stad aalst

Fresku x Mocromaniac + Geile Gleuf Maddefakkers

03.11.17 EVENT AANMAKEN
Locatie Nijdrop
Startdatum 19u30
Prijs per persoon 15
Categories
  • Cultuur
Organisatie Nosta
URL website www.nostamusic.be

INFO

Afgelopen voorjaar brachten Fresku & MocroManiac het gezamenlijke album ‘Juice’ uit. Nosta haalt de twee toppers uit de Nederhop nu als eerste naar België met hun supercollab!

Op het album serveren de heren het beste van both worlds. Fresku en MocroManiac bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen als de dood, vrouwen, de bankencrisis, chakra’s en liegende collega’s aan de hand van vlotte rijms en komische teksten. Het is echter niet de eerste maal dat ze samenwerkten. Eerder kwam MocroManiac ook al meerappen op ‘Kreeft’ (vanop het album ‘Nooit Meer Terug’ uit 2015, waarmee Fresku een Edison-nominatie op zak stak en Opwijk in lichterlaaie zette) en ze werkten samen op ‘Testosteronbommen’.

Voor MocroManiac begon het allemaal met de straathit ‘Hindabuilding’ met zijn oude groep HydroBoyz. Verder werkte hij samen met onder meer Yellow ClawRonnie Flex en Sevn Alias, waarmee hij miljoenen views haalde. 101Barz-sessies van MocroManiac staan garant voor miljoenen views. Anthem ‘Witlof’ ging de plaat nu vooraf. Ook daarin kaarten de rappers de verwrongen verhoudingen in de maatschappij aan. Ze hopen bijvoorbeeld de oh zo belangrijke liefde van de witte medemens te winnen. Vaste beatmaker Teemong voorzag het leeuwendeel van beats op de plaat en blikte de clip in.

Support door Geile Gleuf Maddefakkers

De GGM stonden al bij de eerste editie van Sir Jees op de planken. Hits als ‘Rimzzz’, ‘Drankjetongs’ en ‘Dansmachine’ lieten destijds de jeugd uit de Denderstreek niet ongemoeid.

Na een waardig afscheid op ‘Betong’-festival in thuisstad Aalst blijkt na drie jaar stilte de microbe nog steeds te kriebelen. Ewoud Braem en Bockie De Repper maken hun comeback in Nosta met een mix van classics en nieuwe tracks. De Frank Galans van de hiphop-scene zijn terug met méér drank, humor en sexyness dan ooit tevoren.

Afterparty door No Sleep Richy

No Sleep Richy aka Bassthug/Desq soigneert de platendraaiers voor, tussen en na de optredens. De vader van de Gentse hiphopparties smijt met gevaarlijk scherp.

€5 korting op combi-ticket met Zwangere Guy!

Nog geen maand eerder staat de Brusselse avond met Zwangere GuyTheColorGrey en Le 77 op de planning van Sir JeesNosta ontvangt de die hard hiphopheads met open armen en geeft €5 korting aan al wie een ticket voor beide shows koopt. Waar? Hier!

Foto © Ilja Meefout

TERUG OMHOOG ZEG IK
Scan mij met je smartphone en voeg Biensoigné meteen toe aan je BFF-lijst
Snapchat