelijk product.
De ideeën zijn er immers altijd geweest, maar zonder enige technische kennis of achtergrond is dit niet altijd even makkelijk.
Het blijft dan ook een dagelijkse leerschool.
Naast mode heb ik een grote voorliefde voor 90s hiphop en RnB. Enkele jaren terug speelde ik met het idee om één van mijn favoriete nummers van TLC (No Scrubs) op een T-shirt te printen.

IMG 9500Zonder echt bij na te denken ging ik wat "knutselen" met printpapier. Tot mijn grote verbazing waren de reacties lovend. Na mijn studies kreeg ik wat meer tijd en ruimte om zelf bezig te zijn met het tekenen van eigen patronen en deze uit te werken. In mijn nabije omgeving kwamen er steeds meer en meer mensen af met de vraag of ik niets voor hun kon ontwerpen. Zo kwam de bal aan het rollen en begon ik met het idee te spelen om een kleinschalige kledingcollectie via webshop te verkopen. 

IMG 9864

 Deze eerste lente zomer collectie bestaat uit twee onesize stukken waarvan 1 kleedje en 1 blouse, 3 T-shirts waarvan 2 unisex en een rugzakje in fur. Ongeveer 3/4e van de collectie is handmade waardoor de kleinschaligheid van de collectie een bewuste keuze is. Elk stuk in de collectie is een stuk dat ik elke dag zou kunnen dragen en typerend is voor mij als persoon. Ik kan dus zeggen dat de collectie 1 bepaalde herkenbare stijl heeft; speels, fris en jeugdig.' 

 
Tags

GERELATEERDE ARTIKELS

  • At random design

    Win Win Win !!!