stad aalst

LAZARUS speelt - De wereld redden

14.11.18 EVENT AANMAKEN
Locatie CC De Werf
Startdatum 20u00
Prijs per persoon 15
Categories
  • Cultuur
Organisatie De Werf
URL website https://www.ccdewerf.be/agenda/2203/arsenaallazarus#.W9BjzkszaCg

INFO

Een verhaal over grote ambities, over pietluttige twijfels, over de noodzaak van kunst, over de gekmakende logica van MC Escher, over Brussel en zelfmoord.

 Twee broers op de scène, beiden performers van beroep, de ene acteur, de andere muzikant. Een gedeeld verleden en een verhaal dat hen bindt: dat van hun oudere, dood gewaande broer. Tot plots, in een kunsttijdschrift, een artikel van zijn hand opduikt onder de titel ‘De wereld redden’. In hun zoektocht naar een verklaring banen de broers zich een weg door een kluwen van waarheid en verzinsels.

‘De wereld redden’ is een concert, een theatraal gedicht, een speurtocht die de broers naar het zuiden van dit land brengt. En naar een meisje uit Angola, dat anoniem wenst te blijven.

In de pers

'De wereld redden is een stuk dat heel trouw is aan zichzelf en tegelijk de absurde humor niet vreest. Dit is echt knap theater.' (**** Magali Degrande, Het Nieuwsblad)

'De wereld redden is theater van de bovenste plank. Laat Pieter, Johannes en Martha maar met hun drietjes de wereld redden. De theaterpodia kunnen er alleen maar wel bij varen.' (Bart Liekens, Chez Bartizze, 24/4/2018)

Bekijk de VRT-reportage: Twee halfbroers Genard samen op het podium met theater en muziek

Bekijk de 21BIS-reportage: Black-actrice Marthe Canga Antonio maakt theaterdebuut

(foto: Guy Kokken)

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat