stad aalst

The House that Jack Built

11.12.18 EVENT AANMAKEN
Locatie Netwerk
Startdatum 20u00
Prijs per persoon 6 EUR
Categories
  • Cultuur
Organisatie Netwerk Aalst
URL website https://netwerkaalst.be/nl/films/the-house-that-jack-built

INFO

Een film van Lars Von Trier
Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

Psycho killer, qu’est-ce que c’est?!

VS in de jaren 1970. We volgen de zeer intelligente Jack door middel van 5 moordpartijen die zijn ontwikkeling als een seriemoordenaar definiëren. We ervaren het verhaal vanuit het gezichtspunt van Jack.

Hij beschouwt elke moord als een kunstwerk op zichzelf. Onderweg horen we Jacks beschrijvingen van zijn persoonlijke toestand, problemen en gedachten door een terugkerend gesprek met de onbekende Berm - een groteske mengeling van drogredenen vermengd met een bijna kinderlijk zelfmedelijden - en een diepgaande uitleg over, volgens Jack, zijn gevaarlijke en moeilijke manoeuvres.

Zeven jaar na het schandaal rond zijn vermeende nazistische sympathieën mocht Lars Von Trier toch terug de Croisette op. In een tijdperk waarin de publieke opinie gevormd wordt door de sterkte van het wifi-netwerk, kan standvastigheid geen rol spelen. Het zal de Deense Homme-terrible worst wezen. Hij filmt lustig door en wist ook tijdens deze editie van Cannes geschiedenis te schrijven. Een honderdtal mensen verlieten gechoqueerd de zaal, maar na afloop volgde er wel een tien minuten durende staande ovatie. En is dat uiteindelijk niet wat kunst behoort te doen: choqueren, polariseren, relativeren…

DE, FR, DE, SW / 155'
Taal: Engels / Ondertitels: Nederlands

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat